Sindskort ben ik op Facebook lid van een healthy foodbloggers groep, een groep met bloggers die allemaal met elkaar gemeen hebben dat ze met veel passie over gezonde, pure en natuurlijke voeding bloggen. Elke maand wordt er een receptenruil georganiseerd. Het idee daarvan is dat je een recept van een ander blog maakt en daar op je eigen blog over schrijft. Super leuk, zo leer je andere healthy blogs kennen en zo doe ik enorm veel inspiratie op! Ik doe deze maand voor de eerste keer mee aan deze receptenruil en koos ervoor om een Paleo Appelkruimeltaart te maken.
Ik mocht rondsnuffelen op de blog van Susan, Paleo made simple. Ik ben zelf redelijk bekend met de Paleo leefstijl, maar ik zal een korte introductie geven. Het doel van de Paleo leefstijl is om lekker in je vel te zitten en gezond te blijven. Om dit doel te bereiken ga je bij het paleo dieet zoveel mogelijk leven zoals de natuur dit bedoeld heeft, namelijk eten, bewegen en leven zoals de jager-verzamelaar. Dat houdt in dat je voornamelijk vlees, vis, eieren, groente, fruit, noten en zaden eet. Op Mind Your Feed staan al veel recepten die in deze leefstijl passen, dus ik vond het super leuk dat ik bij Susan mocht rondkijken.
Susan maakt lekkere dingen, variërend van ontbijt tot lunch tot diner. Ook snacks, toetjes en tussendoortjes komen aan bod. Ik wist eigenlijk al vrij snel wat ik ging maken, want ik ben best gek op toetjes, maar dan moeten ze wel puur en enigszins verantwoord zijn. Ik koos voor de Paleo Apple Crumble omdat ik net appels bij de boer had gehaald. En wat is dan lekkerder om gelijk aan de slag te gaan met verse ingredienten? Ik verving wel de pecannoten door amandelen, gewoon omdat ik die in huis had en voegde ook wat rozijnen toe.
Paleo Appelkruimeltaart
- 2 appels
- 2 handjes rozijnen
- 1 tl. kaneel
- 150 gram amandelmeel
- 4 el. (biologische) honing
- handje gehakte amandelen (of andere noten)
- 1 tl. vanille extract
- 1 (flinke) el. kokosolie (op kamertemperatuur)
Nodig: oven, springvorm of ovenschaal
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de amandelmeel, kokosolie, honing, noten en vanille extract in een kom en meng dit goed, zodat er een korrelige structuur ontstaat. Susan geeft als tip om er nog wat amandelmeel aan toe te voegen als het kruimelmengsel te nat blijft en er juist nog wat kokosolie aan toe te voegen als het mengsel te droog is. Bij mij was het precies goed zoals Susan de hoeveelheden aangegeven had.
Snij de appel in blokjes (schillen hoeft niet, wel even wassen). Meng de appel met de rozijnen en de kaneel. Doe het appelmengsel in de (ingevette) springvorm of ovenschaal en doe het kruimelmengsel over de appels heen. Bak de appelkruimeltaart in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Omdat je geen deeg maakt voor de bodem en randen van de Paleo Appelkruimeltaart is dit dus echt een kruimelige taart. Maar dat maakt voor het opeten natuurlijk niets uit! Wij aten de eerste helft van de taart als toetje en de andere helft heb ik als ontbijt gegeten. Wat een feest!
Aan deze gezonde receptenruil doen nog meer healthy foodbloggers mee! Neem ook eens een kijkje op Dayenne’s Foodblog, Jouw Fabriek, Oerspronkelijk, Barbara Eet, De Voedzame Keuken, Eet Paleo, Kinderen kunnen prima anders eten, Natuurlijk Resi, Oerkracht Voedingsadvies, Paleo made simple, Purefoodcoaching, Puur en lekker leven en Pure Homemade.
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
2 reacties
Mmmm heerlijk!
Ik wil ook wel lid worden van die groep, kan je me toevoegen?
Gr. Julie
Dat ziet er lekker uit!