Mam, mogen we al een stukje proeven?… Nee, schat, ik moet eerst foto’s maken! Wanneer ben je klaar met foto’s maken, mam? Als ik klaar ben schat, laat mama nu maar even…. Ik voelde de druk wel hoor, maar probeerde toch eerst rustig deze ontbijtkoek met rozijnen op de foto te zetten. Mahám, ben je nu al klaar!? Ik had net een stukje van de ontbijtkoek afgesneden, zodat ik een mooie foto kon maken van de binnenkant. Het afgesneden stukje mochten ze alvast proeven, maar daarna had ik helemaal geen rust meer. Mogen we nog een stukje, toe?!… Goed, je begrijpt, deze ontbijtkoek is goedgekeurd!
Proberen te werken, tussen alle bedrijven door is best nog wel eens een uitdaging. Met 2 dametjes die hongerig om me heen lopen, heb ik soms amper de tijd om een foto te maken. Toen ik deze ontbijtkoek met rozijnen de oven in schoof, stonden ze al op mijn vingers mee te kijken. Zodra er iets lekkers klaar wordt gemaakt, weten ze van geen wijken. De kamer vulde zich met de heerlijke zoete geur van verse ontbijtkoek en ik kreeg al 3 keer de vraag wanneer ie klaar zou zijn.
Inmiddels weten ze dondersgoed dat er er éérst foto’s worden gemaakt, voordat er maar iets gegeten wordt. Ja, raar, I know… maar zo gaat dat bij ons thuis. Dat is het leven van een foodblogger, denk ik dan maar. Het grappige is dat Senna tegenwoordig helemaal in to de food-video’s op YouTube is. Ze laat me de leukste filmpjes zien, van chocoladebakjes die met behulp van ballonnen worden gemaakt, tot smaaktesten van Oreo cookies met bijzondere vullingen. Ze weet heel goed waar ik mee bezig ben, en dat vind ik eigenlijk best wel bijzonder.
Ik bedoel, toen mij 2 jaar geleden werd gevraagd of ik van mijn blog mijn werk wilde maken, ben ik heel hard in lachen uitgebarsten. Maar tegenwoordig – en zie mij als bewijs – is dat hele foodbloggen een wereld op zichzelf geworden. Nog dagelijks komen er nieuwe foodblogs bij en worden er nieuwe filmpjes online gezet. Ik vind het zelf ook nog steeds heel apart, maar tegelijkertijd wel echt te gek! Ik heb gewoon de baan van mijn dromen, en ik heb het allemaal zelf gecreeerd. Maar ook ik had nooit gedacht dat het media landschap in deze tijd zo door blogs zou worden gedomineerd.
Ik werkte zelf namelijk bijna 10 jaar voor een behoorlijk traditionele uitgeverij, en ook tijdens mijn studie Communicatiewetenschap hield ik mij vooral bezig met offline media. Er is een hoop gebeurd in de afgelopen jaren, en weet je wat? Ik vind het maar wat leuk! Voor mijn kinderen is deze nieuwe wereld gewoon geworden, ze groeien op met blogs en YouTube video’s. Ze weten als kleuters al wat websites zijn, terwijl ik in de 6e klas op de middelbare school daar een werkstuk over schreef omdat het internet toen net nieuw was. Goed, nu klink ik wel heel oud…. ik ga je het recept voor deze ontbijtkoek met rozijnen geven. Ga vooral lekker bakken deze vakantie, misschien wel samen met jouw kids, en geniet van alle mooie dingen in het leven!
Ontbijtkoek met rozijnen
Voor 1 ontbijtkoek
- 100 gr speltbloem
- 100 gr havermout
- 125 ml plantaardige melk
- 50 gr honing
- 25 gr palmsuiker
- 50 gr rozijnen
- 2 eieren
- 2 el cacao
- 2 tl koekkruiden
- 1/2 tl vanillepoeder
- 1 tl bakpoeder
Nodig; mengkom, cakeblik 25 cm, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de speltbloem samen met de havermout in de mengkom en voeg hier de honing, palmsuiker, cacao, koekkruiden, vanillepoeder en het bakpoeder aan toe. Schep even goed door.
Schenk de melk bij de droge ingrediënten en tik de eitjes ook uit boven de kom. Meng tot een glad beslag, je zult de havermout vlokken blijven zien maar verder moet het een egaal beslag worden.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Ik maak een vel bakpapier altijd even nat onder de kraan, zo kun je het papier makkelijker in de hoeken vouwen.
Schep als laatste de rozijnen door het beslag van de ontbijtkoek en zorg dat ze goed zijn verdeeld.
Giet het beslag voor de ontbijtkoek met rozijnen in het cakeblik en schuif de voorverwarmde oven in. Bak de ontbijtkoek in 35 minuten gaar. Controleer even met een satéprikker of de ontbijtkoek klaar is!
Ga je aan de slag met dit recept voor ontbijtkoek met rozijnen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
6 reacties
Ehm met havermout bedoel je meel, of vlokken of de papversie ? Als ik dat niet heb kan ik dan ook meer speltbloem gebruiken ?
Hallo,
Kun je ook rietsuiker gebruiken,of kokosbloesemsuiker?
Gisteren deze cake gemaakt voor ons wandelclubje en deze is vanmorgen door mijn wandelvrienden goedgekeurd. Erg lekker en zeer makkelijk om te maken met ingrediënten die ik ook altijd wel in huis heb. Iedereen vond het zo lekker dat ze allemaal het recept willen hebben 🙂
Had je in deze koek ook 5 spices powder? Dacht dat ik deze had gemaakt laatst, die was heerlijk. Maar dan met dat poeder erbij 😉 En zo ja, hoeveel moet daar dan van in?
Wat een heerlijke koek! Is er alleen een mogelijkheid om hem iets luchtiger te krijgen?
Vond de koek echt niet smeuïg genoeg, en daarom eigenlijk niet echt lekker, heel jammer, ik heb al vele gezonde baksels geprobeerd maar ik mis telkens de smeuïgheid. Wie heeft de goude tip.