Goedemorgen deze morgen! Het is 2018, een nieuw jaar is begonnen. Gisterenmiddag lunchte ik nog met goede vrienden om het jaar in stijl af te sluiten. De avond bracht ik door op mijn eigen bank, heel ontspannen met een tafel vol borrelhapjes en de Oudejaarsconference op. 2017 was een top jaar en ik ben helemaal klaar voor 2018! Ik maak vandaag even van dit moment gebruik om je een heel erg gelukkig nieuwjaar toe te wensen! Dat het maar minstens weer een heerlijk jaar mag worden waarin mooie dingen gaan gebeuren. Oh, en ik deel het recept voor deze oliebollen yoghurt cake met je. Zo weet je gelijk wat je kunt doen met oude oliebollen!
Geen lang verhaal vandaag, ik hou het even kort. Mezelf kennende doe ik vandaag lekker rustig aan, slaap ik eerst lang uit en rommel ik daarna wat in huis. Misschien is het een idee om een stevig nieuwjaarsontbijt klaar te maken… Later vandaag gaan we naar mijn nichtje toe, die had 6 jaar geleden besloten om op Nieuwjaarsdag geboren te worden. Dus vandaag weer gelijk een feestje en een mooi moment om de rest van de familie al het goeds voor het nieuwe jaar toe te wensen. Maak er een mooie dag van en als je nog wat oliebollen hebt liggen is deze oliebollen yoghurt cake nog wel een tip!
Oliebollen yoghurt cake
Voor 4-6 personen
- 4 oliebollen
- 100 ml Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 2 el roomboter + extra om in te vetten
- 1 rijpe banaan
- snuf kaneel
- 1/2 tl vanillepoeder
- poedersuiker
Nodig; ovenschaal 15 x 20 cm, mixer, mengkom
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
Snij de oliebollen in plakken van 1 cm dik. Besmeer de plakjes met een beetje roomboter en leg ze dan in de ovenschaal. Maak ongeveer 2 lagen van de oliebollen en snij eventueel wat stukjes kleiner om ze goed te laten passen.
Tik de eieren boven de mengkom en voeg de yoghurt toe. Doe de rijpe banaan, kaneel en vanillepoeder erbij en gebruik een mixer om tot een luchtig mengsel te kloppen.
Schenk het ei-yoghurt mengsel over de oliebollen en zorg dat het mengsel goed verdeeld is.
Schuif de oliebollen yoghurt cake voor 25 minuten in de warme oven. Maak daarna af met poedersuiker. Happy 2018!!
Ga jij aan de slag met dit recept voor oliebollen yoghurt cake? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
2 reacties
Ook voor jou en je gezin wens ik een prachtig en gezond 2018! Dank voor je altijd weer inspirerende blogs met heerlijke recepten. Blijf daar vooral mee doorgaan.
Hoi! Gelukkig Nieuwjaar! Vraagje: moet de banaan nu mee-gepureerd worden met het ei-yoghurtmengsel of in plakjes tussen de oliebollen? Ik heb hem mee-gepureerd. Het staat nu in de oven… Ruikt lekker!