Op zondag duik ik graag de keuken in om alvast wat gezonde tussendoortjes en lekkere healthy snoepjes voor te bereiden. Zo ben ik alvast maar weer klaar voor de week die komen gaat. Doordeweeks heb ik vaak niet genoeg tijd om wat verantwoords klaar te maken en dat heeft dan tot gevolg dat ik vaak voor de minder gezonde optie kies. Deze mueslikoekjes zijn echt heel eenvoudig om te maken en een mini traktatie voor de lekkere trek!
Terwijl ik de mueslikoekjes klaar maakte, was ik al aan het bedenken wanneer ik ze zou kunnen eten…. Ze zijn namelijk heerlijk als koekje voor bij de koffie, maar ze zouden ook niet misstaan bij een uitgebreide high tea. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik denk dat mijn little feed ze ook graag meeneemt in haar lunchtrommeltje. De koekjes zijn zeker wel een aantal dagen houdbaar in de koelkast, dus ik maakte er een heleboel tegelijk klaar.
Dit recept is voor ongeveer 10 kleine koekjes. En de grap is, ze zijn heel snel klaar. Want je hoeft ze niet te bakken, alle ingrediënten gaan er rauw in. Je hebt alleen wel een goede keukenmachine nodig, maar die staat vast bij elke healthy foodie op het aanrecht! Ik kan die van mij echt niet meer missen!
Je kunt dit recept gebruiken als een soort basisrecept. Eigenlijk zijn de muesli, de dadels en de kokosolie de essentiële onderdelen van het recept. De rest kun je aanpassen naar smaak of naar wat je in de voorraadkast hebt staan. Ik gebruik wel altijd suikervrije muesli, of in elk geval die variant waar niet nog extra suiker aan toegevoegd is.
Wil je er een échte traktatie van maken? Maak dan ook nog wat lemon curd klaar en smeer hiervan wat op de mueslikoekjes. Kijk, nu hebben we er ineens bijna een nagerecht van gemaakt!
Mueslikoekjes
Voor 10 koekjes
- 125 gr dadels
- 50 gr pompoenpitten
- 3 el lijnzaad
- 50 gr (suikervrije) muesli
- 2 el kokosolie
Nodig: schaaltje, steelpan, keukenmachine, snijplank
Bereiden: Ontpit de dadels en leg ze ongeveer 10 minuten te weken in lauwwarm water.
Doe de muesli, dadels, pompoenpitten en het lijnzaad in de keukenmachine en hak de ingredienten tot kleine stukjes.
Smelt 2 el kokosolie in een pannetje en voeg dit ook toe aan de keukenmaching. Meng goed door en je zult zien dat er een plakkerig mengsel ontstaat.
Maak nu met je handen kleine balletjes van het mengsel, ongeveer ter grootte van een golfballetje. Leg de balletjes op een snijplank en druk ze wat platter. Zet ze ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat ze wat steviger worden. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor mueslikoekjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Zou het ook met rozijnen werken? Ik heb alles in huis behalve dadels 🙂