Normaal ben ik niet zo van de toetjes…. Hier komt niet standaard ná elke maaltijd een bakje vla of yoghurt op tafel, en zelfs de kinderen eten niet elke dag een toetje. Ik heb wel wat ingrediënten voor een snel en lekker nagerecht in huis hoor, maar meestal zit ik gewoon vol na het eten. En voor de meisjes geldt dat ze alleen bij bepaalde gelegenheden een bakje van het een-of-ander mogen leeg lepelen. Soms zijn dat van die geweldig interessante Frozen yoghurtjes uit de supermarkt, maar meestal schenk ik gewoon wat yoghurt in een kom. Maar… als we een etentje hebben, met familie of vrienden, dan vind ik het wel leuk om uit te pakken! Dit nagerecht van mascarpone met perzik en rode bessen is de perfecte zomerse afsluiter van een goed diner!
Ik hou van toetjes die uit laagjes bestaan! Het geeft een feestelijk gevoel, en het is natuurlijk het lekkerst als je met je lepel in 1 keer alle laagjes weet te pakken. Ik maak wel vaker van die laagjes desserts klaar, en ik vind het altijd lekker om iets koek-achtigs te combineren met romige zuivel en natuurlijk vers fruit. De limoen mascarpone met blauwe bessen stond dit najaar op tafel, en met kerst ging ik voor mascarpone met frambozen en amandelkoekjes. Klinkt goed toch? Inderdaad! Eigenlijk begrijp ik ook niet goed waarom ik niet vaker toetjes eet….
Of eigenlijk ook wel. Voor mij is een toetje écht een extraatje, niet iets dat je standaard na de maaltijd eet. Doordeweeks, na de gewone maaltijd, komt er dan ook eigenlijk nooit een dessert op tafel. Ik heb wel wat dingen in huis hoor, waar ik in een handomdraai wat lekkers mee op tafel zet, maar het hoort er bij ons gewoon niet bij. Ook die geweldige kindertoetjes uit de supermarkt staan hier in de koelkast, maar zelfs die komen niet heel regelmatig op tafel. Meestal alleen als de meiden echt goed gegeten hebben, en het gezellig was aan tafel, dan komt er nog wel eens een Anna, Elsa, Minion of Spiderman bakje op tafel.
Maar wanneer we eters hebben, dan hoort een nagerecht er wel een beetje bij. En met het heerlijke fruit dat er rond deze tijd in de winkel ligt, moest ik aan de slag, dat begrijp je! Zal ik je wat vertellen…. Na het maken van de foto’s van deze mascarpone met perzik en rode bessen gingen de glaasjes de koelkast in. Niemand in huis, ook ik niet, die er meer van wilde weten. Tot dat ik ’s avonds deze blog zat uit te werken, de foto’s nog een keer zag en ineens ontzettend veel trek kreeg in wat lekkers. En toen gingen ze schoon leeg. Misschien moet ik het zo maar doen, toetjes niet na de maaltijd maar gewoon lekker laat op de avond. Ik kan er wel mee leven hoor!
Mascarpone met perzik en rode bessen
Voor 4 toetjes
- 6 el mascarpone
- 6 el Griekse yoghurt
- 4 haverkoekjes
- 2 perziken
- 4 takjes rode bessen
- 1 limoen
- 2 el honing
Nodig: mengkom, garde, 4 glaasjes of schaaltjes
Bereiden: Doe de mascarpone samen met de Griekse yoghurt in een grote kom en knijp hier 1 limoen bij uit. Meng 2 el honing door de mascarpone en roer met een garde of lepel tot een gladde mousse.
Verkruimel de haverkoekjes. Ik deed ze in een stevige plastic zak en sloeg ze een paar keer goed hard op het aanrecht. Werkt ook altijd lekker als je nog wat frustratie kwijt moet…
Snij de perziken rondom doormidden en draai de helften van elkaar af. Verwijder de pit en de schil en snij in blokjes.
Vul elk glaasje met een laagje van de verkruimelde koekjes.
Doe hier een laagje perzik op (hou nog wel wat over voor de volgende laag) en wat van de rode bessen.
Verdeel het mascarpone mengsel over de glaasjes en eindig met nog weer wat perzik en rode bessen.
Strooi de laatste koekkruimels over de toetjes en serveer direct. Of je kunt uiteraard deze nagerechtjes al van tevoren klaar maken en later serveren, ook lekker want dan wordt het koeklaagje al een beetje zacht.
Ga jij aan de slag met dit recept voor mascarpone met perzik en rode bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest