Een luchtige mango mousse met passievrucht, romige kwark en een frisse topping… klinkt als hét perfecte toetje, toch? Nu we richting Pasen gaan, vind ik het heerlijk om alvast wat feestelijke recepten uit te proberen. Dit tropische dessert is lekker licht, heeft een subtiele zoetheid en ziet er prachtig uit in een glaasje. Een ideaal toetje om je paasbrunch of paasdiner mee af te sluiten!
Wat ik zo fijn vind aan dit mango mousse recept, is dat het een mousse zonder ei is. Geen gedoe met au bain-marie of eiwitten kloppen dus. De combinatie van slagroom en kwark zorgt voor een romige maar toch frisse structuur. De mango geeft een tropische twist, de abrikozenjam zorgt voor net dat zoetje. En bovenop een laagje passievrucht met mango – voor de feestelijke touch.
Mango mousse recept
Dit mango toetje ziet eruit alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan, maar het is verrassend eenvoudig. De basis bestaat uit slagroom en magere kwark, wat het een stuk lichter maakt dan veel andere desserts. Je kunt zowel verse mango als diepvriesmango gebruiken, net wat je in huis hebt.
En omdat je het makkelijk kunt voorbereiden, is het perfect voor een feestelijk etentje of brunch. Wil je liever aan de slag met een feestelijke taart als nagerecht, probeer dan deze mango cheesecake met passievrucht eens!
Mango mousse met passievrucht
Wat ik zelf zo fijn vind aan dit soort recepten, is dat ze echt iets toevoegen aan het moment. Je sluit je diner of brunch af met een fris, licht dessert dat niet te machtig is – precies wat je wilt na een uitgebreid etentje. Deze mango mousse is luchtig en romig tegelijk, en heeft dankzij de passievrucht bovenop een frisse, fruitige bite. Dat maakt het een fijne tegenhanger van alle zoete taartjes en chocolade tijdens Pasen. En doordat je ‘m makkelijk van tevoren maakt, kun je zelf ook lekker aan tafel blijven zitten.
Bij feestdagen wil ik graag iets bijzonders op tafel zetten, maar het moet wél haalbaar zijn. Deze mango mousse met passievrucht is precies dat: feestelijk, fruitig en verrassend makkelijk te maken. Serveer het in mooie glaasjes, eventueel met wat extra mango of muntblaadjes bovenop, en je hebt een dessert dat indruk maakt zonder stress.
Meer feestelijke mousse recepten:
- Chocolade mousse
- Aardbeienmousse
- Crema al caffè
- Frambozenmousse met amandelkoekjes
- Limoncello mousse

Ingrediënten
Voor de mango mousse:
- 250 ml slagroom
- 100 gram magere kwark
- 175 gram mango (vers of diepvries)
- 2 el abrikozenjam
Voor de passievrucht laag:
- 100 gram mango (vers of diepvries)
- 100 gram passievrucht (diepvries)
- 2 blaadjes gelatine
Bereiden
- Wanneer je aan de slag gaat met mango uit de diepvries, zorg er dan voor dat het fruit eerst ontdooid is. Laat de blaadjes gelatine even weken in water.
- Doe de kwark, mango en de abrikozenjam in de mengkom en blend tot een egale massa. Proef even of het zoet genoeg is voor je, voeg eventueel nog wat extra jam toe.
- Schenk de slagroom in een schone mengkom en gebruik een handmixer om de slagroom op te slaan tot deze stijf is. Spatel dan voorzichtig de kwark met mango door de slagroom.
- Verdeel de mango mousse over 4 glazen.
- Voor de passievrucht laag is het ook belangrijk dat het fruit ontdooid is. Gebruik weer de mengkom van de keukenmachine om 100 gram ontdooide mango samen met 2 el water te blenden tot een gladde puree. Voeg hier de ontdooide passievrucht aan toe er roer goed door.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en verwarm ze dan met 2 el water in een pan zodat ze oplossen. Schep hier het mango - passievrucht mengsel door heen verdeel daarna over de 4 glazen met mango mousse.
- Laat de mango mousse desserts nu zeker nog 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt deze mango mousse al prima de avond van tevoren maken.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor mango mousse met passievrucht? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren.