Oh, kijk deze mango cheesecake met passievrucht nou toch! Een heerlijke no-bake cheesecake met tropische smaken van mango en passievrucht. Deze luchtige kwarktaart is lekker fris, subtiel zoet en bovenal ontzettend lekker! Uiteraard deel ik dit makkelijke recept met je, deze mango cheesecake mag wat mij betreft op tafel met Pasen.
Ben jij al druk in de voorbereiding voor een feestelijke Paasbruch? Of zoek je nog een andere goede reden om deze heerlijke mango cheesecake met passievrucht op tafel te zetten? Wat mij betreft niet nodig hoor, dit makkelijke taartje kun je ook zo op een zonnige zondagmiddag bij een kop koffie serveren. Het enige dat je nodig hebt is even geduld, maar geloof me, dit recept is fool-proof en wil je proeven!
Mango cheesecake met passievrucht
Een frisse no-bake cheesecake op basis van volle kwark met de tropische smaken van mango en passievrucht. Ik ben niet zo’n fanatieke bakker maar een taartje op z’n tijd vind ik wel erg lekker. Het fijne aan dit recept is dat je hiervoor dus ook niet echt hoeft te bakken. Het is een kwestie van de laagjes van de taart laten opstijven in de koelkast, iedereen kan dit dus!
Ik heb er een wat gezondere cheesecake van gemaakt door de bodem van deze taart te maken met dadels en cashewnoten. En niet met koekjes…. Door dadels en cashewnoten te gebruiken, krijgt de bodem wel zo’n lekkere crunchy bite, maar dan met een natuurlijk zoetje van de dadels.
Cheesecake met mango en passievrucht
Krijg je al helemaal zin in het zonnetje van dit heerlijke plaatje? Voor deze cheesecake met mango en passievrucht kun je zowel aan de slag met vers fruit als met fruit uit de diepvries. Heb je toevallig nog een goed rijpe mango op de fruitschaal liggen, dan zou ik lekker voor die verse mango gaan.
Maar diepvriesfruit werkt ook helemaal prima in dit recept. Ik ging voor blokjes mango en passievrucht uit de vriezer, die moet je uiteraard wel even laten ontdooien. Voor de friszoete smaak in deze cheesecake werkt dit perfect. Voor de middelste laag van dit lekkere taartje meng je eenvoudig de mango met de kwark en wat blaadjes gelatine zorgen voor een heerlijke luchtige kwarktaart.
Meer lekkere kwarktaart recepten:
Helemaal zin gekregen in een lekker stukje kwarktaart? Dan zou ik zeker aan de slag gaan met dit recept voor mango cheesecake met passievrucht. De bovenste laag van deze taart maak je trouwens ook van diepvriesfruit, of je gebruikt verse passievruchten.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere kwarktaart recepten? Probeer dan vooral deze ook eens!
- Aardbeien kwarktaart
- Oreo kwarktaart
- Cappucino chocolade kwarktaart
- Speculaas kwarktaart met kruidnoten

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 75 gram dadels (vers)
- 75 gram cashewnoten (2 uur in water geweekt)
- 150 gram havermeel (of bloem)
- 50 gram roomboter
Voor de mango cheesecake:
- 500 gram volle kwark
- 50 ml honing
- 150 gram mango (diepvries)
- 5 blaadjes gelatine
Voor de passievrucht topping:
- 100 gram passievrucht (diepvries)
- 100 gram mango
- 2 blaadjes gelatine
Bereiden
- Begin met het maken van de bodem voor de mango cheesecake. Zorg dat de cashewnoten minstens 2 uur in water hebben geweekt.
- Ontpit de dadels en doe deze met de cashewnoten en het havermeel in de mengkom van de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels. Doe in een schaal.
- Laat de boter smelten in een pan en schenk deze dan bij de ingrediënten voor de bodem. Roer goed door, is het mengsel nog te korrelig, voeg dan nog iets meer boter toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en klik dan de ring van de vorm weer vast. Stort de ingrediënten voor de bodem in de springvorm en spreid met de bolle kant van een lepel goed uit. Bak de bodem 12 minuten in de warme oven. Laat even afkoelen in de koelkast.
- Doe de ontdooide stukjes mango samen met de kwark en honing in de mengkom van de keukenmachine en blend tot een gladde mousse.
- Laat 5 blaadjes gelatine weken in water en verwarm ze dan met 2 el water in een pan zodat ze oplossen. Schenk de gelatine bij de mango mousse, roer goed door.
- Schep de mango cheesecake op de bodem en zet nu voor minstens 2 uur in de koelkast.
- Als laatste de passievrucht laag. Gebruik weer de mengkom van de keukenmachine om 100 gram ontdooide mango samen met 2 el water te blenden tot een gladde puree. Voeg hier de ontdooide passievrucht aan toe er roer goed door.
- Laat 2 velletjes gelatine weken in water, knijp uit en verwarm ze dan met 2 el water in een pan zodat ze oplossen. Schep hier het mango - passievrucht mengsel door heen en schenk daarna uit over de mango cheesecake.
- Deze mango cheesecake mag nu nog weer 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt deze mango kwarktaart al prima de avond van tevoren maken.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor mango cheesecake? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
1 reactie
u62f8x