Limoncello cheesecake in een glaasje, dat klinkt nog weer als een heerlijk feestelijk nagerecht! Desserts in een glaasje doen het altijd goed en deze cheesecake is ook echt om je lepel – of vingers – bij af te likken. Een makkelijk en fris toetje voor na het uitgebreide kerstdiner, een brosse bodem van chocolade koekjes en zachte zoete no bake cheesecake on top, smullen maar!
We tellen nu echt wel af richting de feestdagen en ik hoop toch dat je inmiddels duidelijk hebt wat je op tafel gaat zetten. De komende dagen zou ik dan ook lekker gebruiken om een boodschappenlijstje te maken en te zorgen dat de boodschappen op tijd in huis zijn. Op het lijstje is vast nog wel plek voor deze makkelijke limoncello cheesecake toetjes! Met slechts een paar ingrediënten zet je deze frisse luchtige limoncello mousse op tafel, een mooie afsluiter van een gezellig kerstdiner.
Limoncello cheesecake
Can you feel it coming… the magic Xmas vibes!! Ik ben er klaar voor. Nou bijna dan. Maar ik heb nog weer een te lekker nagerechtje gemaakt dat ik met je wil delen. Ja, nagerecht en geen toetje, want het is Kerst. Dan doen we een beetje sjieker. Maar deze no bake limoncello cheesecake in een glaasje met een bodem van chocoladekoekjes is echt super makkelijk om te maken.
Voor de limoncello mousse meng ik slagroom en verse roomkaas met wat poedersuiker. En daar gaat een scheutje limoncello doorheen, waarmee dit nagerechtje wel alleen geschikt is voor grote mensen. Zit je ook met kinderen aan tafel, dan zou ik je tippen om voor hen een frambozen cheesecake of een chocolade cheesecake toetje klaar te maken!
Je kunt deze mini no bake cheesecake al een dag van tevoren klaar maken. Ik zou je zelfs aanraden om dat te doen, want dan wordt de cheeselaag lekker stevig. Als bodem voor deze mini taartjes in een glas gebruikte ik chocolate chip cookies, zachte zoete chocoladekoekjes. Wil je liever iets minder chocola in dit nagerecht in een glaasje, dan zou je ook voor speculaas of voor bastognevkoeken kunnen kiezen.
Bij cheesecake denk je misschien aan de taart die je in de oven bakt… en die kan gaan scheuren, of kan inzakken. Nou, niks van dit alles met deze limoncello cheesecake toetjes in een glaasje.
Het enige dat je hoeft te doen is de zachte verse roomkaas te mengen met wat slagroom, een scheutje limoncello en poedersuiker en de koelkast doet de rest! De limoncello cheesecake in een glas maak ik af met fris rood fruit en nog wat extra limoen schil. Je zou nog wat chocolade hagelslag kunnen toevoegen voor extra feestelijkheid.
Meer desserts in een glaasje:
Desserts, nagerechten, toetjes, in een glaasje doen ze het altijd goed! Er staan heel wat lekkere toetjes in een glas al op de blog. Wil je meerdere nagerechtjes in een glaasje serveren, bekijk dan zeker ook eens deze recepten:
- Trifle in een glaasje met aardbeien en kletskoppen
- Chocolade cheesecake in een glaasje
- Hangop met frambozen en pistache
- Bosvruchten trifle met chocoladecake
- Tiramisu affogato
- Stracciatella panna cotta
- Yoghurt tiramisu met speculaas
- Frambozen cheesecake in een glaasje
Nodig
- Spuitzak (optioneel)
Ingrediënten
- 200 gram chocolate chip cookies
- 60 gram roomboter
- 300 gram verse roomkaas (naturel)
- 250 ml slagroom
- 3 eetlepels poedersuiker
- 6 eetlepels limoncello
Voor de topping:
- 1 limoen
- verse frambozen
- witte chocolade hagelslag
Bereiden
- Begin met de bodem van de limoncello cheesecake in een glaasje. Gebruik de foodprocessor van de keukenmachine om ongeveer 15 chocolate chip koekjes tot kruimels te malen.
- Verwarm in een steelpannetje de boter maar laat deze niet bruin worden. Meng de koekkruimels door de boter en schep even goed door. Ze moeten licht vettig worden.
- Verdeel de koekkruimels over de 6 glaasjes. Maak een laagje van ongeveer 1 a 1,5 cm dik. Zet de glaasjes even weg in de koelkast.
- Doe de slagroom met de poedersuiker in een mengkom en klop met de mixer stijf. Doe de roomkaas in de andere mengkom en klop deze los. Spatel dan de slagroom door de roomkaas heen.
- Roer dan de limoncello door het mascarpone-slagroom mengsel heen.
- Schep de cheesecake laag in de glaasjes, gebruik hier eventueel een spuitzak voor en zet in de koelkast. Laat de toetjes opstijven, het liefst een uur of 3 maar een hele nacht kan ook.
- Vlak voor het serveren maak je de limoncello cheesecake toetjes af door over elk glaasje nog ½ theelepel rasp van een limoen schil te verdelen en het verse fruit en de chocoladehagelslag erover te verdelen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor limoncello cheesecake in een glaasje recept? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Dit artikel kan affiliate links bevatten.