Dit blijven toch wel mijn favoriete zoete broodjes…. Nadat ik de kwarkbolletjes met rozijnen keer op keer had gemaakt, vond ik het tijd voor een nieuwe versie van dit succesrecept. Een Sinterklaas variant deze keer, kwarkbolletjes met speculaaskruiden. Het was ook deze keer weer mijn bakker die me op het idee bracht voor deze heerlijke fluffy bolletjes. Toen ik daar laatst brood ging halen, lagen de speculaas kwarkbolletjes mij heel verleidelijk aan te kijken…. En ja, dan móet ik aan de slag, dat begrijp je…
Ik had net de meiden naar school gebracht en ging direct door naar de bakker om brood te halen. Zo in de ochtend de geur van versgebakken brood ruiken, vind ik zo heerlijk… In de vitrine lagen de speculaas kwarkbolletjes mij toe te lachen en ik nam er eentje mee. Voor later, bij de koffie, dacht ik zo. Altijd een goed idee. Eenmaal thuis kon ik eigenlijk helemaal niet wachten en at ik het bolletje zo uit het zakje al op. Ik heb daarna nog maar een koffietje klaar gemaakt…
Direct de volgende dag ben ik aan de slag gegaan. Soms moet je niet te lang wachten, en als ik inspiratie heb dan wil ik er ook meestal direct mee aan de slag. Deze kwarkbolletjes met speculaaskruiden worden heerlijk luchtig en zou je bijna direct van de bakplaat al in je mond stoppen. Ik zou ze wel heeel even laten afkoelen, maar ik hou je verder niet tegen. Ik weet wat mijn nieuwe favoriet is, in deze tijd van het jaar…
Kwarkbolletjes met speculaaskruiden
Voor ongeveer 5 bolletjes:
- 75 gr (glutenvrije) havermout
- 50 gr (glutenvrije) bloem
- 125 ml volle kwark
- 2 tl speculaaskruiden
- 2 el honing
- 1 ei
- 1 el olijfolie
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 2 el amandelschaafsel
Nodig; blender of koffiemolentje, zeef, mengkom, bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de havermout in een koffiemolentje of in de blender tot havermeel. Zeef het meel boven de mengkom. Doe hetzelfde met de bloem en voeg daarna de bakpoeder, speculaaskruiden en een snuf zout toe.
Schep de volle kwark door het meel en tik een eitje boven de kom. Voeg ook de honing en olijfolie toe en roer tot een beslag.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Gebruik 2 lepels om bolletjes te vormen van het beslag en leg de kwarkbolletjes met speculaaskruiden op de bakplaat. Strooi wat amandelschaafsel over de bolletjes.
Schuif ze voor 15 – 20 minuten de oven in en geniet ervan! Meer Sinterklaas recepten vind je hier (klik!).
Ga je aan de slag met dit recept voor kwarkbolletjes met speculaaskruiden? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
10 reacties
Ziet er heerlijk uit! Op hoeveel graden zet je de oven eigenlijk?
Je noemt in de tekst meel….maar het wordt niet benoemd in de ingrediënten lijst. Dus hoeveel meel gebruik je?
Er staat in het recept ook uitgeschreven dat je de havermout tot meel maalt… dus dat meel bedoel ik.
Kun je ook iets anders gebruiken dan bloem?
Ik heb 60 gram amandelmeel gedaan en 1 eet lepel vloeibare zoetstof van Kruidvat de volgende keer ietsjes meer geen zout gedaan , zijn echt lekker
kan het ook met Griekse yoghurt ipv de kwark
Ik vraag me af hoeveel calorieën er nu in de koekjes ongeveer zitten?
Oow, werkelijk geen idee, ik tel ze niet namelijk…
Ze zijn heerlijk,zien er prachtig uit,met amandelmeel en p.o. zonder olie!eet ze me wat gezoete zure room en aardbeien…
Dat klinkt ook wel erg goed! Yum 😉