Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Nou, dat is te merken hoor! Mijn meiden zijn al een paar weken helemaal hyper dus wat mij betreft is ie hartstikke welkom! Bij ons zijn dit altijd een beetje drukke en rare weken. Senna was namelijk 1,5 week geleden nog jarig en nu staat het volgende feest alweer voor de deur! Natuurlijk vieren we de verjaardag van Sinterklaas morgen uitgebreid en wat lekkers mag niet ontbreken. Ik maakte deze kruidnoten speculaas kwarktaart klaar, wat een feestje!
Ik ben dit jaar niet helemaal los gegaan op de Sint recepten… Vorige jaren dook ik al eind november de keuken in om allerlei lekkers klaar te maken. Dit jaar heb ik me ingehouden. Ik vind het super leuk om zelf te bakken, maar er was zoveel te doen. Ik besloot daarom om het makkelijk te houden. Deze kruidnoten speculaas kwarktaart hoeft niet eens de oven in, de koelkast en je geduld doen het meeste werk. Heerlijk toch! Vier jij morgen ook Pakjesavond?
Wij gaan morgen aan het eind van de middag naar het huis van mijn ouders, waar als het goed is de Goedheiligman himself ook nog een bezoekje brengt! Ik vind het toch steeds weer zo mooi om te zien hoe al die kindergezichtjes een beetje zenuwachtig en vol verwachting zijn. En ik denk ook zomaar dat dit het laatste jaar is dat we nog volop in het geloof zitten. Dus extra feest en met deze kruidnoten speculaas kwarktaart moet dat wel lukken!
Kruidnoten speculaas kwarktaart
Voor 1 springvorm van 15 cm:
Bodem:
- 125 gr kruidnootjes
- 50 gr boter
Kwarklaag:
- 400 gr volle kwark
- 6 el sinaasappelsap
- 5 blaadjes gelatine
- 2 tl speculaaskruiden
- 2 el honing
Topping:
- 1 tl speculaaskruiden
- kruidnootjes, schuimpjes, schuddebuikjes of Sint chocolaatjes
Nodig: springvorm, bakpapier, steelpan, mengkom, keukenmachine met foodprocessor
Bereiden: Haal de rand van de springvorm los van de bodem en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Zet de rand er weer terug op en klik vast. Knip het overtollige bakpapier af.
Doe de kruidnootjes in de foodprocessor van de keukenmachine en maal fijn. Zet een steelpan op het vuur en laat hier de boter zacht in smelten.
Voeg de gemalen kruidnootjes toe aan de boter en meng goed. Stort dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat het mengsel gelijkmatig is verdeeld. Zet de springvorm nu voor minstens een half uur in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes weken in een schaaltje met water. Maak het steelpannetje even schoon en schenk hier 6 el sinaasappelsap in. Verwarm de sinaasappelsap op laag vuur en laat de blaadjes gelatine hierin oplossen.
Doe de kwark in de mengkom. Schenk de sinaasappelsap met gelatine erbij en voeg de speculaaskruiden en honing toe. Proef even of het zoet genoeg voor je is, voeg anders nog wat honing toe. Roer goed door.
Stort dan de speculaas kwark op de bodem van kruidnootjes en zet de kruidnoten speculaas kwarktaart voor minstens 3 uur in de koelkast.
Vlak voor het serveren maak je de kruidnoten speculaas kwarktaart af met wat speculaaskruiden die je met een klein zeefje over de taart klopt. Beleg daarna de taart met lekkers, ik gebruikte schuddebuikjes, schuimpjes en chocola.
Ga je aan de slag met dit recept voor kruidnoten speculaas kwarktaart? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Als winterse kwarktaart op de verjaardag van mijn dochter gemaakt: HEERLIJK. Ik heb de helft van de honing gebruikt, dit was voldoende zoet.
Is zeker een grote springvorm? In het recept staat dat je er een van 15cm nodig hebt
Nee hoor, 15 cm 😉