Wie zoet is krijgt lekkers…. Nou, dan ben ik dit jaar wel heel lief geweest! Want ik kreeg deze kruidnoten pure chocolade fudge. Of nou ja, niet echt natuurlijk, ik maakte het zelf. Maar het idee schoot ineens door mijn hoofd toen ik vorige week een lading mislukte kruidnoten uit de oven haalde. Maken ze die kruidnootjes bij de bakker in een machine ofzo? Want bij mij worden ze altijd veel te groot, en ook niet zo prachtig rond… Ik wilde de kruidnoten al bijna wegkieperen, toen ik een geniale ingeving kreeg. Ja, echt, briljant! Deze fudge is voor echte zoetekauwen, wees gewaarschuwd!
Ik vind dat als je snoept, dan moet je het ook goed doen. Ga je los op de kruidnoten, gevulde speculaas of een chocoladeletter, geniet er dan ook goed van! En daarom vond ik het ook zo’n goed idee om de mislukte kruidnootjes gewoon een nieuw leven te geven in deze kruidnoten pure chocolade fudge. Als je dan geniet van het Sinterklaas snoepgoed, ga er dan ook vol voor. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat je deze brok fudge in 1 keer moet opeten… maar een stukje op z’n tijd moet natuurlijk kunnen.
Dat gezegd hebbende, wil ik nog even toevoegen dat ik echt heel lief ben geweest dit jaar. Want deze kruidnoten pure chocolade fudge déélde ik. Ja echt. Ik heb er nog even over getwijfeld, maar ik heb het toch gedaan. Ik had in de avond deze fudge klaar gemaakt, het de hele nacht laten opstijven in de koelkast, en in de ochtend de foto’s gemaakt. En die middag had ik een zakelijke afspraak. En ik dacht weet je wat, ik ga gewoon eens heel aardig zijn. Ik ga uitdelen op het kantoor waar mijn afspraak zou zijn.
Letterlijk binnen 5 minuten was de fudge weg. Zal ik er nog meer over zeggen? Nee toch, volgens mij is het duidelijk zo. Ga deze fudge maken, met mislukte kruidnoten of met kruidnoten uit de winkel. Maar doe het, echt! Ik gebruikte trouwens dit recept voor kruidnoten. De batch die mislukt was, eindigde in de fudge. De rest kreeg een chooclade-laagje en was ook binnen no time op.
Kruidnoten pure chocolade fudge
Voor 6 flinke stukken:
- 100 gr pure chocola ( > 70%)
- 75 ml kokosmelk
- 2 el kokosolie
- 20 (mislukte) kruidnootjes
Nodig: 2 pannen die in elkaar passen, mes, bakblik of ovenschaal, huishoudfolie
Bereiden: Soms zijn er van die recepten die eigenlijk geen recept mogen heten. Want dit is eigenlijk echt te simpel. Maar ik ga het toch met je delen!
Doe in 1 pan een flinke laag water en zet daar een tweede pan in. Kijk even hoe dit voor jou werkt, een steelpannetje in een grotere pan kan ook. Of een schaaltje. Wat we namelijk gaan doen is de chocola au bain marie smelten.
Laat de chocola smelten en schenk hier de kokosmelk en 2 el kokosolie bij. Roer goed door, en breng niet aan de kook!
Hak de (mislukte) kruidnoten grof.
Bekleed een bakblik of ovenschaal met een flink stuk huishoudfolie. Laat aan alle kanten wat folie overhangen, daar kun je straks de kruidnoten pure chocolade fudge mee afdekken. Gebruik een kleine vorm, of doe net als ik deed straks het mengsel in de helft van de vorm.
Schep de gehakte kruidnootjes door de gesmolten chocola. Laat de kruimels nog even liggen.
Doe het mengsel nu in de vorm. Ik gebruikte maar de helft van mijn bakvorm, en trok het huishoudfolie strak om te zorgen dat de fugde niet te veel zou uitzakken. Strooi de kruimels over de bovenkant van de kruidnoten pure chocolade fudge en laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast. En daarna lekker genieten!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kruidnoten pure chocolade fudge? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
Kun je ipv de kokosolie ook roomboter gebruiken? Lijkt me zo’n lekker recept!
Jaaaa, ik zag hem al voorbij komen! Ge-wel-dig recept dit, lijkt me heerlijk en zo te zien ook totaal niet moeilijk om te maken. Snel de keuken in!!
Liefs, Merel
Wat ziet dit er ongelooflijk lekker uit!
Ik heb eerder geprobeerd de fudge met cranberries en noten te maken, maar de kokosolie wilde maar niet mengen met de rest. Kun je zeggen wat ik anders moet doen. Het ziet er zó lekker uit dit wil ik gewoon echt proberen. Groetjes, Daniëlle
“Helaas”… had ik mislukte amandelspijs. Had geprobeerd om alles tegelijk te malen, dat bleef dus grof. Ik zag het choco/pepernotenfudge recept en heb dit er ook nog eens in verwerkt . Ik kan je verzekeren dat dit een zaligheid is geworden. Maarrrr dus wel met kleine stukjes (proberen) te eten. Bedankt voor al jouw leuke en inspirerende recepten