Vandaag weer een gastblog van Kersti. Zij maakte een heerlijk nagerecht waar de zon spontaan van gaat schijnen!
We hadden lekker gegeten en na het afruimen van de tafel en het inruimen van de afwasmachine, had ik echt nog zin in wat zoets. En dat is snel bij elkaar geblenderd als je standaard wat lekkere, gezonde, biologische ingrediënten in huis hebt. Wat een zegen, zo’n vooraad! Ik geniet daarvan, kan soms echt verguld naar onze volle vooraadpotten en gevulde fruit- en groenteschaal staan kijken.
Ik dacht eerst: een smoothie. Dus aan de slag, maar toen bleek het zo dik te zijn, dat het eerder een toetje was. Ik hou ervan mezelf te verrassen!
In dit gezonde nagerecht deed ik een avocado. Zoals Reny wel eens eerder heeft geschreven, zijn avocado’s bommetjes van goede vetten en mineralen. Bovendien maken avocado’s je smoothies,toetjes en ook soepen lekker vol en romig. Heel handig als je geen zuivel eet, zoals ik, en dus niet werkt met room of crème fraiche.
Ook gebruikte ik kropsla. Bladgroende is prima voor je darmen door de vezels en een bron van eiwitten en calcium. Daarnaast: ik vind het ook gewoon lekker. En zo leuk om dat in een smoothie/toetje te verwerken, dat verwacht je toch niet!
Ingrediënten kokos ananas dessert:
- 200 ml kokosmelk
- flinke handvol kokosrasp
- 1 banaan
- 1 avocado
- 5 bladeren kropsla (gewassen)
- 1/2 blik ananas plus sap (ongezoet, ananas is al megazoet van zichzelf), je kunt uiteraard ook verse ananas gebruiken
- beetje rijst-kokosmelk (voor de verdunning, hoeveelheid naar jouw smaak)
Overigens; voor precieze hoeveelheden moet je mij niet hebben. Ik doe het op gevoel en de ene keer wat meer, de andere keer wat minder. Ik proef vaak ook even hoe mijn creatie smaakt en weet dan wel wat er nog meer bij moet. Gewoon lekker doen, have fun with it!
Bereiding: scheur de slabladeren in stukjes en mik ze in de blender. Voeg wat kokosmelk toe en blender dit alvast kort. Dan heb je een vochtige basis waardoor de rest van je ingrediënten makkelijker mengen. Snij de avocado in tweeën, verwijder de pit en doe dan met beide helften het volgende: maak inkepingen in het vruchtvlees over de lengte en dan inkepingen overdwars. Vervolgens kun je het vruchtvlees eruit scheppen. Zo houd je EN schone handen EN gebruik je al het vruchtvlees van de avocado. Snijd of breek de banaan in stukjes.
Doe avocado, banaan, ananas, kokosmelk en kokosrasp in de blender en zet ‘m aan. Kijk hoe dik het mengsel wordt en voeg wat rijst-kokosmelk toe als je ’t dunner wilt hebben.
Giet je toetje in de bakjes, strooi er nog wat kokosrasp overheen als decoratie, en serveren maar. En ja het is groenig – maar er bestaat ook blauw ijs!
Tip: doe er wat gojibesjes op voor een extra bite en smaak, cacaonibs kan ook, en/of strooi zonnebloempitten over je toetje heen.
Geniet ervan! Ben benieuwd hoe het jullie smaakt.
Gezonde groet, Kersti
Kersti Coaching en Training – Stop Searching, find yourself
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).