Ineens was ik er klaar mee…. Alle chocola die nog in huis was moest een bestemming krijgen. Er lagen nog chocoladeletters van Sinterklaas. Er lagen nog zakken vol met kerstkransjes. Heerlijk allemaal, maar ik heb echt een la vol met zoetigheid en ineens moest ik er wat mee… Afgelopen zaterdag vierden we met mijn lieve familie nog en alvast SinterKerst & Nieuw en ik besloot om mijn voorraad eens op te schonen en deze kerstkransjes chocolade fudge te maken. Als zoete bite voor bij de koffie. Ik kan je zeggen, de fudge was binnen 2 minuten op… te lekker dus!
Wat was het een heerlijke avond met mijn lieve familie. We waren met een grote groep, 30 mensen in totaal en iedereen verzorgde een gerecht. Zonder heel erg op elkaar af te stemmen wat we zouden gaan maken, stond er dus een heleboel lekkers op tafel. De burrito’s naast het stoofvlees en de peertjes in prosecco ook erbij. Ik vind dat geweldig, lekker samen zijn zonder dat er wat hoeft en samen gezellig eten. Het was weer een avond om te herinneren, zo mooi!
Omdat het in mijn familie allemaal snoepkonten zijn, besloot ik mijn chocola om te smelten tot kerstkransjes chocolade fudge. Mijn voorraad zoetigheid was namelijk een beetje te groot geworden om nog alleen op te eten. Deze fudge is de perfecte manier om in 1 keer van al het Sint en Kerst lekkers af te komen…. Vanaf nu gaan we richting Oud & Nieuw, dus klaar met zoet en klaar voor de borrelhapjes!
Kerstkransjes chocolade fudge
Voor lekker veel fudge
- 200 gr pure chocola
- 150 ml kokosmelk
- 4 el kokosolie
- 6 – 8 schuimkransjes
- 6 – 8 musket chocolade kransjes
Nodig; 2 pannen die in elkaar passen (om de chocola au bain marie te laten smelten), ovenschaal 15 x 20 cm, vel bakpapier
Bereiden: Vul de grootste pan met een laag water en zet hier de tweede pan in. Zet op het vuur.
Breek de chocola in grove stukken en schenk hier de kokosmelk bij. Schep ook de kokosolie in de pan. Laat de chocola op laag vuur rustig smelten.
Hak intussen de schuimkransjes en musket chocoladekransjes fijn. Niet al te fijn, juist de schuimkransjes zijn lekker in wat grotere stukjes.
Roer de chocola met kokosmelk en kokosolie goed door en zet dan het vuur uit.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Druk goed aan in de hoekjes en aan de randen.
Schep de schuimkransjes door de gesmolten chocola en stort daarna de chocola in de ovenschaal. Strooi de musket chocolade kransjes en de kruimels van de schuimkransjes over de chocola en zet de kerstkransjes chocolade fudge in de koelkast.
Laat minstens 3 uur opstijven en weer hard worden. Haal vlak voor het serveren de kerstkransjes chocolade fudge uit de koelkast en snij in kleine stukjes.
Meer kerstrecepten vind je hier!
Ga je aan de slag met dit recept voor kerstkransjes chocolade fudge? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube