Zo vlak voordat we de auto induiken, ben ik nog even de keuken in gedoken om wat makkelijke tussendoortjes klaar te maken. Nog 2 dagen en dan vertrekken we in alle vroegte, op weg naar de sneeuw. Even een weekje er tussenuit met mijn lieve gezin en familie, tijd voor rust en ontspanning.
En omdat ik graag goed voorbereid de auto instap, bedenk ik altijd van tevoren wat ik onderweg aan eten en drinken wil meenemen. Tussen alle to do lijstjes en de dit moet mee stapeltjes ben ik nog volop aan het koken en zorg ik dus heel goed voor mezelf. Want met deze havermout repen met blauwe bessen kan ik er wel weer even tegenaan! En uiteraard neem ik er een paar mee voor onderweg….
Gezonde tussendoortjes
Ik kreeg laatst de vraag wat ik toch doe met al die gerechten die ik klaar maak…. Ik moest er wel een beetje om lachen, want ik kan me best voorstellen dat vrienden en bekenden zich afvragen of ik echt alles zelf op eet…. Maar om eerlijk te zijn, dat lukt me niet. Niet altijd. De meeste ontbijt/lunch/avond-gerechten die hier op de blog staan, zijn ook echt mijn ontbijt/lunch/diner geweest.
Ik maak de gerechten dan op de dag klaar en zo gebeurt het wel regelmatig dat een ontbijtgerecht mijn lunch is, of een lunchgerecht nog iets gepimpt wordt om zo een volledige avondmaaltijd te vormen. Of dat we doordeweeks ineens een stapel pannenkoeken op tafel hebben staan, omdat mama ze zo graag wilde bakken.
Havermout repen met blauwe bessen
Voor de zoete baksels, tussendoortjes en snacks zoek ik meestal een gelegenheid om te bakken. Een vriendin die op de koffie komt, een etentje met mijn familie, workshopbezoekers die wat lekkers bij de koffie krijgen, en oh ja, mijn vriezer ligt ook helemaal vol met tussendoortjes.
En ik blijf gewoon stug doorbakken, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te verzinnen… Maar dát krijg ik niet allemaal weg gegeten. Of nou ja, ik denk dat het wel lukt maar dan zou ik iets voller en ronder zijn…haha! Weggooien doe ik trouwens nooit, als het me echt niet lukt om er wat mee te doen dan ga ik uitdelen aan de mensen om mij heen.
Deze havermout repen met blauwe bessen bedacht ik dus afgelopen week nog even, omdat ik een verantwoord tussendoortje voor onderweg naar vakantie wilde maken. Wanneer ik eenmaal daar ben, gaat de balans niet helemaal meer op hoor. Mijn vakantie is volledig mijn 20%, dus meestal op de weg er naartoe doe ik voor de vorm nog een beetje mijn best. De rest zien we na de vakantie wel weer….
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 50 gram havervlokken
- 2 eieren
- 75 ml amandelmelk
- 10 dadels
- 50 gram amandelen
- 50 ml honing
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 theelepel vanillepoeder
- 100 gram blauwe bessen
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout, havervlokken, honing en vanillepoeder in de mengkom en schep door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet dit samen met de amandelmelk bij de havermout.
- Ontpit de dadels, wanneer dat nog niet gebeurd is, en doe ze in de keukenmachine. De amandelen mogen er nu ook bij, pulseer een aantal keren zodat er grove stukjes over blijven. Tik de eieren boven de keukenmachine en blend ze nog even kort mee.
- Schep de dadels, amandelen en geklutste eitjes nu bij de havermout en roer goed door. Voeg de blauwe bessen toe en meng ze voorzichtig door het beslag.
- Bekleed het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd heel even kort nat onder de kraan, verfrommel het tot een prop en trek het dan weer uit. Zo kun je heel makkelijk het papier in de vorm krijgen.
- Schenk het beslag voor de havermout repen met blauwe bessen in het cakeblik en schuif deze nu voor 30 minuten de voorverwarmde oven in.
- Laat de havermout repen eerst helemaal afkoelen voordat je ze voorzichtig in repen snijdt. Ze zijn goed afgedekt zeker 2 tot 3 dagen houdbaar, maar invriezen kan zeker ook!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
30 reacties
Ik ben heel erg dol op zulke repen! Ze zien er heel erg goed uit! Fijne vakantie!
Oehhh ik zei t al op insta maar wat ziet dat er smakelijk uit! Vooral met die bosbessen erdoorheen. Ik ben dol op krokant en dit er aardig krokant uit 😀
Yes, deze repen zijn redelijk crunchy, zeker de bovenkant!
Lijkt me heerlijk.
Maar is er een alternatief voor vanillepoeder? Ik heb wel vanille extract?
Vanille extract kan ook, maar let op want daar zit vaak nog weer suiker in.
Bedankt! Goed om te weten. Toch wordt vanille extract nog best veel gebruikt in ‘gezonde’recepten.
Ik zal eens uitkijken naar vanillepoeder. Is het dezelfde verhouding, of zit er verschil in?
Ik geniet van je recepten! En kan niet wachten om deze repen te maken.
Deze repen zien er zalig uit.
Kan de amandelmelk vervangen worden door een andere melk?
Oe wat is dit een lekkere reep! Perfect recept, nog nooit zo goed gelukt! Gisterenavond gemaakt en nu net een reep genomen. Zit gelijk vol! 😉 bedankt voor dit recept, hier ga ikel meer van maken!
Inplaats van vanillepoeder heb ik een 1 vanille stokje opengemaakt en de vanillie in het pannetje bij de kokosboter laten smelten.
Wauw het is echt heeerlijk!
Met welke eivervanger kan je best werken voor dit recept? Lijnzaad, chia, banaan,…?
Heerlijk recept!!! Weet je toevallig de voedingswaarden (kcal/ koolhydraten/ vet/ eiwit) per reep? Zou ik heel fijn vinden 🙂
Nee, dat weet ik niet omdat ik daar zelf verder niet op let. Er zijn wel apps of websites waar je dit eenvoudig zelf kunt uitrekenen…
Lekker en gemakkelijk! Deze maak ik zeker nog eens!
Ik gebruikte 6 medjool dadels. Iets te zoet, maar dat pas ik de volgende keer aan
Kun je i.p.v. kokosolie ook gewoon roomboter gebruiken??
Ziet er heerlijk uit !
Kan je dit ook zonder ei en banaan? Help!
Kan ik ergens vinden hoe veel calorieën hier in zitten?
Kan ik ook een recept uitprinten? Ik heb dan niet alle ingrediënten. En als ik ze dan gehaald heb, kan ik het recept niet meer vinden
Kan ik ook een recept uitprinten? Ik heb dan niet alle ingrediënten. En als ik ze dan gehaald heb, kan ik het recept niet meer vinden
Kan ik ook iets anders gebruiken dan dadels?
De favoriet bij ons thuis…. soms voelt het of ik ze 2x per week bak hahaha….. gaan mee naar school en werk. Heerlijk als 16.00 uurtje en volgens mijn dochter ook als ontbijt. Ik vries ze gewoon per stuk in, lekker makkelijk
Zien er heerlijk uit. Net zelf gemaakt, maar vind ze helaas nog iets te nat. Tips hoe ik dit kan aanpassen?
Ze zijn erg lekker. Bedankt voor de recept! De mijne werd niet heel knapperig en ook niet stevig. Weet je misschien waarom? Ik moest hem ook langer bakken 50mins
Hmmm, stevig zouden ze wel moeten zijn, knapperig niet echt. Uiteindelijk verschilt natuurlijk elke oven, het kan heel goed dat het bij jou iets langer duurde.
Ah dan is het goed gelukt zoals het hoort denk ik. Ik dacht dat ie van binnenkant ook knapperig zal worden zoals een granola bar.
Ik ga hem zeker weer maken. Ze zijn heerlijk!
Vandaag gemaakt,superlekker en gemakkelijk!
Is er een “gezonden” vervang voor de dadels?
Ik kan zelf er slecht tegen dit soort vruchten (krijg er aften van) waardoor het ineens een stuk minder gezond wordt voor mij…
Het ziet er wel heerlijk uit 🙂 Dus zou mooi zijn als je een tip hebt waar ik die dadels voor zou kunnen vervangen (banaan is geen optie, want dat vind ik niet lekker :-))
Ziet er heerlijk uit! Maar wat is eigenlijk het verschil tussen havermout en havervlokken?
Havermout is eigenlijk de geknipte havervlok. Dus nog fijner dan havervlokken…
Gisteren gemaakt. Smullen!!