Ho Ho Ho! Bijna is het zo ver! De feestdagen staan nu toch echt voor de deur! Ben je er al over uit wat je op tafel gaat zetten? De komende dagen zal het vast hartstikke druk zijn in de winkel, dus ik hoop dat je een beetje idee hebt wat je wilt gaan maken… Toch kom ik nog even last minute met een recept voor een heerlijk nagerecht. Want met Kerst is er altijd plaats voor een toetje! Deze hangop trifle met passievrucht en rode bessen is een mooie afsluiter van het Kerstmenu en kun je al goed van tevoren klaar maken. Wel fijn als je relaxte dagen wilt hebben!
Bij ons thuis vieren we Kerst altijd met het hele gezin. Mijn ouders, zus en zwager, broertje en zijn vriendin, mijn zusje, tante, en nog ontzettend veel kinderen. Een drukke bende dus, maar wat ontzettend gezellig. Meestal spreken we het zo af dat iedereen een gang klaar maakt, zodat er niet 1 iemand de hele dag in de keuken hoeft te staan. Dit jaar heb ik gezegd dat ik het nagerecht wel wil maken. Al is dat volgens mij de meest lastige taak van allemaal. Want tegen de tijd dat er een toetje op tafel komt, zit ik meestal wel vol hoor. Ik ben vast niet de enige…
Daarom heb ik dit jaar gekozen voor een lekker licht toetje. Of zal ik het nu maar nagerecht noemen? Dessert? Staat toch net even sjieker! Maar niet al te zwaar in elk geval, lekkere frisse smaken en natuurlijk wel met zelfgemaakte hangop. En als je daarna de laagjes van koek, hangop en vers fruit in een glaasje schept, is het net alsof je echt de chefkok hebt uitgehangen. Niemand die hoeft te weten dat dit nagerechtje heel makkelijk te maken is….
Voor de hangop gebruik ik de biologische milde volle yoghurt van Veco Zuivel. Dit is een lekkere milde yoghurt, die heerlijk fris en stevig is. De koeien die de melk voor deze yoghurt geven, hebben een heerlijk biologisch ‘koeienleven’. Zolang er nog voldoende vers gras in de wei aanwezig is, bepalen de koeien zelf of dat zij naar buiten gaan. En dat proef je natuurlijk terug in de volle smaak!
Hangop maken lijkt een hele klus, maar eigenlijk heb je gewoon even geduld nodig. Je kunt er de avond van tevoren al mee beginnen, dan is het tijdens het kerstdiner alleen nog een kwestie van de hangop trifle met passievrucht en rode bessen af maken.
Hangop trifle met passievrucht en rode bessen
Voor 4 desserts
- 1 lt Veco Zuivel volle yoghurt
- 6 lange vingers
- 2 el frambozenjam
- 100 gr rode bessen
- 3 passievruchten
- ½ mango
- 50 gr witte chocola
Nodig; vergiet, grote schaal, hydrofieldoek/kaasdoek, 2 schalen, 4 kleine glaasjes
Bereiden: Begin met de hangop van volle yoghurt. Hang een vergiet boven een grote schaal – kijk even hoe dit past bij jou – en leg de doek in het vergiet. Schenk de yoghurt nu in de doek en dek voorzichtig af met de uiteinden van de doek. Laat de yoghurt minimaal 8 uur (op een koele plek) uitlekken.
Na 8 uur til je voorzichtig de doek uit het vergiet en kun je het laatste beetje vocht uit de hangop knijpen. Schep de hangop in een schone schaal.
Rasp de witte chocola. Hou ongeveer 2 tl achter voor de garnering van de hangop trifle. Roer de witte chocolade rasp door de hangop.
Maak het fruit schoon en snij de mango in kleine stukjes.
Verbrokkel de lange vingers in grove kruimels en doe deze in een schaaltje. Schep hier de frambozenjam doorheen. Verdeel de koekjes over de bodem van de 4 glaasjes.
Schep daarna een laag hangop in elk glaasje.
Vervolgens een laagje fruit. Schep in elk glaasje ½ passievrucht uit, doe er wat rode bessen en stukjes mango overheen. Hou nog wel wat fruit achter voor de garnering!
Maak nu nog een laag met hangop en daarna kun je de hangop trifle afmaken met rode bessen, passievrucht, mango, kruimels lange vingers en witte chocolade rasp. Ha, als dat geen kerst-waardig nagerecht is! Fijne dagen!!
Ga je aan de slag met dit recept voor hangop trifle met passievrucht en rode bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Veco Zuivel. Lees hier mijn disclaimer.