Hangop met frambozen en pistache Het toetje. Of zullen we met de feestdagen maar nagerecht zeggen? Staat net even sjieker hè?! Ik vind de laatste gang van het diner altijd een beetje een lastige…. want eerlijk, hoeveel trek heb jij nog na het hele Kerstmenu? Van mij hoeven er daarom geen hele ijstaarten op tafel te komen! Kan natuurlijk heel persoonlijk zijn, misschien hou jij juist een plekje over voor het dessert.
Maar ik ben meer van nog een klein zoetje na het eten en dan een mooie koffie. Daarom ging ik dit jaar voor deze hangop met frambozen en pistache! Wel heel feestelijk en ook precies voldoende om het etentje af te sluiten. De hangop maken we natuurlijk zelf. Ik zal je laten zien dat dit helemaal niet moeilijk is!
Wij schuiven op de Eerste Kerstdag weer met de hele familie aan tafel. En dat is een gezellige drukke boel want we zijn inmiddels met een heleboel mensen – en ook kinderen! Meestal spreken we het zo af dat iedereen een gang klaar maakt, zodat er niet 1 iemand de hele dag in de keuken hoeft te staan. Ik vind het altijd wel leuk om het nagerecht te maken. Al is dat volgens mij de meest lastige taak van allemaal. Want tegen de tijd dat er een toetje op tafel komt, zit ik meestal wel vol hoor. Ik ben vast niet de enige…
Hangop met frambozen en pistache
Daarom nog een bescheiden zoetje voor na de maaltijd. En hangop maken is echt niet lastig, je hebt vooral geduld nodig! Ik zou je wel aanraden om volle yoghurt te gebruiken en geen magere yoghurt. Dan is de structuur van de hangop veel mooier en de smaak voller. Verder gebruikte ik voor het garneren van deze hangop met frambozen en pistache nog wat kerst-hagelslag waar ik de witte chocoladesterretjes uit haalde. Je kunt natuurlijk ook witte chocoladevlokken gebruiken!
Meer desserts in een glaasje:
Desserts, nagerechten, toetjes, in een glaasje doen ze het altijd goed! Er staan heel wat lekkere toetjes in een glas al op de blog. Wil je meerdere nagerechtjes in een glaasje serveren, bekijk dan zeker ook eens deze recepten:
- Trifle in een glaasje met aardbeien en kletskoppen
- Bosvruchten trifle met chocoladecake
- Tiramisu affogato
- Stracciatella panna cotta
- Yoghurt tiramisu met speculaas
Nodig
- Zeef
- Grote kom
- Schone theedoek
Ingrediënten
- 1 liter volle yoghurt
- 2 eetlepels frambozenjam
- 1 vanillepeul
- 12 frambozen
- 4 takjes rode bessen
- 40 gram pistachenoten
- witte chocoladesterretjes (of hagelslag)
Bereiden
- De hangop maak je van tevoren klaar. Dit kan al 24 uur voor het serveren worden gedaan.
- Zet de zeef in een grote kom en leg hier de schone theedoek in. Schenk de yoghurt in de theedoek en dek voorzichtig af. Zet de kom in de koelkast en laat de yoghurt helemaal uitlekken.
- Giet tussentijds het vocht uit de kom en zet dan de zeef met de hangop weer terug op de kom.
- Maak de grote kom droog en schep de hangop uit de theedoek in de kom. Voeg hier het merg van 1 vanillepeul en 2 el frambozenjam aan toe en roer door. Niet te veel want je wilt een mooie swirl blijven zien.
- Verdeel de hangop met frambozen over de 4 glaasjes.
- Hak de pistachenoten grof. Maak de glaasjes met hangop af met nog een klein beetje frambozenjam, wat verse frambozen, rode bessen en gehakte pistachenoten. Gebruik nog wat witte chocoladesterretjes ter garnering.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor hangop met frambozen en pistachet? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube