Frambozen panna cotta, lekker! Goh, heb je het gemerkt? Volgens mij ben ik helemaal in Italiaanse sferen, want achter elkaar komen er recepten online met een Italiaans tintje. Had ik helemaal niet zo over nagedacht eigenlijk, maar waar het hart vol van is… Blijkbaar is mijn hart nogal vol op dit moment, en mijn hoofd ook, met Italiaans eten, ik kan er echt geen genoeg van krijgen.
Toen ik in februari op wintersport ging, was dat hetzelfde verhaal en kreeg je van mij allerlei Oostenrijkse recepten. Nu meer zomers dus, en ik hoop dat je ervan mee kunt genieten. Ook als je heel ergens anders naartoe gaat op vakantie, of misschien wel thuis blijft! Met deze frambozen panna cotta tover je in elk geval een zonnetje op tafel, dus zeker eens proberen!
Ik ben in mijn leven al heel wat keren in Italië geweest, en elke keer is het weer genieten. Van de zon, van de schoonheid van het land, van het heerlijke eten natuurlijk, de cultuur, de taal, zo fijn allemaal! Een van mijn herinneringen aan onze vakanties in Italië is dat mijn ouders op de Italiaanse marktjes ook altijd zakken vol zoet zomerfruit kochten.
Ik was nog niet zo oud toen, ik denk een jaar of 10, maar weet nog dat de frambozen zó zoet waren, echt snoepjes…. Die zoete frambozen kun je nu ook hier in de winkel krijgen, maar dan van eigen bodem natuurlijk, en ook hier zijn ze op dit moment te lekker.
Frambozen panna cotta
Aardbeien, frambozen, kersen, verschillende bessen, perziken, nectarines, kom maar door! De groenteboer op de markt heeft een goede aan mij in deze periode, want met bakken tegelijk sleep ik al dat lekkers mijn huis in. Senna kan er al net zo van genieten, dus samen eten we heel wat weg.
En hoewel ik mijn fruit het liefst altijd in zijn geheel eet, vind ik het in deze periode ook altijd fijn om die zoete snoepjes in gerechten te verwerken. Aardbeienyoghurt zelf maken, jam van pruimen of kersen, en dus deze frambozen panna cotta, je hebt ook bijna geen suiker meer nodig om het zoet te krijgen. Ideaal dus!
Panna cotta recept
Panna cotta is een Italiaanse pudding en het betekent letterlijk gekookte crème. Panna cotta wordt dan ook vaak gemaakt met room of slagroom. Daar krijgt het natuurlijk zijn volle, romige smaak vandaan, maar toch sla ik in dit recept de room helemaal over.
Ik ga voor plantaardige melk, die hier dus net zo goed voor geschikt is, let maar op! Door een combinatie te maken van amandelmelk met kokosmelk, wordt de frambozen panna cotta superzacht van smaak. Ik gebruikte wel echt kokosmelk, uit zo’n kartonnen pakje, en dus niet een melk met kokossmaak.

Nodig
- Glazen (4)
- Zeef
Ingrediënten
- 300 ml amandelmelk
- 150 ml kokosmelk
- 150 gram frambozen
- 4 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels honing
Bereiden
- Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met wat koud water te weken.
- Doe de amandelmelk samen met de kokosmelk in de mengbeker en voeg hier de frambozen aan toe. Pureer met de staafmixer tot een prachtig roze drankje. Schenk de melk nu door de zeef om de pitjes van de frambozen te verwijderen.
- Doe de frambozen melk in de steelpan en zet op het vuur, laat warm worden – maar niet heel hard koken!
- Knijp de blaadjes gelatine nu uit en voeg ze 1 voor 1 toe aan de steelpan, laat ze goed oplossen.
- Draai het vuur uit, voeg de honing toe, roer nog even goed door. Schenk de melk nu in de 4 glazen en zet deze in de koelkast.
- De frambozen panna cotta heeft zeker 4 uur nodig om op te stijven, maar daarmee is dit een gerechtje dat dus ideaal van tevoren al klaar te maken is.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor frambozen panna cotta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Wat ziet dat er heerlijk uit! Echt een heel zomers toetje! Kun je alle soorten kokosmelk gebruiken? Maakt het vetpercentage veel uit?