Frambozen cheesecake in een glaasje! Een klein feestelijk nagerechtje, fris en zoet, echt een lekkere afsluiter van een gezellig diner. De smaken van een cheesecake maar dan no bake. Zachte roomkaas, luchtige slagroom, fris door de frambozen maar toch ook een heerlijk zoet feestelijk toetje. En dat glaasje, dat doet het hem hè!
Desserts in een glaasje, dat staat al gelijk heel feestelijk! Deze mini frambozen cheesecake in een glas is dan ook echt een feestje om een etentje mee af te sluiten! En win-win, je kunt deze toetjes al van tevoren klaar maken, waardoor je niet nog last minute de keuken in hoeft. Dat is ideaal toch, laat de feestdagen maar komen!
Frambozen cheesecake in een glaasje
Eigenlijk zijn deze frambozen cheesecake toetjes in een glas het ideale nagerecht voor bij een feestelijk etentje. En nu de feestdagen voor de deur staan, leek het mij een goed moment om dit recept met je te delen. Dit dessert is namelijk echt fool proof en goed op voorhand al klaar te maken. Niets ingewikkelds aan, gewoon nog een lekker zoetigheidje na het eten.
Bij cheesecake denk je misschien aan de taart die je in de oven bakt… en die kan gaan scheuren, of kan inzakken. Nou, niks van dit alles met deze frambozen cheesecake toetjes in een glaasje. Het enige dat je hoeft te doen is de zachte verse roomkaas te mengen met wat slagroom en poedersuiker en de koelkast doet de rest! Voor deze frambozen variant gebruik ik een goede frambozenjam en verse frambozen.
Frambozen cheesecake toetje
Als bodem bij deze cheesecake toetjes gebruik ik chocolate chip cookies. Ik vind de combinatie van frambozen en een beetje chocola namelijk erg lekker! Wil je liever geen chocoladekoekjes gebruiken, dan zou je deze mini cheesecakes ook met bijvoorbeeld speculaas of bastongne koeken kunnen klaar maken.
Bij de koeklaag voeg ik een klein beetje gesmolten boter toe. Dit stolt dan weer als je de toetjes in de koelkast laat opstijven en daardoor krijg je een beetje een krokante bodem. Ik vind dat heerlijk! Zoete jam met fruit bovenop, een zachte cheesecake laag en dan een stevige koekjesbodem.
Meer desserts in een glaasje:
Desserts, nagerechten, toetjes, in een glaasje doen ze het altijd goed! Er staan heel wat lekkere toetjes in een glas al op de blog. Wil je meerdere nagerechtjes in een glaasje serveren, bekijk dan zeker ook eens deze recepten:
- Trifle in een glaasje met aardbeien en kletskoppen
- Hangop met frambozen en pistache
- Bosvruchten trifle met chocoladecake
- Tiramisu affogato
- Stracciatella panna cotta
- Yoghurt tiramisu met speculaas
Nodig
- Spuitzak (optioneel)
Ingrediënten
- 200 gram chocolate chip cookies
- 60 gram roomboter
- 300 gram verse roomkaas (naturel)
- 250 ml slagroom
- 3 eetlepels poedersuiker
- 4 eetlepels frambozenjam
Voor de topping:
- 3 eetlepels frambozenjam
- verse frambozen
- verse rode bessen
- witte chocolade hagelslag
Bereiden
- Begin met de bodem van de frambozen cheesecake in een glaasje. Gebruik de foodprocessor van de keukenmachine om ongeveer 15 chocolate chip koekjes tot kruimels te malen.
- Verwarm in een steelpannetje de boter maar laat deze niet bruin worden. Meng de koekkruimels door de boter en schep even goed door. Ze moeten licht vettig worden.
- Verdeel de koekkruimels over de 6 glaasjes. Maak een laagje van ongeveer 1 a 1,5 cm dik. Zet de glaasjes even weg in de koelkast.
- Doe de slagroom met de poedersuiker in een mengkom en klop met de mixer stijf. Doe de roomkaas in de andere mengkom en klop deze los. Spatel dan de slagroom door de roomkaas heen.
- Roer ongeveer 4 eetlepels frambozenjam door het cheesecake mengsel. Niet te veel roeren, dan hou je een mooie swirl.
- Schep de cheesecake laag in de glaasjes, gebruik hier eventueel een spuitzak voor en zet in de koelkast. Laat de toetjes opstijven, het liefst een uur of 3 maar een hele nacht kan ook.
- Vlak voor het serveren maak je de frambozen cheesecake toetjes af door over elk glaasje nog ½ eetlepel frambozenjam te scheppen en het verse fruit en de witte chocoladehagelslag erover te verdelen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor frambozen cheesecake in een glaasje? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Dit artikel kan affiliate links bevatten.