Hieperdepieperdepiep! Hoeraaaa! Mind Your Feed is jarig, joehoe! En natuurlijk vier ik dat, want mooie momenten in het leven moet je gewoon vieren! De aankomende week zal helemaal gevuld zijn met leuke winacties, maar vandaag trakteer ik op taart. Nou ja, virtueel dan, maar het liefst zou ik jullie allemaal een stuk van deze driedubbele chocoladetaart met aardbeien geven! Deze taart is echt pure verwennerij, dit is snoepen met een grote S, en genieten met een grote G. En dit is een recept dat je misschien helemaal niet op mijn blog had verwacht, maar speciaal voor mijn blogverjaardag heb ik het gewoon maar eens wel gedaan…. Suiker, boter, chocola, de hele mikmak gaat in deze taart! Gewoon, omdat het kan, en omdat het feest is!
Mind Your Feed wordt tenslotte maar 1 keer 2 jaar! Wat een feest, ik vind het echt een heel bijzonder moment. Gisteren heb je al kunnen lezen hoe het allemaal begonnen is met mijn blog en wat er in de afgelopen 2 jaar is gebeurd. En vanaf vandaag is het tijd om te trakteren! Dat vind ik namelijk altijd het leukste aan jarig zijn, dat je mag uitdelen. Vanaf morgen maken jullie kans op een aantal prachtige cadeaus – al zeg ik het zelf – en vandaag mag je aanschuiven voor de taart. Koffie erbij?
Deze driedubbele chocoladetaart is geen standaard Mind Your Feed recept, zoals je wel zult weten. Gezond is ie namelijk zeker niet, en ik heb niet eens mijn best gedaan om de taart gezonder te maken…. Deze taart is gewoon een cadeautje, zoiets moet je jezelf af en toe gunnen. Ik besloot dan ook om all in te gaan en heb er nog meer chocola aan toegevoegd dan ik vooraf van plan was. Als je het doet, doe het dan goed!
Deze taart is ook een beetje een aankondiging van de koers die ik de komende tijd met mijn blog wil gaan varen. Nee, schrik niet, ik zal niet alleen nog maar ongezonde grote chocoladetaarten gaan plaatsen. Nee, nee, zeker niet! Maar ik heb al eens eerder met je gedeeld dat mijn blog eigenlijk gezonder is dan dat ik ben…. En dat past niet lekker meer, alsof je jas te strak zit (vind je het gek met al die chocoladetaarten, haha!). Die jas, die past niet helemaal meer, mijn blog paste niet helemaal meer bij mij. En dat kan natuurlijk niet, want Mind Your Feed = Reny en dus zou ik niet meer bij mezelf passen.
Wat ik bedoel te zeggen is dat ik vanaf nu, vanaf mijn tweede blogverjaardag, gewoon ga posten waar ik zin in heb. Wat ik eet en waar ik blij van wordt. De ene keer zal dat een driedubbele chocoladetaart zijn, maar mezelf kennende zal dat ook heel vaak een gezond recept zijn. Want dat ben ik nou eenmaal ook. Ik zit er aan te denken om doordeweeks vooral de gezonde recepten te blijven posten, zoals ik nu ook doe. En dan in het weekend ook misschien iets minder gezonde, maar wel hele lekkere recepten, te plaatsen. Zo wordt het een echte afspiegeling van mijn 80/20 regel!
Deze taart maakte ik in een springvorm van 20 cm en is groot genoeg voor zeker 10 personen. Je hoeft er namelijk maar een heel klein stukje van te eten en dan ben je al helemaal verzadigd en tevreden. Ik wilde echt een rijke chocoladetaart maken, een echte chocolate bomb zeg maar. Ik vond vooral echt prachtige voorbeelden op Pinterest, maar uiteindelijk heb ik maar wat gedaan en dat is behoorlijk goed geslaagd. Ik kan me trouwens zo voorstellen dat deze chocoladetaart ook met de feestdagen op tafel komt, dus als je al op zoek bent naar tips voor nagerechten; alsjeblieft!
Driedubbele chocoladetaart met aardbeien
Voor een springvorm van 20 cm
- 200 gr pure chocola ( >70% cacao)
- 120 gr roomboter
- 100 gr (palm)suiker
- 75 gr amandelen (zonder vlies)
- 4 eieren
- 1 tl vanillepoeder
- 10 aardbeien
- 30 gr witte chocola
- 30 gr (pure) chocoladevlokken
Nodig: springvorm, beslagkom, grote pan, schaal, keukenmachine, spatel, rasp
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en doe hier een hittebestendige schaal in. De schaal moet net boven het water blijven, dus probeer even hoe dit voor jou werkt. Je gaat namelijk de boter + 120 gr pure chocola au bain marie smelten. Zet het vuur niet te hoog en laat de chocola en boter langzaam smelten. Blijf goed roeren.
Splits de eieren. Het eigeel mag in de beslagkom, het ei-wit mag in de mengkom van de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine met garde, dan kun je de ei-witten in een vetvrije kom doen en straks met de mixer de eiwitten opkloppen.
Voeg de suiker toe aan het eigeel en roer tot een romig mengsel. Wanneer de chocola en de boter gesmolten zijn, schenk je deze bij het eigeel met de suiker. Roer goed door en voeg de vanillepoeder toe. Hak de amandelen fijn en schep door het mengsel heen.
Gebruik de garde van de keukenmachine om de eiwitten stijf te kloppen. Zet de keukenmachine (of de handmixer) in de hoogste stand en heb geduld. Als er pieken van eiwit ontstaan en deze niet terug omvallen, dan ben je klaar.
Vet een springvorm in met boter (of bakspray).
Nu ga je het opgeklopte eiwit beetje bij beetje door het chocolademengsel heen scheppen. Gebruik hiervoor een spatel en vouw als het ware het eiwit door het mengsel heen, heel voorzichtig dus en niet roeren. Gewoon rustig omscheppen. Ik deed dit in 3 keer, elke keer een beetje eiwit erbij en weer rustig omscheppen. Doe als laatste de fijngehakte amandelen erbij en schep nog een keer om.
Schenk het beslag voor de chocoladetaart in de springvorm en bak de taart in de warme oven in 55-60 minuten gaar. De taart mag nog een beetje zacht zijn aan de binnenkant. Laat de taart in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kiertje.
Gebruik nog een keer de schaal en de pan met water om de resterende chocola te smelten. Wanneer de chocoladetaart behoorlijk is afgekoeld, schenk je deze gesmolten chocola over de taart heen. Laat weer heel even afkoelen, maar niet te lang, de chocola on top moet nog wel vloeibaar zijn voor het volgende; rasp de witte chocolade over de chocoladelaag heen. Bestrooi de taart met de chocolade vlokken. En leg tot slot de aardbeien op de taart.
En dan echt heel erg gaan genieten van deze driedubbele chocoladetaart!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
11 reacties
Wauw! Wat een taart! Lekker hoor 🙂 en nog gefeliciteerd met je blog verjaardag!
Zo dat is wat je idd noemt een chocobomb , deze wordt heel zeker bewaard en komt met een feestje op tafel . Ik krijg er al zin in alleen om er naar te kijken .
En zorg dat je inderdaad bij jezelf blijft , zo kun je het tenminste ook blijven volhouden met veel enthousiasme .
Dank je voor dit verrukkelijke “ongezonds “!
Gefeliciteerd, twee jaar alweer! Wat een ontzettend mooie taart heb je gemaakt. Geniet (met een hoofdletter G) ervan!
Dat ziet er heerlijk uit zeg, ik ben gek op chocola 🙂
Als ik naar de ingrediënten kijk valt het toch wel mee met dat ongezonde. Ja ok, er zit suiker in, ook palm suiker is suiker inderdaad, maar de chocola is heel puur en je gebruikt vanille poeder, is ook beter.
Klik op een willekeurige recepten site en de echte ongezonde zoetigheden springen je om de oren.
Dus dit is gewoon een keurige 80/20 taart en echt helemaal Reny….vind ik dan!
Ga hem zeker een keer maken.
Oh, wat ziet dit er heerlijk uit!
Reny,
Wie jarig is mag ook ontvangen daarom krijg je van mij een knuffel voor je (h)eerlijke blog!
Deze taart ziet er heerlijk uit en vind ‘m persoonlijk ook niet echt ongezond wat veel taarten van de supermarkt wel zijn, die zijn altijd megazoet. Doe vooral wat jou past, dan kun je er optimaal van genieten.
Gezond of niet, deze taart is in elk geval glutenvrij, leuk!
Trouwens, ik vind dat je een leuke site hebt en kijk er graag op. Ga zo door 🙂
Mmm, daar zou ik nu wel een stukje van lusten! Prachtig met die aardbeitjes!
Wat een feest om jezelf te vieren! Ik geniet van je recepten en blijf je volgen ook
Gefeliciteerd!!! En wat een heerlijke taart, krijg er spontaan zin in 🙂
Hallo Reny, wat een fijn recept! De taart staat nu in mijn oven. Ik zag dar je twee keer hebt vermeld dat de amandelen erdoor moeten. Ik heb je recept gevolgd en ze dus niet als laatste erdoor gedaan. Ik hoop dat dat verder geen verschil maakt. Ik gebruikte overigens amandelmeel ipv fijngehakte amandelen. Het beslag smaakte in ieder geval al heerlijk!