Chocoladepasta lovers opgelet! Dit is echt het meest eenvoudige recept voor een super lekkere chocospread voor op brood, pannenkoekjes of waar je maar zin in hebt. Om zelf eens chocoladepasta te maken stond echt al op mijn to do lijstje sinds ik begon met mijn blog. Al ruim 3 jaar dus. En nog nooit was het ervan gekomen. Ik ben namelijk zo gewend om een pot uit de supermarkt mee te nemen, dat ik elke keer vergat dat ik het zelf wilde maken. Tot ik weer eens op mijn lijstje keek, afgelopen week. Met een flinke zak walnoten nog in de voorraadkast, besloot ik dat het een chocoladepasta van walnoten met honing en vanille moest worden. Te simpel, en te lekker!
Eigenlijk is deze walnoten chocoladepasta zo makkelijk om te maken, dat ik het bijna geen recept kan noemen. Maar om het dan maar niet te delen, zou ook niet zo aardig van mij zijn… Nou ben ik natuurlijk de rotste niet, maar echt heel lastig ga ik het je vandaag niet maken. Deze walnoten chocoladepasta is niet alleen heerlijk op een boterham, maar smeer je ook makkelijk uit over de pannenkoek. Of wat dacht je van een lepeltje van deze spread door de yoghurt of de havermout? Nog wat verse aardbeien erbij, of plakjes banaan, en ready to go!
Chocoladepasta van walnoten met honing en vanille
Voor 1 potje chocospread
- 200 gr walnoten, ongebrand en ongezouten
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl honing
- mespuntje vanillepoeder
Nodig; bakplaat, bakpapier, keukenmachine met foodprocessor, glazen pot met deksel
Bereiden: Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de walnoten uit over het papier, zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen.
Schuif de walnoten voor 5 tot 6 minuten in de warme oven. Door de noten even kort te verwarmen komt de olie straks makkelijker vrij. Haal de bakplaat uit de oven en laat de walnoten iets afkoelen.
Doe de walnoten in de foodprocessor van de keukenmachine. Voeg hier 2 el cacaopoeder en een snuf vanillepoeder aan toe. Laat de keukenmachine draaien en maal de walnoten tot een gladde pasta.
Hier heb je even geduld voor nodig. Door de noten te malen komt er olie vrij, en hierdoor krijg je een smeuïge pasta. Dit duurt ongeveer 5 a 10 minuten.
Pas als laatste voegde ik de honing toe. Ik wilde geen al te zoete chocoladepasta maken, want dan kan ik net zo goed een pot Nutella kopen… Ik vond 2 tl honing voldoende, maar proef gerust zelf even!
Blend de honing nog even mee en schep daarna de walnoten chocoladepasta in een glazen pot. Afgedekt is deze chocospread zeker 2 weken houdbaar. Maar dat ga je niet redden…
Ga jij aan de slag met dit recept voor chocoladepasta van walnoten met honing en vanille? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
7 reacties
Vanille poeder, wat moet ik me daar mee voor stellen en hoe kom ik daar aan? Ik ken wel vanille suiker en vanille extract, maar poeder?
Het ziet er heerlijk uit.
Groetjes Monique.
Dat is te koop bij de Tuinen. Zeer zuinig in gebruik.
Ook lekker in koekjes, cake enz.
Ook te koop bij een grote Deen supermarkt. Het merk is Urtekram.
Een leuke tegenhanger voor zelfgemaakte hazelnootpasta met cacaopoeder, cacaoboter, olie en agavesiroop. Ik ga deze zeker maken. Dank je.
Net gemaakt en ipv honing agavesiroop en ipv vanilla poeder het extract gebruikt, heerlijk!
Zou het mogelijk zijn om deze pasta met een blender of staafmixer te maken? Ik ben bang van niet, maar ik vind het zonde van de walnoten om het te proberen als het vervolgens niet lukt. Klinkt echt als een heerlijk recept!
het blijf bij mij meer een deegbal dan dat het smeerbaar is. wat zou ik er nog bij kunnen doen.