Chocolade cheesecake in een glaasje. Ik heb weer een feestelijk nagerecht in een glaasje voor je! Een luchtige chocolade – no bake – cheesecake met een kruimelige koekjesbodem en fris rood fruit als topping. Nog wat extra chocolade sprinkels maken dit recept helemaal compleet. En ideaal voor tijdens de feestdagen, dit toetje kun je al van tevoren klaar maken!
Desserts in een glaasje, dat staat al gelijk heel feestelijk! Deze mini chocolade cheesecake in een glas is dan ook echt een feestje om een etentje mee af te sluiten! De chocoladesmaak hou ik redelijk subtiel door het gebruik van cacaopoeder in plaats van chocola. De chocolade proef je namelijk ook in de koekjesbodem en in de bovenste laag van dit gezellige nagerecht. Laat de feestdagen maar komen!
Chocolade cheesecake
Yes, kom maar door met de feestdagen! Ik ben er klaar voor. Nou bijna dan. Maar ik heb nog weer een te lekker nagerechtje gemaakt dat ik met je wil delen. Ja, nagerecht en geen toetje, want het is Kerst. Dan doen we een beetje sjieker. Maar deze no bake chocolade cheesecake in een glaasje met een bodem van chocoladekoekjes is echt super makkelijk om te maken.
Je kunt deze mini no bake cheesecake al een dag van tevoren klaar maken. Ik zou je zelfs aanraden om dat te doen, want dan wordt de cheeselaag lekker stevig. Als bodem voor deze mini taartjes in een glas gebruikte ik chocolate chip cookies, zachte zoete chocoladekoekjes. Wil je liever iets minder chocola in dit nagerecht in een glaasje, dan zou je ook voor speculaas of voor bastognevkoeken kunnen kiezen.
Bij cheesecake denk je misschien aan de taart die je in de oven bakt… en die kan gaan scheuren, of kan inzakken. Nou, niks van dit alles met deze chocolade cheesecake toetjes in een glaasje.
Het enige dat je hoeft te doen is de zachte verse roomkaas te mengen met wat slagroom, cacaopoeder en poedersuiker en de koelkast doet de rest! De chocolade cheesecake in een glas maak ik af met fris rood fruit en nog wat extra chocolade vlokken en hagelslag. Tip; bij veel supermarkten kun je rond deze tijd een Kerst hagelslag mix kopen, met bijvoorbeeld rode en bruine hageltjes en groene feeststerretjes, dat maakt het natuurlijk wel helemaal af!
Meer desserts in een glaasje:
Desserts, nagerechten, toetjes, in een glaasje doen ze het altijd goed! Er staan heel wat lekkere toetjes in een glas al op de blog. Wil je meerdere nagerechtjes in een glaasje serveren, bekijk dan zeker ook eens deze recepten:
- Trifle in een glaasje met aardbeien en kletskoppen
- Hangop met frambozen en pistache
- Bosvruchten trifle met chocoladecake
- Tiramisu affogato
- Stracciatella panna cotta
- Yoghurt tiramisu met speculaas
- Frambozen cheesecake in een glaasje
Nodig
- Spuitzak (optioneel)
Ingrediënten
- 200 gram chocolate chip cookies
- 60 gram roomboter
- 300 gram verse roomkaas (naturel)
- 250 ml slagroom
- 3 eetlepels poedersuiker
- 3 eetlepels cacaopoeder
Voor de topping:
- 3 chocolate chip cookies
- 6 takjes rode bessen
- 6 theelepels hagelslag
Bereiden
- Begin met de bodem van de chocolade cheesecake in een glaasje. Gebruik de foodprocessor van de keukenmachine om ongeveer 15 chocolate chip koekjes tot kruimels te malen.
- Verwarm in een steelpannetje de boter maar laat deze niet bruin worden. Meng de koekkruimels door de boter en schep even goed door. Ze moeten licht vettig worden.
- Verdeel de koekkruimels over de 6 glaasjes. Maak een laagje van ongeveer 1 a 1,5 cm dik. Zet de glaasjes even weg in de koelkast.
- Doe de slagroom met de poedersuiker in een mengkom en klop met de mixer stijf. Doe de roomkaas in de andere mengkom en klop deze los. Spatel dan de slagroom door de roomkaas heen.
- Roer dan de cacao door het mascarpone-slagroom mengsel heen.
- Schep de cheesecake laag in de glaasjes, gebruik hier eventueel een spuitzak voor en zet in de koelkast. Laat de toetjes opstijven, het liefst een uur of 3 maar een hele nacht kan ook.
- Vlak voor het serveren maak je de chocolade cheesecake toetjes af door over elk glaasje nog ½ chocolate chip cookie te verkruimelen en het verse fruit en de (Kerst) chocoladehagelslag erover te verdelen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor chocolade cheesecake in een glaasje recept? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Dit artikel kan affiliate links bevatten.