Ik weet ook niet hoe ik ze anders moet noemen…. Kokos noten chocolade balletjes had ook gekund, maar dan had ik eigenlijk kokosnoten aan elkaar willen schrijven, en dat staat dan weer zo raar. En er zit ook chocola omheen, dus kokosnotenballetjes had ook weer de lading niet gedekt. Soms, maak ik het mezelf zo lastig… Dan maak ik wat lekkers en dan weet ik eigenlijk niet hoe het nou moet heten… Dat is dus ook gebeurd met deze chocoballetjes met kokos en noten, die dus net zo goed Bounty’s met nootjes hadden kunnen heten, of kokos bonbons – want bonbons zijn van chocola toch? Nou goed, ik kwam er niet uit… maar lekker dat ze zijn, deze zelfgemaakte snoepjes! En dat is uiteindelijk het belangrijkste toch?
Ik heb al eerder eens laten weten dat ik echt dol ben op candybars…. Niet dat ik nou dagelijks een Snickers weg eet, maar zo’n zak met van die mini-varianten, die is bij mij echt niet veilig… Mijn favorieten zijn de Kitkat’s, Bounty’s en Twixen, maar ik doe het net zo goed voor een Mars of Lion. Geen probleem, ik ben echt dol op chocola en de meer dan zoete combi’s die ze bij zo’n candybar altijd weten te maken. Maar het gevaar van die mini’s is dat ik er rustig meerderen achter elkaar op eet, en voor ik het weet is binnen een dag de zak leeg…. #oeps.
Na de chocolade rijstwafel repen – die achter elkaar op gingen – wilde ik nog graag een keer aan de slag met kokos. Maar alleen kokos, zoals bij een Bounty, vind ik niet genoeg bite hebben, dus ik besloot om er ook wat noten doorheen te doen. Het resultaat? Te lekker! Een snoepje dat je niet te vaak moet maken, want geheid dat je ze achter elkaar op eet. Niet dat dát nou zo heel erg is natuurlijk, maar bij sommige dingen moet ik mezelf nou eenmaal een beetje in bescherming nemen… Als dat voor jou ook geldt, dan zou ik zeker geen dubbele portie maken van deze chocoballetjes met kokos en noten….
Ook lekker trouwens als after dinner chocolaatjes. En nu we het daar toch over hebben, chocola met mintcrème erin is ook wel een van mijn verslavingen…. Kom ik op terug!
Chocoballetjes met kokos en noten
Voor circa 12 stuks:
- 50 gr gemengd noten, ongebrand en ongezouten
- 50 gr kokos
- 2 el kokosolie
- 2 flinke el honing
- 100 gr pure chocola (>75%)
Nodig; keukenmachine, kleine pan, schaal of extra pan, geduld
Bereiden: Doe de noten en kokos in de keukenmachine en hak tot fijn gruis. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de honing toe aan het noten-kokos mengsel, meng goed door en zet even 5 minuten in de koelkast.
Haal de vulling van de chocoballetjes weer uit de koelkast en maak er mooie balletjes van, ongeveer ter grootte van een flinke kers. Zet de balletjes nu voor 15 minuten in de koelkast, zodat ze goed kunnen opstijven.
Smelt ondertussen de chocola au bain marie door een schaal of pan in een tweede pan met een laagje water te plaatsen. Zet de pan op het vuur en doe de chocola in de schaal of in de bovenste pan en laat de chocola op laag vuur smelten.
Haal de kokos noten balletjes (kokosnotenballetjes, ja toch!) uit de koelkast en gebruik een vork of kleine lepel om ze voorzichtig 1 voor 1 in de gesmolten chocola te dopen, draai goed rond zodat ze helemaal voorzien zijn van een laagje chocola en leg de balletjes dan op een schoon bord.
De chocoladeballetjes met kokos en noten mogen nu weer de koelkast in, geef ze minstens 3 uur de tijd om uit te harden. En daarna lekker snoepen maar!
Ga je aan de slag met deze chocoballetjes met kokos en noten, dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
Dat ziet er weer heerlijk uit! Kokos,mmmmmmm!!
Oeh wauw! Wat heerlijk!
Leuk recept zeg, klinkt heerlijk!
Wat een heerlijk receptje!!
Gebruikte je kokosrasp of kokospoeder? Ik heb ze gemaakt met kokosrasp en het maken van balletjes ging niet zo makkelijk. Uiteindelijk wel gelukt, maar ze smaken nogal droog. Misschien moet ik volgende keer maar eens met kokospoeder proberen? Bedankt voor het leuke recept voor alweer een verantwoord snoepje! 🙂