Yes, kom maar door met de feestdagen! Ik ben er klaar voor. Nou bijna dan. Maar ik heb alvast een te lekker nagerechtje gemaakt dat ik met je wil delen. Ja, nagerecht en geen toetje, want het is Kerst. Dan doen we een beetje sjieker. Maar deze no bake cheesecake in een glaasje met een bodem van chocoladekoekjes is echt super makkelijk om te maken. Ik bedacht drie varianten, namelijk frambozen, chocola ennn… limoncello. Zo staat er met het kerstdiner voor ieder wat wils op de tafel!
Dit jaar komen we met de hele familie op tweede Kerstdag bij elkaar. Vaak al in de middag en dan eten we ons een weg richting het nagerecht. Voor het eerst sinds een aantal jaar zetten we deze keer niet het gourmetstel op tafel maar gaan we allemaal een gang klaar maken. Zo hoeft niet 1 iemand de hele dag in de keuken te staan, wel zo fijn. Er lijkt al zoveel te moeten met Kerst, laten we het vooral ontspannen houden.
Dit jaar schuiven we met z’n tienen aan tafel en nog een hele bunch kids. Dan is het best lastig om een nagerecht te verzinnen waar iedereen blij van wordt. Maar daar heb ik wat op bedacht… ik zet namelijk verschillende soorten cheesecake in een glaasje op tafel. En de basis van de verschillende soorten is hetzelfde, daardoor heb je weinig extra werk. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.
Je kunt deze mini no bake cheesecake al een dag van tevoren klaar maken. Ik zou je zelfs aanraden om dat te doen, want dan wordt de cheeselaag lekker stevig. Als bodem voor deze mini taartjes in een glas gebruikte ik de glutenvrije Choco Chip Cookies van Schär. Die zijn lekker bros en zoet genoeg. Zo kun je ook met een glutenvrij dieet van deze heerlijke toetjes genieten. Wens ik je alvast heerlijke Kerstdagen toe!
3x Cheesecake in een glaasje – choco, frambozen en limoncello
Voor 6 personen
Als basis voor de bodem:
- 15 stuks Choco Chip Cookies van Schär
- 60 gr roomboter
Als basis voor de cheesecake:
- 300 gr zachte roomkaas naturel
- 250 ml slagroom
- 3 el poedersuiker
Chocolade variant:
- 1 el cacaopoeder
- rode bessen
- 2 a 3 extra Choco Chip Cookies van Schär
- pure chocoladehagelslag
Frambozen variant:
- 3 el frambozenjam
- verse frambozen
- rode bessen
- witte hagelslag
Limoncello variant:
- 2 el limoncello
- 1 limoen
- verse frambozen
Nodig:
6 kleine glaasjes, steelpannetje, keukenmachine met foodprocessor, 2 mengkommen, 2 schaaltjes, mixer
Bereiden:
Begin met de bodem van de cheesecake in een glaasje. Gebruik de foodprocessor van de keukenmachine om 15 Choco Chip Cookies tot kruimels te malen.
Verwarm in een steelpannetje de boter maar laat deze niet bruin worden. Meng de koekkruimels door de boter en schep even goed door. Ze moeten licht vettig worden.
Verdeel de Choco Chip kruimels over de 6 glaasjes. Maak een laagje van ongeveer 1 a 1,5 cm dik. Zet de glaasjes even weg in de koelkast.
Doe de slagroom met de poedersuiker in een mengkom en klop met de mixer stijf. Doe de roomkaas in de andere mengkom en klop deze los. Spatel dan de slagroom door de roomkaas heen.
Verdeel het cheesecake mengsel nu in drie gelijke porties en schep 2 porties over in de 2 schaaltjes.
Nu is het tijd om de 3 variaties te maken.
Voor de chocolade variant voeg je 1 el cacaopoeder toe. Roer dit goed door. Schep de cheesecake laag in 2 van de glaasjes en zet in de koelkast.
Voor de frambozen variant roer je 2 el frambozenjam door de slagroom met roomkaas. Niet te veel roeren, dan hou je een mooie swirl. Schep de cheesecake laag in 2 van de glaasjes en zet in de koelkast.
Voor de limoncello variant meng je 1 a 2 el limoncello door de slagroom met roomkaas. Even roeren en daarna schep je de cheesecake laag in 2 van de glaasjes en zet je deze in de koelkast.
Nu mogen de mini cheesecake in een glaasje – toetjes opstijven. Liefst minimaal 3 uur, maar een hele nacht kan ook.
Vlak voor het serveren haal je ze uit de koelkast. Maak de choco variant af met rode bessen, verkruimelde Choco Chip Cookies en pure hagelslag.
Over de frambozen variant schep je op elk glaasje nog een flinke theelepel frambozen jam. Maak deze af met de frambozen en witte hagelslag.
Voor de limoncello variant boen je de limoen en rasp je wat van de schil over de cheesecake in een glaasje. Daarna nog wat verse frambozen en smullen maar.
Uiteraard kun je ook voor 1 van de 3 varianten gaan. Hou dan de basis voor de bodem en cheesecake-laag hetzelfde, maar pas de hoeveelheden van de topping aan.
Meer kerstrecepten vind je hier!
Ga jij aan de slag met dit recept voor cheesecake in een glaasje? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees hier mijn disclaimer.
8 reacties
Super!! Maar stel .. ik wil er 1 grote taart van 1 vd soorten maken in springvorm van ongeveer 22 cm hoeveel van alles heb ik dan nodig..
Dan zou ik de ingrediënten verdubbelen, even zo inschattend hoeveel ik uiteindelijk had gemaakt van alles. Voor een springvorm van 22 cm heb je dan zeker een dubbele hoeveelheid nodig.
Dank je wel!!
Ik vind desserts in glaasjes altijd zo mooi en feestelijk! Deze mini cheesecakes lijken mij daarnaast ook echt heel erg lekker! Ik zou niet eens kunnen kiezen uit deze 3 smaken haha.
Gewoon allemaal klaar maken dan!
Vraagje. De roomkaas… is dat iets zoals Philadelphia? Of meer zoals kwark?
hoi,
er is mij iets niet helemaal duidelijk. is het recept bedoeld voor 3 x 6 glaasjes, of 6 glaasjes waarvan 2 met choco 2 met limoncello en 2 met framboos?
gr Ingrid
De basis is: 15 stuks Choco Chip Cookies van Schär, 60 gr roomboter, 300 gr zachte roomkaas naturel, 250 ml slagroom, 3 el poedersuiker. Daar kun je 6 glaasjes mee vullen. En dan kun je er dus je eigen smaak aan geven door bijv. een choco variant te maken, limoncello variant en een frambozen variant.