Ik weet het niet zeker hoor, maar ik kan me zomaar voorstellen dat je enorm zit te wachten op de Sinterklaas recepten hier op mijn blog…. En ja, die komen er echt aan! Maar weet je wat het is….Senna is morgen jarig! En dus probeer ik de Sint nog een heel klein beetje buiten de deur te houden…. Want het is wel driedubbelop feest zo, en dat wordt voor dat kleine meisje echt wel te veel. Dus vanaf volgende week ga ik hier ook los met de Sinterklaas recepten, nog even geduld… Vandaag deel ik alvast wel deze brosse amandelkoekjes met witte chocola met je. Ik kan je alvast 1 hint geven…: je gaat ze nodig hebben in het grote MYF kerstmenu! Maar ze zijn voor nu ook lekker, bij een kopje koffie of bij de thee. Ik zou ze gewoon alvast een keertje proef maken….
Senna is morgen jarig en dat alleen zorgt bij mijn bijna vijf jarige meisje al voor voldoende spanning! Maar vorige week kwam natuurlijk ook de Sint in het land, afgelopen week kwam hij ook nog op school langs, en nog ruim een week en dan deelt hij cadeautjes uit. Nou, als je midden tussen al dat feest ook nog jarig ben, dan zorgt dat voor een heleboel spannende momenten in zo’n korte tijd. Dus probeer ik, om eerlijk te zijn, de Sint nog zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Haar verjaardag gaat voor, en pas als dat geweest is dan komt de Sint bij ons. Niet helemaal, ze mocht echt al wel een keer haar schoen zetten, maar ik probeer het wel een beetje te doseren.
Vanaf komende week verschijnen dus ook nog wat lekkere Sinterklaasrecepten op mijn blog, maar ondertussen ben ik zelf achter de schermen ook al heel hard bezig met de Kerst. Stiekem mijn favoriete tijd van het jaar, en dat zeg ik niet alleen omdat ik een foodblog heb. Ik ben gewoon gék op deze donkere dagen! Ik maak het dan ook graag gezellig in huis, kaarsjes aan, haardje aan, wijntje erbij, dekentje op de bank. Op de radio hoor je steeds vaker fijne muziek voorbij komen, en dat het al zo vroeg donker is helpt alleen maar mee aan het fijne gevoel. Koekjes bakken hoort wat mij betreft ook bij deze donkere dagen, en deze brosse amandelkoekjes met chocola geven je alvast een instant Kerstgevoel!
Brosse amandelkoekjes met witte chocola
Voor circa 12 koekjes:
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr speltmeel
- 75 gr koude boter
- 25 gr palmsuiker
- 1 ei-dooier
- snuf zout
- 50 gr witte chocola
- 2 el amandelschaafsel
- 1/2 citroen
Nodig; mengkom, plastic folie, bakplaat, bakpapier
Bereiden: Doe het amandelmeel, de speltbloem, de suiker en een eidooier in de mengkom. Snij de boter in kleine blokjes erbij. Voeg een snuf zout toe en rasp wat van de schil van 1/2 citroen boven de kom.
Hak de chocola in grove snippers en doe dit bij het koekjesdeeg. Schep nog 2 el amandelschaafsel erbij. Nu kun je beginnen met het kneden van het deeg, doe dit lekker met je handen en zorg dat het een stevige bal wordt.
Leg een stukje plastic folie klaar en leg de deegbal hier op. Pak de deegbal goed in en laat even een half uur rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
Rol en vorm de deegbal – in het folie – tot een langwerpige staaf en druk deze nog iets plat. Snij nu de amandelkoekjes van het deeg door plakjes van 1/2 cm te snijden. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif de koekjes de oven in. Laat ze in 20 minuten goudbruin bakken en vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Tip: deze koekjes komen ook in mijn kerstmenu weer terug. Je kunt ze van tevoren klaar maken:
- Het deeg kun je al helemaal voorbereiden.
- Rol het deeg tot een bal en verpak dit in een stuk plastic folie.
- Doe er nog een extra folie omheen en bewaar het deeg in de diepvries.
- Ongeveer 6 uur voor gebruik leg je het deeg in de koelkast om te ontdooien. Wanneer het deeg ontdooid is, kun je er plakken van snijden en de amandelkoekjes bakken.
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
1 reactie
Oh wat een onwijs leuk idee voor het kerstmenu. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit smaakt, eerst maar eens grondig uittesten, geen straf haha 🙂