Oeh la la, blauwe bessen cake met chocola…. Oh, echt… waar is de tijd gebleven? De vakantie is gewoon alweer voorbij! Hoe kan dat nou? Het lijkt wel gisteren dat ik schreef dat ik druk bezig was met de voorbereidingen voor onze zomervakantie. En nu, nu zijn we weer thuis en begint morgen de school alweer. Ik kan het bijna niet geloven!
Toen ik gisteren de keuken in dook met het voornemen om een gezond tussendoortje voor de meisjes te maken, realiseerde ik me ineens dat ik dus vanaf morgen ook weer aan de slag mag. Die gezonde tussendoortjes komen een ander keertje, want om de vakantie af te sluiten bakte ik deze blauwe bessen cake met chocola.
Ik had het allemaal goed voor elkaar hoor, volgens mij hebben jullie mij amper gemist in de afgelopen weken. Ik had heel hard vooruit gekookt, gefotografeerd en heel wat blogjes geschreven. Alle posts op social media kon ik van tevoren inplannen, en daardoor kon ik mijn laptop ook gewoon thuislaten tijdens mijn vakantie.
Dat vond ik nog best een beetje eng! Je laat tenslotte toch gewoon alles wat je hebt thuis liggen, maar ik had er vertrouwen in dat het allemaal goed zou gaan. En dat ging het! Ik checkte af en toe mijn telefoon om te zien of alles goed doorliep, en het is precies zo gegaan als ik had gehoopt.
Blauwe bessen cake met chocola
En nu zijn we weer thuis en begint morgen alle hectiek weer. En dat in drievoud. Want niet alleen gaan er vanaf morgen 2 meisjes naar school, ook ik mag weer aan de bak. Ik heb er zoveel zin in! Tijdens mijn vakantie heb ik heel veel inspiratie opgedaan, en ook de rust gevonden om eens over wat dingen na te denken.
Wat wil ik nu met mijn blog, met mijn bedrijf? Welke kant gaan we op, wat wil ik blijven doen en wat ga ik niet meer doen? Het is voor mij duidelijk geworden, en ik zal er binnenkort alles over delen. Voor nu hou ik het even bij dit recept voor blauwe bessen cake met chocola. Want het einde van de vakantie mag ook gevierd worden, toch?!
Ingrediënten
- 100 gram speltmeel
- 100 gram speltbloem
- 100 gram blauwe bessen
- 50 gram pure chocola
- 2 bananen (rijp!)
- 2 eieren
- 50 gram kokosolie
- 100 gram kwark
- 2 eetlepels honing
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- snuf zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe het speltmeel, de bloem (hou 1 el achter), het bakpoeder en een snuf zout in de mengkom. Schep goed door.
- Meng in de keukenmachine de bananen samen met de eieren tot een glad geheel. Smelt intussen de kokosolie in een steelpannetje.
- Schenk het banaan-ei mengsel in de mengkom en voeg ook de kokosolie toe. Voeg ongeveer 2 el honing toe en meng tot een glad beslag.
- Schep nu ook de kwark door het beslag en zorg dat deze goed is verdeeld.
- Doe de blauwe bessen in een schaaltje en schep hier de achtergehouden eetlepel speltbloem bij. Schep voorzichtig om.
- Hak de chocola in stukjes. Voeg nu de blauwe bessen en ongeveer 3/4 van de chocola toe aan het beslag. Roer voorzichtig door, de blauwe bessen wil je heel laten.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Strooi als laatste nog de chocola over het cakebeslag en druk iets aan.
- Schuif de blauwe bessen cake met chocola voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat even afkoelen en geniet ervan!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor blauwe bessen cake met chocola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
6 reacties
Ziet er heerlijk uit! Ik ga vanmiddag meteen bakken
Oooh TE lekker! Warm issie echt heerlijk!
Erg lekker!!! Tip, gebruik bevroren blauwe bessen. Minder kwetsbaar en een stuk goedkoper
Goede tip, kan zeker ook met bevroren blauwe bessen! Ik heb alleen af en toe echt een ‘overschot’ aan verse bessen omdat ik iets te enthousiast in koop, haha!
De cake staat in de oven, hoop dat hij lukt ik ging een beetje te snel, ben de kwark vergeten hoop dat hij lukt.
Oh jee, dan zal ie wat droger uitvallen denk ik… heeft het wel gesmaakt?