Er is er een jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat… ben IK! Yes! Today, it’s my birthday! En ondanks dat ik gisteren ben vertrokken naar de Oostenrijkse sneeuw, heb ik toch een lekker stukje taart voor je klaar gezet. Want als het feest is, dan hoort daar wat lekkers bij. Net als altijd op mijn verjaardag ben ik weer helemaal los gegaan. Deze banoffee pie is hemels zoet, heerlijk zacht door de karamel en de room en choco on top maken het leven vandaag compleet! Wat zie ik nou? Het water loopt je al in de mond… haha, dat snap ik! Schuif aan, de koffie staat klaar, genieten maar!
Eigenlijk is het echt al jaren vaste prik dat ik met mijn verjaardag met mijn neus in de Oostenrijkse zon zit. Heerlijk! Ik heb dus ook al jaren mijn verjaardag niet echt gevierd. Niet met een heel feest erom heen, zeg maar. Want ik heb het geluk dat ik met mijn lieve familie op vakantie ben. Zo zijn de belangrijkste mensen alvast dichtbij! Niet alleen ik ben jarig vandaag, ook mijn tweelingzus. En zo staan wij dan ook elk jaar in zo’n schattige Oostenrijkse bakkerij om de lekkerste taartjes uit te zoeken. Ook geen straf, kan ik je vertellen.
Terwijl ik dus vandaag op pad ga om eerst gebak te halen en daarna de hele dag lekker te skiën. Staat er voor jou een stukje banoffee pie klaar. Dat is een heerlijk taartje met brosse bastognekoek bodem, een dikke laag karamel, room, banaan en chocola. Ja, ik ben all in gegaan… Want je weet wat ze zeggen. Je moet uiteindelijk zelf de slingers ophangen… Dat heb ik gedaan hoor!
Het is dan ook niet niks vandaag. Ik word 38. Mijn hemel, 38… Ja, die kwam wel even aan hoor. Nou roep ik altijd heel hard dat leeftijd maar een getal is. En heb ik daar dus niet zoveel mee. Toch had ik wel even het besef dat ik steeds dichter bij de 40 ga komen. En daar is natuurlijk niets mis mee, als ik het zo om me heen hoor! Maar toch, je snapt me vast…
Extra reden om vandaag nog meer dan normaal te genieten! Van deze prachtige dag. Van het leven. De lieve mensen om mij heen. Van mijn heerlijke dochters. Van de Oostenrijkse sneeuw – en hopelijk zon! En van het jarig zijn, want het blijft toch bijzonder…. Voor nu, schuif lekker aan voor de koffie. Dan krijg je van mij een stukje van deze banoffee pie!
Maak er een mooie dag van,
Liefs, Reny
Banoffee pie met bastogne koek
Voor 8 Stukjes:
- 150 gr bastogne koek
- 75 gr roomboter, gesmolten
- 1/2 blikje gecondenseerde melk
- 30 gr roomboter
- 2 el bruine basterdsuiker
- snufje zout
- 125 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
- 1 banaan
- 25 gr pure chocola
Nodig;
springvorm 15 cm, foodprocessor, klein steelpannetje, mengkom, bakpapier
Bereiden:
Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en zet dan de ring op de vorm. Knip het papier rondom weg.
Doe de bastogne koek in de foodprocessor en maal de koekjes tot fijne kruimels. Smelt intussen de boter in de steelpan. Laat niet verkleuren.
Doe de koekkruimels in de mengkom en schenk de boter hierbij. Roer met een lepel tot een stevig geheel. Schep daarna de koek in de springvorm en druk goed aan. Laat de randjes iets opstaan. Zet de bodem voor de banoffe pie voor 30 minuten in de koelkast.
Gebruik de steelpan nu om 30 gr boter met de bruine basterdsuiker te laten smelten. Roer goed door, het mag niet aanbakken. Als de suiker is opgenomen, schenk je de gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren met een garde tot de karamel begint te borrelen en indikt. Let op; dit is echt kokend heet dus ga niet proeven tussendoor!
Als de karamel na 10 minuten de gewenste dikte heeft – het wordt wat stroperig – voeg je een snuf zout toe.
Spatel de karamel over de bastogne bodem heen en zet nu voor minstens 2 uur weg in de koelkast.
Klop de slagroom op met wat poedersuiker. Ik gebruikte denk ik 1 a 2 el. Schep de room over de karamel laag. Snij een banaan in plakjes en hak de chocola grof. Garneer hier de banoffee pie mee en genieten maar!
Ga jij aan de slag met dit recept voor banoffee pie met bastogne koek? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube