I scream for ice cream! Ik maakte afgelopen week bananenijs met chocola in de smaken stracciatella en chocolade. Gezoet met honing, geen zuivel, geen kunstmatige toevoegingen en geen ingewikkeld recept. Dit ijs maak je in een handomdraai zonder ijsmachine. Guilt free genieten dus!
Tips & Trics
- Zorg dat je rijpe bananen gebruikt. Voordeeltje is dat je deze op de markt vaak goedkoop kunt kopen. En aangezien jij ze toch als voorraadje in de vriezer doet is dit een duidelijke win-win situatie.
- Schil de bananen en snijd ze in stukken voordat je ze invriest (minimaal 6 uur). Eenmaal bevroren wil de schil er namelijk echt niet meer af.
- Zorg voor een sterke keukenmachine of blender. MijnMagimix kan bevroren fruit prima blenden op de smoothie stand.
- Laat de bananen even 5 minuutjes ontdooien voordat je ze in de blender doet.
- Een scheutje plantaardige melk of water maakt het blenden net iets gemakkelijker. Je wilt je banana ice cream wel smooth houden, dus voeg niet teveel toe.
- Bananenijs is ideaal om mee te variëren. Gebruik gewoon het basisrecept en maak er een swirl door het toevoegen van (bevroren) aardbeien, mango of ananas.
- Ga los met verschillende toppings zoals vers fruit, moerbeien, gehakte amandelen of walnoten, cacaonibs, geraspte kokos.
2 x Bananenijs met chocola
Chocolate Chip Icecream
2 bevroren bananen (in stukjes)
een scheutje (plantaardige) melk
1 tl vanillepoeder
1 el honing (of kokosbloesemsuiker)
1 el cacaopoeder
Nodig: blender of keukenmachine
Stracciatella Ice Cream
2 bevroren bananen (in stukjes)
een scheutje (plantaardige) melk
1 tl vanillepoeder
1 el honing (of kokosbloesemsuiker)
1 el donkere chocolade in stukjes (of cacaonibs)
Nodig: blender of keukenmachine
Doe de bevroren bananen in je blender of keukenmachine en voeg een scheutje amandelmelk toe. De rest van de ingrediënten erbij en blenden maar. Het ijs is klaar wanneer je een dik en romig mengsel hebt.
Bij het stracciatella ijs kun je na het blenden de stukjes chocolade toevoegen.
Zodra het ijs klaar is kun je het opeten. Even terug de vriezer is kan ook, dan wordt het ijs wat steviger. Ik vind dit persoonlijk minder lekker, omdat het toch de structuur veranderd.
Enjoy!
Tijdens deze zomerperiode verschijnen er regelmatig gastblogs op mijn blog. Dit is een gastblog van Mirjam van Eat.Pure.Love.nl, ook te volgen via Facebook. Dank je wel Mirjam!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
1 reactie
Wat heb je toch heerlijke recepten. Alleen geen suiker in gedaan en het is jammie jammie.