Ik heb de smaak wel weer te pakken hoor, zo na de vakantie! De eerste paar dagen was het even een beetje chaotisch, maar dat was mijn eigen schuld. Want ik heb dus echt 3 weken lang helemaal niets gedaan. Echt niets, ook wel eens lekker. En nodig, dat was het ook. En ja, dan weet je gewoon dat het na de vakantie even aanpoten is. Niet alleen moest het gezin weer opgestart worden, ook alle werkzaamheden rondom mijn blog moest ik weer oppakken. Meestal als ik zoveel tegelijk moet doen, ga ik bakken. Dat is rustgevend, en dan kan ik alles even op een rij zetten. Ik maakte deze appel kaneel broodjes, lekker als ontbijtje of voor tussendoor!
Ik vind het altijd juist fijn om pas aan het einde van de zomervakantie óp vakantie te gaan. Zo lijkt de vakantie lekker lang te duren! Eerst een paar weken thuis doorbrengen, en dan als toetje nog even echt weg. En het liefst ben ik dan nog een paar dagen thuis, zo vlak voor alles weer begint. Even de tijd om alles weer op orde te brengen, 5 miljoen wasjes te draaien, en rustig het Nederlandse tempo weer op te pakken. Een nieuw element in de zomervakantie van dit jaar was natuurlijk dat ik voor mezelf werk. En waar ik vorige jaren op de maandag na mijn vakantie eens rustig bij mijn baas ging kijken wat er allemaal gedaan moest worden, kon ik er nu vol in. Geen collega’s die mijn werk hadden overgenomen, alles was gewoon doorgegaan.
Gelukkig maar hoor, het zou wat zijn als alles op zijn gat had gelegen terwijl ik weg was…. En nu een week verder heb ik alles weer onder controle! Ik heb het vakantiegevoel nog een beetje vast weten te houden met het mooie weer van de afgelopen dagen. Vorige week donderdag zat ik heerlijk te werken op het strand, en ook heb ik mijn eigen achtertuin als werkplek gebruikt. En ik dook de keuken weer in, voor het eerst sinds een paar weken. Of nou ja, ik was natuurlijk wel in de keuken geweest, maar niet om recepten voor mijn blog uit te werken.
Deze appel kaneel broodjes maakte ik afgelopen week, toen ik even de rust weer in mijn hoofd moest krijgen. Echt, het werkt voor mij bijna therapeutisch om de keuken in te duiken en gewoon wat aan te rommelen. Even alle to-do’s laten voor wat het is, maar enkel focussen op 1 ding. Ik had zin om te bakken, zin in wat lekkers, maar geen zin om naar de supermarkt te gaan. Dus checkte ik mijn kastjes, en toen waren deze zoete broodjes geboren. Ik at ze als ontbijt, en later nog als tussendoortje, en ik vind dat jij ze ook moet gaan maken!
Appel kaneel broodjes
Voor 4 broodjes:
- 75 gr havermout
- 50 gr speltbloem
- 125 gr volle kwark
- 2 eieren
- 1 grote zoete appel
- 2 tl kaneel
- 1 el olie
- 2 el honing
- snuf zout
- 1 tl bakpoeder
Nodig; koffiemolentje of blender, mengkom, bakpapier, bakplaat
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maal de havermout tot meel, ik gebruik hier altijd mijn koffiemolentje voor maar het kan ook in de blender. Doe het havermeel in de kom en voeg de speltbloem, kaneel, zout en bakpoeder toe. Roer goed door.
Schep de kwark in de mengkom en schenk een eetlepel olie erbij. Tik de eitjes boven de kom en roer met een lepel tot een glad beslag. Voeg de honing toe, ik vond 2 eetlepels genoeg maar meer of minder kan uiteraard ook.
Snij de appel in kwarten, schil en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes en schep door het beslag.
Gebruik nu een grote lepel om 4 bolletjes van het beslag op het bakpapier te scheppen. Vorm met de lepel een mooi bolletje. Schuif de appel kaneel broodjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en geniet ervan!
Ga je aan de slag met dit recept voor appel kaneel broodjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
35 reacties
Deze broodjes lijken mij heerlijk! Wil ze zeker eens proberen dus ik sla het recept gelijk even op!
Wat kan ik i.p.v de volle kwark gebruiken i.v.m. Lactose intolerantie?
Dat zou ik ook graag willen weten!
Lekkere recepten,ook de appel kaneel broodjes, ik vraag me af of de eieren te vervangen zijn door iets anders, ook in andere recepten, ik hoor graag je advies. Groetjes marij
De eieren zijn door lijnzaad te vervangen
Ik heb het zelf bij dit recept niet geprobeerd, maar je kunt een ei vervangen door 1 el lijnzaad + 3 el water. Dit mengen, laten staan tot het een gelei wordt, en dan als ei-vervanger gebruiken.
Bedankt voor je antwoord, ik heb al allerlei recepten uitgeprobeerd en vooral de muffins met blauwe bessen vallen erg in de smaak
Op de vraag van Linda wat ze ipv volle kwark kan gebruiken:
Als ik in Nederland ben gebruik ik lactose vrije yoghurt die ik in een kaasdoek, pantykousje kan ook hoor, laat uitlekken, voor 250 gram dikke yoghurt heb je een halve liter yoghurt nodig, werkt uitstekend , ik woon in het buitenland , daar hebben ze geen kwark en ook geen lactosevrije yoghurt, dan maak ik zelf lactosevrije yoghurt, die is altijd wat dunnenr maar dat gaat ook prima.
Ik hoop dat je hier wat mee kunt, succes
Hoe maak je lactose vrije yoghurt?
Die lijken me echt heerlijk, en ook allemaal ingrediënten die makkelijk te vinden zijn! Ik vind het inderdaad ook altijd erg fijn om tijdens drukke periodes even lekker de keuken in te duiken om nieuwe recepten uit te proberen.
Er staat een zoete aardappel in de ingrediënten lijst. Klopt dit? Ik lees nergens in het recept wanneer je die moet toevoegen namelijk!
Er staat zoete appel, geen aardappel 😉
Hahaha…Ik zag het inderdaad. Zat te slapen. Ga ze snel eens proberen.
Hallo, kan je ook Griekse yoghurt gebruiken inpv kwark? Of wordt de smaak anders
Dat wil ik ook graag weten!
De smaak wordt denk ik niet anders, maar Griekse yoghurt is nog wel iets dunner dan kwark…
Ze zitten in de oven, erg benieuwd, ik reageer via instagram.
Hoi
Dank voor de leuke recepten.
Kan je ipv speltbloem ook speltmeel gebruiken?
Gr. Ria
Ja hoor, maar dan worden ze iets minder luchtig. Je kunt ook het meel even zeven voor gebruik.
Waar koop je speltbloem? Speltmeel is geen probleem, maar bloem kan ik nergens vinden. Ook Google maakt me niet wijzer.
Sorry! Gevonden!
Komen nu de oven uit!! Klopt t dat ze wat klef zijn?? Of moeten ze langer in de oven??smaken lekker!
Ze smalen heerlijk en maak ze nu regelmatig voor mijn gezin 🙂
Kun je deze broodjes reeds de dag op voorhand maken en ’s anderendaags opwarmen ?
Wat een leuk recept, ze smsken heerlijk:). Ik heb een beetje garam masala gebruikt voor extra smaak. En ik had alleen griekse yoghurt in huis, maar een flinke lepel kokosmeel toegevoegd voor de ‘stevigheid’. Ze zijn prima geworden. Dank voor alle leuke recepten :)!
Dit is echt het allerlekkerste recept!! Qua zoet, is het perfect, de hoeveelheid honing is prima vind ik. Ook de volle kwark hoort in dit recept vind ik.
Heb er denk ik ongeveer twee eetlepels havervlokken ingedaan. En de rest van de hoeveelheid havermoutmeel hierop aangepast dat ik toch aan dezelfde afmetingen kwam.
Ik maak deze broodjes bijna elke week en vries ze in om mee te nemen naar mijn werk. Maar er blijft niet altijd wat over om in te vriezen helaas ….
Ze zijn echt over heerlijk!
Ze zijn bij mij niet mooiglad maar wat droog en gebarsten… wel precies het recept gevolgd.
Ik heb een hetelucht oven, dus wel de temperatuur naar beneden aangepast.
Hallo, klinkt erg lekker.
Kan ik de speltmeel vervangen door amandelmeel? En moet ik er dan nog wat aan toevoegen of aflaten?
Ik denk dat dat wel lukt, maar dan zul je wellicht iets meer bakpoeder moeten gebruiken. Amandelmeel bevat geen gluten dus dan zal het misschien iets minder luchtig worden… Zou gewoon eens gaan proberen!
Zou ik ook Skyr kunnen gebruiken ipv volle kwark? Die is ook dik , maar 0% vet
Ik denk dat het wel lukt, alleen vraag ik me af of de broodjes niet wat droger uitvallen dan. Probeer het eens, zou ik zeggen 😉
Hij gaat prima met Skyr. Absoluut niet droog. Al twee keer gemaakt. Toen met een halve banaan erbij omdat de appel erg klein was. Ook erg lekker En mager 🙂
ik vind een heerlijk recepten voor al bij een tas koffie voor s,morgens