Amandelspijs van amandelmeel en honing…. Ja, hoor, de Sint is weer in het land! Heb je het meegekregen, het was tot op het laatste moment nog spannend of hij wel goed aan zou komen, want de boot was de mist in gevaren…. Je leest het, ik zit er middenin, ik heb het Sinterklaasjournaal op de voet gevolgd, samen met mijn dochters.
Amandelspijs maken, daar kun je dus op dit moment mooi mee beginnen! Want, de Sint kwam gelukkig goed aan en ik heb wel weer zin in al het lekkers dat hij mee brengt! Er staan heel wat lekkere Sint recepten op de blog en dit recept voor gezonde amandelspijs is eigenlijk wel erg belangrijk in veel zoete baksels. Daarom dit makkelijke amandelspijs recept, inclusief een video hoe je aan de slag gaat!
Amandelspijs met honing zelf maken
Nu ik deze blog uitschrijf, zitten ze naast me fanatiek te kleuren, een tekening voor Sinterklaas. Oh wat hou ik van dit kinderfeest, die onschuldige koppies naast me, tong uit de mond, hard aan het tekenen om een mooi cadeautje voor de Sint in hun schoentje te stoppen.
En ik ben eigenlijk ook dol op alle lekkernijen die bij dit feest horen! Gevulde speculaas, banketletters, ik blijf er van snoepen. Om dit lekkers te maken, is 1 ingrediënt essentieel, en dat is natuurlijk amandelspijs. Ik maakte amandelspijs met honing, zo simpel, maar zo lekker!
Gezonde amandelspijs maken
Amandelspijs maken is eigenlijk echt doodsimpel en kinderlijk eenvoudig! Nou vind ik het echt heerlijk om gevulde speculaas, amandelstaven en allerlei Sinterklaas lekkers bij de bakker te halen…. maar zelf maken vind ik ook eigenlijk net zo leuk! En nog leuker is, om samen met de kindjes de keuken in te gaan, die vinden het natuurlijk maar wat geweldig om hun favoriete snoepgoed zelf te bakken.
Mijn amandelspijs bestaat in de basis uit slechts 2 ingrediënten, namelijk amandelmeel en honing. Waar kun je dit amandelspijs nog meer voor gebruiken? Wat dacht van voor deze heerlijke recepten:
Je kunt deze amandelspijs trouwens goed bewaren! Afgedekt in de koelkast, ingewikkeld in wat huishoudfolie, blijft het zeker 2 tot 3 weken goed!
Zelf amandelspijs maken
Goed, Sinterklaas…. Laten we alsjeblieft onze kinderen het feest weer laten vieren zoals we dat altijd deden. Ik ga me nog niet eens wagen aan de pietendiscussie… Ik ga gewoon lekker bakken! En voor de lekkere baksels die ik wil gaan maken, heb ik amandelspijs nodig. Ik koos er deze keer voor om honing te gebruiken in plaats van suiker, en dat maakt de amandelspijs echt net zo lekker!
Ik ben trouwens mét videocamera de keuken in gedoken, en het filmpje hieronder is het resultaat. Laat je me weten wat je ervan vindt? Ik ben echt nog een beetje zoekende hoor, ik vind filmpjes maken echt heel leuk, maar het is nog in ontwikkeling, haha!
Nodig
- Plastic folie
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram honing
- mespuntje vanillepoeder
- 1 ei
Bereiden
- Heel lastig is het niet…. De amandelmeel en de honing doe je samen in de schaal. Voeg hier een mespuntje vanillepoeder aan toe. Schep met een lepel alles door elkaar, totdat een kruimelige massa ontstaat.
- Gebruik dan een stukje huishoudfolie, leg dit op een schoon werkblad. Stort de kruimelige massa hierop en vouw het folie er dan overheen. Gebruik je handen om de kruimels tot een stevige rol aan te drukken.
- Ga je de amandelspijs direct gebruiken? Kluts dan het ei los en voeg ongeveer 1/3 van het ei toe aan de spijs.
- Ga je de amandelspijs later gebruiken? Dan rol je het in het plastic folie. Zo kun je het wel 2 tot 3 weken bewaren in de koelkast. Wanneer je gaat bakken met het amandelspijs met honing voeg je voor gebruik alsnog 1/3 geklutst ei toe.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
13 reacties
Hartstikke leuk die video! Zo is het recept ook prima te volgen. Ik ga het uitproberen. Eerst de vanillepoeder kopen.
Super leuke video!! Van een ontzettend lekker recept!
zou dit ook lukken zonder ei? ik heb een dochter met kippeneiwit allergie namelijk.
dank
Lukt zeker hoor!
Leuk recept!
Is het 75 gram honing? In de video zei je 75 ml.
En het is dus wel de bedoeling dat je het nog verhit, i.v.m het rauwe ei?
Lijkt mij heerlijk! Kan ik het speculaas recept op deze site gebruiken om gevulde speculaas te maken?
Superleuk filmpje!! Zie het nu pas!
Heel makkelijk recept, ik ben gek op makkelijk én op amandelspijs, dus deze ga ik binnenkort maken! Thanx!
Lijkt mij erg lekker, is er ook een recept voor gevulde speculaas?
Komt deze week online!
Hoi Reny, Kun je mijn vragen ook nog beantwoorden? Over de ml of gram en over het verhitten? Bedankt! Groetjes, Laura
Hi Laura! Ik gebruikte 75 ml honing, ik zal het even aanpassen. En vwb het ei; daardoor wordt het spijs wat smeuïger, zeker als je het nog gaat bakken. Je kunt het ook toevoegen als je niet gaat bakken, zorg dan wel dat je een vers ei hebt! Of je laat het weg, dat kan ook hoor.
Wat een super gemakkelijk recept voor amandelspijs, dit ga ik maken van het beetje amandelmeel wat ik nog heb liggen.
Leuke video hoor!
Kan je dit product inbriezen?