Ja sorry hoor, maar dit moest even! Een beetje Paasbrunch of Paasdiner is wat mij betreft niet compleet zonder een lekker toetje. Of nagerecht, want we zitten misschien wel iets sjieker aan tafel dan normaal gesproken… Maar tot mijn grote verbazing staan er helemaal geen Paastoetjes op mijn blog! Nah, dat kan niet, daar moest ik wat aan veranderen! Omdat ik ook wel weet dat ik na een uitgebreide brunch of diner niet nog heel veel ruimte heb voor een grande dessert, bedacht ik deze frisse abrikozen yoghurt tiramisu. Met cantuccini, passievrucht en witte chocola. Te lekker!
Dit is wel een hele snelle versie van de traditionele tiramisu. Ik heb dan ook eerst een van de bakjes leeg moeten eten voordat ik wist hoe ik deze toetjes moest noemen. Dat zijn zo van die dingen waar je als foodblogger over na moet denken…. Het is eigenlijk een frisse abrikozen yoghurt mousse met die heerlijke amandelkoekjes die ik uit Italië mee nam vorig jaar. Deze koekjes, cantuccini, staan altijd op mijn boodschappenlijstje als ik de Italiaanse winkels in duik. Gelukkig kun je ze ook gewoon hier in de supermarkt kopen, wel zo handig voor dit recept.
Een frisse afsluiter van het Paasmenu dus! Deze abrikozen yoghurt tiramisu kun je al makkelijk van tevoren klaar maken. Weet jij al wat er allemaal op tafel gaat komen? Ben je nog op zoek naar inspiratie voor de Paasbrunch of het diner, kijk dan gerust nog even rond tussen mijn recepten! Ik ga lekker een paar dagen offline en genieten van de vrije dagen. Fijne Pasen!
Abrikozen yoghurt tiramisu met witte chocola
Voor 4 toetjes
- 250 ml slagroom
- 100 gr Griekse yoghurt
- 3 el abrikozenjam
- 2 passievruchten
- 4 – 6 witte chocolade paaseitjes
- 4- 6 cantuccini
Nodig; mixer met garde, vetvrije kom, 4 kleine schaaltjes
Bereiden: Schenk de slagroom in de mengkom en gebruik de mixer met garde om de slagroom op te kloppen. Als deze luchtig opgeslagen is, voeg je de yoghurt toe. Meng nog even mee.
Schep 3 el abrikozenjam bij de slagroomyoghurt en roer nog even kort door met de mixer.
Verdeel de luchtige abrikozen yoghurt over de 4 kleine schaaltjes en zet ongeveer 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Snij de passievruchten op en schep op elk schaaltje het vruchtvlees van 1/2 passievrucht. Hak de witte chocolade eitjes grof en strooi deze over de abrikozen yoghurt. Om de abrikozen yoghurt tiramisu af te maken, steek je in elk schaaltje 1 a 2 cantuccini koekjes. Vrolijk Pasen!
Ga je aan de slag met dit recept voor abrikozen yoghurt tiramisu met witte chocola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube