En nu dan echt… ook hier zijn vandaag de dames weer voor het eerst naar school gegaan. Iets later dan de rest van de regio, maar dat had te maken met een verbouwing in de school. Waardoor ze dus nog 3 extra vakantiedagen hadden. Maar vanaf vandaag is het zover, ik mag weer trommeltjes gaan vullen en ervoor zorgen dat ze op tijd in de klas zitten. Nou, dat zal de komende tijd nog wel een beetje een uitdaging worden. Want vooral Lise is er erg aan gewend geraakt dat ze lekker kan uitslapen ’s morgens. Voor de lunch heb ik al genoeg inspiratie! Niet dat het er bij ons heel fancy aan toe gaat hoor… Maar met deze aardbeien frambozen spread maak ik ze zeker blij!
Vlak voor de zomervakantie werd ik door mijn bakker gevraagd of ik voor ze aan de slag wilde gaan. Met het idee dat iedereen na de vakantie wel weer wat nieuwe lunch inspiratie kan gebruiken, wordt de komende weken de campagne De Leukste Lunch georganiseerd. En voor die actie heb ik 4 recepten mogen uitwerken, super leuk! Bij Meesterbakkers Roodenrijs vind je flyers in de winkel met daarop net even andere ideetjes om de lunch tot een echt feestje te maken.
Dit recept voor aardbeien frambozen spread is de eerste van de 4 recepten die de komende weken in de winkels liggen. Elke week zijn er bij de bakker andere producten in de aanbieding, waar ik dan een recept mee heb gemaakt. Ga dus zeker even langs als je in de regio Westland, Den Haag, Rijswijk woont, dan zie je wat voor lekkers ik heb bedacht! Mijn meiden hebben zitten smullen van deze aardbeien frambozen spread en ik kan je vertellen, niet alleen bij de lunch is dit heerlijk! Bij een stapeltje pancakes in het weekend smaakt de spread ook errug goed!
Aardbeien frambozen spread
- 250 gr aardbeien
- 150 gr frambozen
- ½ limoen
- 2 el suiker
- 3 el allesbinder
Nodig: steelpannetje, pureestamper, weckpotje of glazen pot
Bereiden: Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in kwarten. Doe in een steelpannetje samen met de frambozen.
Pers ½ limoen uit boven de pan en voeg de suiker toe. Breng het rode fruit aan de kook en laat zachtjes 5 – 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig.
Zet het vuur uit en gebruik een pureestamper om het fruit te pureren.
Verwarm het gepureerde fruit nog een keer en voeg al goed roerend 2 a 3 el allesbinder toe. Laat de aardbeien frambozen spread volledig afkoelen. Schep daarna over in een weckpotje en bewaar in de koelkast.
Ga je aan de slag met dit recept voor aardbeien frambozen spread? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Meesterbakkers Roodenrijs. Lees hier mijn disclaimer.