Desserts in een glaasje zijn altijd een goed idee. Ze zien er feestelijk uit, zijn makkelijk te maken en passen perfect bij een uitgebreid diner. Nu de feestdagen eraan komen, is het tijd om alvast wat inspiratie op te doen. Bij mij thuis staat alles al in het teken van Kerst, en ook achter de schermen ben ik druk bezig met kerstrecepten. Deze kleine toetjes zijn ideaal, want je kunt ze van tevoren klaarmaken. Geen last-minute stress, maar tijdens het diner gewoon lekker blijven zitten en genieten van al het lekkers!
Feestelijke desserts in een glaasje
Bij een etentje wil je natuurlijk net dat beetje extra doen, en hoe leuk is het om nagerechten in een glaasje te serveren? Of je nu kiest voor een luxe trifle, een romige cheesecake in een glaasje, of een klassieke panna cotta, het ziet er altijd spectaculair uit. Het fijne is dat je deze desserts in een glaasje kunt aanpassen aan je smaak of het seizoen. Denk aan verse aardbeien, friszoete bosvruchten of een vleugje chocola – er is altijd wel iets dat iedereen lekker vindt. En het mooiste? Al deze desserts kun je eenvoudig vooraf bereiden, zodat je tijdens het diner zelf ook volop kunt genieten.
10 x desserts in een glaasje
Stroopwafel dessert met stoofpeer
Een stroopwafel dessert met mascarpone, slagroom en stoofpeertjes. Een soort stroopwafel tiramisu maar dan in een hele feestelijke én makkelijke variant. Dit lekkere toetje met stroopwafel is een heerlijke oer-Hollandse afsluiter van een gezellig diner met klassieke Kerstrecepten.
>> Recept: Stroopwafel dessert in een glaasje <<
Chocolade cheesecake in een glaasje
Een luchtige chocolade – no bake – cheesecake met een kruimelige koekjesbodem en fris rood fruit als topping. Nog wat extra chocolade sprinkels maken dit recept helemaal compleet. En ideaal voor tijdens de feestdagen, dit toetje kun je al van tevoren klaar maken!
>> Recept: Chocolade cheesecake in een glaasje <<
Trifle met aardbeien en kletskoppen
Dit toetje bevat een basis van cake, yoghurt en vla en natuurlijk aardbeien! Een trifle is een klassiek dessert dat je ook heel makkelijk in kleine glaasjes klaar kunt maken. Ideaal want zo kunt je dit nagerecht al helemaal van tevoren klaar maken. De likeur is uiteraard optioneel!
>> Recept: Trifle met aardbeien en kletskoppen <<
Hangop met frambozen en pistache
Een frisse hangop met frambozen en pistache, kijk nou wat een plaatje! De hangop maak je uiteraard helemaal zelf en al van tevoren klaar. Dit feestelijke glaasje maak je af met vers fruit, nootjes en chocola.
>> Recept: Hangop met frambozen en pistache <<
Bosvruchten trifle met chocoladecake
Nog een trifle recept in een glaajse. Voor deze bosvruchten trifle maak je de chocoladecake zelf klaar. Daarna maak je dit dessert in een glaasje af met een mousse van ricotta en slagroom en vers fruit. Smullen!
>> Recept: Bosvruchten trifle met chocoladecake <<
Frambozen cheesecake in een glaasje
Een klein feestelijk nagerechtje, fris en zoet, echt een lekkere afsluiter van een gezellig diner. De smaken van een cheesecake maar dan no bake. Zachte roomkaas, luchtige slagroom, fris door de frambozen maar toch ook een heerlijk zoet feestelijk toetje.
>> Recept: Frambozen cheesecake in een glaasje <<
Tiramisu affogato
Deze tiramisu affogato is denk ik het makkelijkste recept uit deze lijst met nagerechten uit een glaasje. Voor deze affogato schenk je namelijk een goede kop espresso over een bolletje ijs naar keuze. Het ijs wordt heerlijk zacht! Maak het toetje af met wat chocola en lange vingers en het is net tiramisu.
>> Recept: Tiramisu affogato <<
Chocolade mousse
Fluweelzachte, luchtige mousse van chocola, een heerlijk nagerecht op basis van pure chocolade, slagroom, mascarpone en vanille. Ontzettend eenvoudig om klaar te maken, en zo lekker om een gezellig etentje mee af te sluiten! Deze chocolademousse is zonder ei, zodat iedereen aan tafel mee kan genieten….
>> Recept: Chocolade mousse <<
Stracciatella panna cotta
Stracciatella panna cotta, een zijdezacht Italiaans toetje in een glaasje. Nu we richting de feestdagen gaan, vind ik het tijd worden om feestelijke recepten te gaan delen. En een makkelijk Italiaans nagerecht is na elk etentje een heerlijke zoete afsluiter.
>> Recept: Stracciatella panna cotta <<
Monchou toetje met speculaas
Monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola. Dat klinkt erg feestelijk en zo smaakt het ook! Vandaag een heel makkelijk recept voor een feestelijk dessert in een glaasje. Ik vind dat er altijd zo gezellig uit zien en het voordeel is dat je deze makkelijke toetjes ook goed van tevoren kunt klaar maken.
>> Recept: Monchou toetje met speculaas <<
Of je nu een uitgebreid diner organiseert of gewoon iets lekkers wilt maken voor de feestdagen, deze desserts in een glaasje zijn altijd een succes. Het combineren van verschillende texturen, smaken en kleuren maakt ze niet alleen heerlijk, maar ook een lust voor het oog. En omdat je ze van tevoren kunt maken, houd je tijdens het kerstdiner zelf alle tijd om te genieten van het gezelschap en de sfeer. Kies jouw favoriete recept en zet iets bijzonders op tafel. Zo wordt Kerst een feest om nooit te vergeten!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met een van deze desserts in een glaasje, dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest