Als het om borrelhapjes gaat, dan vind ik het leuk om zoveel mogelijk verschillende dingen op tafel te zetten. De ene hap wat gezonder dan de andere, maar allemaal even lekker. Natuurlijk mag een stokbroodje met wat smeerseltjes niet ontbreken, maar het is wel zo leuk om nog even de keuken in te duiken. In deze laatste dagen van het jaar deel ik nog een paar makkelijke borrelhap-recepten met je. Omdat ik dol ben op kaas – #understatement – maakte ik deze zoete aardappel toastjes met camembert klaar. Lekker met een likje zoetigheid on top. Super simpel, maar zo lekker!
Eigenlijk liep ik dit jaar net als vorig jaar weer over van de ideetjes voor Oudejaarsavond. Ik vond het dan ook lastig kiezen welke recepten ik nu al met je zou delen, en welke ik nog even zou bewaren. Want er zitten nu eenmaal een paar dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw, dus zoveel ruimte voor de hapjes heb ik dan niet op mijn blog. Maar no worries hoor, ik heb ze allemaal op de foto gezet en de recepten volgen zeker later nog!
Waar ik niet mee aan de slag ben gegaan, is met een recept voor oliebollen. Die zijn aan mij niet besteed. Ten eerste vind ik ze eigenlijk helemaal niet zó lekker… Ik twijfel altijd of ik ze op oudejaarsdag wel in huis moet halen, want na een paar happen ben ik ze al zat. En ten tweede ga ik me niet wagen aan zo’n gloeiend hete pan met olie, ik vind dat maar niks. Nee, oliebollen bakken laat ik aan anderen over. Zoals aan mijn zwager, die trouwens wel de lekkerste bollen bakt. Ik zal eens vragen naar zijn recept….
Ik maakte al eerder zoete aardappel toastjes en die vielen toen zo goed in de smaak, dat ik er nog maar eens mee aan de slag ben gegaan. Deze keer met een stukje pittige camembert on top. Want ja natuurlijk, een kaasje mag niet ontbreken bij de eindejaarsviering. Zoete aardappel toastjes zijn super makkelijk om te maken, en ik vind ze net even lichter dan een echt broodje. Ideaal dus, want als er zoveel lekkers op tafel staan, dan moet ik niet hebben dat ik vol zit…
Zoete aardappel toastjes met camembert
Voor ongeveer 8 stuks
- 1 (grote) zoete aardappel
- 1/2 stuk camembert
- peper
- zout
- olijfolie
- 1 takje verse rozemarijn
- paar tl jam naar keuze – ik gebruikte bosvruchtenjam
- 8 walnoten
Nodig; bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Schil de zoete aardappel en snij daarna in plakken van ongeveer 0,5 cm. Iets dikker mag ook, maar het moet wel een toastje blijven.
Leg de plakjes zoete aardappel op het bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en strooi peper en zout over de zoete aardappel toastjes. Pluk de takjes van de rozemarijn en verdeel deze over het bakpapier.
Schuif de zoete aardappel toastjes voor 15 -20 minuten de oven in.
Snij ondertussen de camembert in plakken. Ongeveer dezelfde dikte als de zoete aardappel toastjes. Haal de zoete aardappel uit de oven en beleg elk toastje met een plakje camembert. Laat de oven nog wel aan staan.
Schuif nu de zoete aardappel toastjes nog voor 10 minuten de oven in zodat de camembert kan smelten.
Haal de hapjes uit de oven en verdeel een beetje jam over de kaas. Leg hier de walnoten op en serveer direct.
Ga je aan de slag met dit recept voor zoete aardappel toastjes met camembert? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube