Dit recept voor een frikandel van zoete aardappel staat eigenlijk al heel lang op mijn lijstje om eens te maken. Want, dat klinkt bijzonder toch? Hoe smaakt dat? Eet je dan een echte frikandel?! Stiekem vind ik die echte best lekker, zeker met curry, mayo en fijn gesneden uitjes… #guiltypleasure. Met dit recept voor zoete aardappel frikandellen geef je een gezonde twist aan je fastfood friday! Vandaag vertelt Bo hoe je deze snack klaar maakt. En ik ga na mijn vakantie snel aan de slag!
Reny geniet op dit moment van een welverdiende vakantie en daarom neem ik het stokje vandaag even van haar over. Ik heb namelijk een onwijs lekker recept voor jullie waarbij ik iets dat niet zo heel gezond is, heb omgetoverd tot iets voedzamers. Namelijk gezonde frikandellen! Gemaakt van zoete aardappel, kip en havermout. Je bakt ze gewoon in de pan dus er komt geen frituurpan aan te pas.
Soms is het zo belachelijk simpel om een gezonde variant te maken op iets. Voor mijn blog Beaufood ontwikkel ik net als Reny gezonde recepten die naast dat ze lekker zijn ook niet veel tijd in beslag nemen. En zo dus ook met dit frikandellen recept. Op beaufood.nl is het een enorme hit en ik hoop dat ook jij ervan zult genieten.
Oh, en een frikandel is natuurlijk niet compleet zonder een klodder mayo of ketchup. Klik hier voor een recept voor homemade mayo en hier voor het recept voor tomatenketchup!
Eet smakelijk
Zoete aardappel frikandellen
Dit heb je nodig voor vier gezonde frikandellen (speciaal)
- 1 zoete aardappel a 150 gram
- 200 gram kipgehakt
- 60 gram havermeel – je kunt havermeel kopen in de winkel, maar ik gebruik altijd havermout. Blend je havermout in een blender kort tot havermeel
- Snuf zout
- wat kokosvet/olie/boter om in te bakken
Zo maak je het:
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de aardappel in 20 minuten zacht.
Haal de aardappel uit de pan en trek het velletje eraf. Prak hem daarna met een vork fijn tot een puree.
Schep de aardappelpuree samen met het kipgehakt in een kom en roer goed door elkaar. Voeg een snuf zout en het havermeel toe en roer goed tot alles gemixt is.
Verwarm een klein klontje vet in een koekenpan. Verdeel het kipmengsel in vieren en draai er vier frikandellen van. Ik weet het, het is een beetje plakkerig maar oefening baart kunst.
Bak de zoete aardappel frikandellen in een paar (ongeveer vier) minuten aan alle kanten gaar.
Eet smakelijk!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
6 reacties
Wat een goed idee! OEH! 🙂
Ik ga het dit weekend proberen 😉 Lijkt me erg leuk om ‘frikandellen’ aan te bieden, ik ben erg benieuwd naar de reacties 😉
En Marianne zijn ze gelukt en waren ze lekker? Bij ons staan ze vanavond op het menu, ben heel benieuwd!
Heb je de kipgehakt vantevoren gebakken of gaat dat rauw door de gekookte aardappel? Gebruik je geen kruiden in het kipgehakt? Alleen wat zout? Ik ga het recept zeker proberen want ik woon in Amerika en daar kan je geen frikandellen krijgen! Dank je wel!!
Ow wat grappig!!! deze ga ik zeker maken voor de kleine! Gr Peggy
Hmm lekker, zo’n echte frikandel…