Holy guacamole…. dat heb ik nou altijd een keer willen zeggen! En ik zei het ook toen ik deze avocado dip klaar maakte. Want holy guacamole, dit is lekker! Zelf guacamole maken is echt super eenvoudig. Het is weinig werk en je zet er een heerlijk gerecht mee op tafel. Nu we de komende dagen nog prachtig weer krijgen en we vast lekker veel zullen borrelen in de achtertuin, leek het mij een perfect moment om dit recept te delen. Deze dip zet je op tafel bij de nacho’s, maar bij een bbq is het ook geweldig!
Zelf guacamole maken
Ik hou ervan om zelf dips en smeerseltjes te maken voor bij de borrel. Of even snel een sausje of dressing in elkaar te mixen. Zo deelde ik vorige week al een recept voor hele snelle, makkelijke en lekkere knoflooksaus met je. Ook die kun je natuurlijk klaar maken voor bij de bbq! En nu het de komende dagen nog weer heerlijk weer gaat worden, denk ik dat de kans vrij groot is dat die wel aangestoken gaat worden….
Lekker veel buiten zijn. Wat dat betreft is het weer van de laatste weken écht een cadeautje! We zijn al 6 weken thuis van school en werk en je wilt er toch niet over nadenken hoe die weken waren geweest als het alleen maar had geregend?!…. Gelukkig hadden we veel zon, fijne temperaturen en een grote achtertuin waarin we lekker konden rommelen. Buiten eten hebben we nog niet gedaan, maar buiten borrelen natuurlijk wel. Heerlijk met een grote schaal loaded nacho’s op tafel en dan deze zelfgemaakte guacamole. Laat de zomer maar komen hoor!
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels zure room
- 1/2 rode peper
- 1 theelepel komijn
- 1 teentje knoflook
Bereiden
- Zorg ervoor dat de avocado’s die je gebruikt echt mooi rijp zijn, dan krijg je een heerlijke zachte guacamole dip.
- Schep de avocado’s uit de schil. Schil de ui en snij deze grof. Verwijder de blaadjes van de takjes koriander. Snij de rode peper in grove stukjes en maak de knoflook schoon.
- Doe de avocado, ui, koriander en rode peper in de foodprocessor. Pers de knoflook en de limoen hierbij uit. Voeg de zure room en komijn toe en blend tot een romige spread. Zelf hou ik er wel van als er een beetje bite aan mijn guacamole zit, dus heb ik de foodprocessor niet te lang laten draaien.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag en zelf guacamole maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
6 reacties
Zonde van de Room.
Is absoluut niet nodig bij Guacamole !!
Het kan ook zeker zonder, maar ik vind het wel een toevoeging! De guacamole wordt nog romiger en lekker fris! Je kunt uiteraard altijd je eigen draai aan het recept geven 😉
Gebruik je komijn zaadjes of poeder?
Poeder, dus de gemalen zaadjes.
Heerlijk recept en juist door de room heerlijk zacht
Dank je wel! Ja, ik ben ook fan van een klein beetje room erdoor!