Volgend weekend vieren we groot feest, want er zijn binnenkort maar liefst 2 jarigen in huis. Eerst is Simon aan de beurt, en 2 dagen later is Lise jarig. Goed getimed hè…! Dat moet natuurlijk worden gevierd, en bij een feestje horen lekkere hapjes. Het liefst een hele tafel vol, want ik hou ervan om een feestje uitbundig te vieren. Maar waar ik geen zin in heb, en waar het uiteindelijk toch wel vaak op neerkomt, is om de dag van tevoren urenlang in de keuken te staan. Soms moet je helemaal niet zo moeilijk denken, en zijn de simpele hapjes het lekkerst. Zo ook bijvoorbeeld deze zalm wrap met honing mosterd saus. Die snij je in kleine stukjes et voila!
Pfoei, mijn kleine meisje wordt gewoon al bijna 4.
4 jaar!
Stop.De.Tijd.
Maar echt…. waar is de tijd gebleven? Even hoor, maar ze is echt zó snel groot geworden…. Het lijkt wel 4 wéken geleden dat ik haar als kleine baby uit het ziekenhuis mee naar huis nam. 4 keer knipperen met mijn ogen en ze is gewoon groot. En dat zal de komende jaren vast precies zo gaan, maar ik ben me er de laatste paar weken wel goed van bewust. Soms pak ik haar op, en draag ik haar in mijn armen als een baby, waarop Liesje heel hard roept dat ze geen baby meer is. Maar bijna 4. Ja, het is een feit, Lise wordt 4. Zij kan niet wachten….
Het is dubbel hoor, want natuurlijk ben ik blij dat ze zo groot wordt! En dat ze ook zo’n vrolijk, lief kind is. Een beetje eigenwijs op z’n tijd, maar dat vind ik juist zo mooi aan haar. Een heel eigen karakter, deze kleine dame weet heel goed wat ze wil en staat te popelen om haar grote zus achterna te gaan. Want 4 worden, betekent ook dat je naar de basisschool mag. Elke ochtend als we nu de klas binnenwandelen om Senna weg te brengen, zou ze het liefst al blijven. Ze moet nog even geduld hebben, want 3 dagen vóór de zomervakantie jarig zijn, houdt in dat ze pas na de vakantie naar school toe mag. Ach ja, dan heb ik mijn kleine grote meisje nog even wat langer bij me.
Groot feest dus, 2 verjaardagen vieren we in 1 weekend. Wel zo handig, en gezellig. Van Simon hoeft het niet zo nodig, zijn verjaardag vieren, maar een kinderverjaardag slaan we natuurlijk niet over. En omdat ze maar 2 dagen na elkaar jarig zijn, maken we er gewoon een extra groot feest van. Ik maak altijd graag wat hapjes zelf klaar, en een makkelijk wrap hapje is zo gemaakt. Lekker, snel en eigenlijk altijd goed. Voor deze zalm wrap met honing mosterd saus gebruikte ik wel kant-en-klare wraps, maar de honing mosterd saus maakte ik zelf. Dat sausje bestaat namelijk uit maar 3 ingrediënten, super simpel om even zelf te doen. Naast deze wraps zet ik zeker ook de bladerdeeghapjes met pesto op tafel, en ook die heerlijke pittige kipgehaktballetjes maak ik weer eens klaar.
Nodig
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 100 gram gerookte zalm (in plakken)
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 2 takjes verse dille
- 12 blaadjes bladspinazie (vers)
- peper
Bereiden
- Je kunt natuurlijk de tortilla wraps zelf maken, maar voor een verjaardag kies ik vaak voor kant-en-klare wraps.
- Maak de honing mosterd saus klaar door in een kommetje de Griekse yoghurt met de honing en mosterd te mengen. Voeg hier naar smaak wat peper aan toe.
- Besmeer de wraps met de honing mosterd saus.
- Leg op de honing mosterd saus een plak zalm, maar zorg dat er aan de randen van de wrap ruimte blijft.
- Knip de dille boven de zalm.
- Snij de steeltjes van de blaadjes spinazie. Leg op elke wrap ongeveer 6 blaadjes spinazie.
- Begin met rollen, rol de zalm wrap met honing mosterd saus strak op en zorg dat het uiteinde van de wrap onder ligt.
- Snij met een scherp mes de wraps in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Gebruik een prikkertje om de wraps bij elkaar te houden. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor zalm wrap met honing mosterd saus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest