Wrap rolletjes met gehaktvulling. Ik heb een heerlijk makkelijk wrap hapje voor je om te serveren op een feestje. En dat feestje komt eraan hoor…. Na vanavond is het jaar echt afgelopen. We beginnen aan een heel nieuw jaar, maar eerst sluiten we het oude jaar feestelijk en stijlvol af! Met deze wrap rolletjes met gekruid kipgehakt, Parmezaanse kaas en rucola lukt dat helemaal!
Ik hou van wrap rolletjes als borrelhapje. Wraps vullen met bijvoorbeeld gehakt, oprollen en serveren met een cocktailprikkertje. Het staat niet alleen gezellig, het is ook nog eens een super makkelijk hapje om te serveren. Je kunt deze wrap rolletjes met gehakt al helemaal van te voren klaar maken, wel zo handig!
Meer feestelijke borrelhapjes:
Op zoek naar meer feestelijke borrelhapjes? Zet dan naast deze wrap rolletjes met gehakt bijvoorbeeld deze lekkere borrelhapjes op tafel:
- Geitenkaas hapjes met pistache en cranberry
- Pizza hapjes met salami en mozzarella
- Oosterse kipsaté spiesjes
- Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam
Nodig
- Snijplank
- cocktailprikkers
Ingrediënten
- 4 meergranen wraps (of maak zelf boekweitwraps)
- 150 gram kipgehakt
- 3 tomaten
- 1 sjalot
- 1 handje basilicumblaadjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram rucola
- snuf peper
- tl chilipoeder
Bereiden
- Was de tomaten en snijd deze in hele kleine blokjes. Snipper de sjalot.
- Rul het gehakt in de hapjespan en voeg de tomatenblokjes toe als het gehakt gaar is. Doe ook de sjalot in de pan en laat meebakken.
- Voeg de basilicumblaadjes, peper en chilipoeder toe en laat even stoven, zodat de tomatenblokjes zacht kunnen worden. Laat het mengsel afkoelen.
- Leg een wrap op de snijplank en doe wat van het mengsel op de wrap. Strooi wat parmezaanse kaas over het gehakt en leg een flinke hand rucola bovenop.
- Rol de wrap nu strak op en snijd met een scherp mes stukjes van de rol. Het worden borrelhapjes, dus maak ze niet te groot en niet te klein. Steek in elk hapje een cocktailprikker voor de stevigheid.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Boekweitwraps kunnen ook prima gebruikt worden voor deze borrelhap. Deze zijn – voor zover ik weet, maar tip me graag! – niet te koop, dus deze zul je zelf moeten bakken. Gebruik hiervoor mijn recept voor boekweitwraps.
Uiteraard passen deze wrap rolletjes met gehakt geweldig op de Oudejaars-borreltafel. En zoals jullie inmiddels gewend zijn, smaken ze prima bij champagne. Ik wens jullie een geweldige Oudejaarsavond!
Ga jij aan de slag met dit recept voor wraps rolletjes met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.