Afgelopen weekend was het een beetje een chaos… Of nee, afgelopen week, wat zeg ik: weken, was het een beetje een chaos. In mijn hoofd, in mijn huis, en stiekem ook op mijn blog… Ik denk niet dat je er erg veel van hebt meegekregen, maar het ging nogal op z’n hatseflats de afgelopen weken. Ik was er niet helemaal bij, ik was te druk, en ik vind het een hele prestatie van mezelf dat er veel dingen wél gelukt zijn!… Maar wat er niet is gelukt, is afgelopen weekend een nieuw recept online zetten… Je weet vast wel dat ik niet élke dag een nieuw recept deel, maar om het hele weekend niets van me te laten horen, dat was ik ook niet van mezelf gewend. En toch is het gebeurd. Ik ga je morgen alles vertellen over die chaos, die gelukkig binnenkort voorbij is. Morgen ja, want deze blog schrijf ik nu nog op zondagavond en ik wil wel even iets meer tijd nemen om je te vertellen over de spannende dingen die gaan komen…. Gelukkig zijn jullie er, mijn lieve lezers, en mocht ik gisteravond op Facebook even jullie hulp inschakelen. Want ik wist dus zelf ook tot gisteravond niet welk recept er online zou komen vandaag, maar het is de tomatensalsa geworden. Een super handige salsa die je echt overal voor kunt gebruiken.
Meestal probeer ik wel wat vooruit te werken, en heb ik voor een dag of 4 vooruit al wat blogjes klaar staan. Of alvast de gerechten gemaakt, de recepten uitgewerkt en de foto’s klaar staan. Zo hou ik er een beetje rust en overzicht in. Maar dit weekend had ik helemaal niéts… Ik had geen foto’s, geen recepten, geen tijd om iets met je te delen. En ik kon de energie ook even niet vinden om iets uit te werken. Gisteren ben ik wel lekker de keuken ingedoken, maar dat was pas nadat ik eerst eens even flink had uitgeslapen. De meiden mochten een nachtje logeren en samen met Simon ben ik op zaterdagavond naar de bios gegaan om Spectre (James Bond) te kijken. Na een lazy sundaymorning kon ik er wel weer tegenaan! Alleen toen ik gistermiddag mijn draai in de keuken weer had gevonden, vond ik het echt te laat om nog iets online te zetten.
Ik maakte gisteren een enorme puinhoop in mijn keuken, maar ook een heerlijke tomatensalsa, een bosbessen trifle en een pastasaus voor de kids, bóórdevol groenten. De recepten komen allemaal snel online! Maar omdat ik niet wist waar ik vandaag de week mee zou beginnen, heb ik mijn facebook volgers gevraagd om te kiezen. Het was echt een nek-aan-nek race! De tomatensalsa heeft gewonnen….
Deze tomatensalsa is een echte lifesaver. Ik gebruik deze salsa echt zo vaak! Bij de burrito’s, over de gehaktvulling. Bij een bak nachochips, als dip. In een tosti, lekker met oude kaas. Of als basis voor een roerbakgerecht met kip en veel groenten. Het is dus echt wel heel handig om hier een potje van in je koelkast te hebben staan! En eerlijk is eerlijk, het is bijna geen recept, want het is een kwestie van alles bij elkaar doen en heel goed proeven…. Oh, en zorg voor een schone glazen pot, dan kun je de tomatensalsa zeker een week goed bewaren in je koelkast!
Tomatensalsa
Voor 1 potje salsa
- 400 gr verse kleine (rijpe!) tomaatjes
- 1 teen knoflook
- 1 kleine rode ui
- 1 rode peper
- klein bosje koriander (of peterselie)
- sap van 1 limoen
- 2 el honing
- 1 el oregano
- snuf zout
- 1 el olijfolie
Nodig; keukenmachine
Bereiden: Eh ja, ik ga het je niet heel lastig maken…. Schil wel even de ui, maak de knoflook schoon en verwijder het steeltje (en de zaadjes, als je niet van pittig houdt) van de peper. Snij de limoen doormidden en pers het sap eruit. Doe dan alle ingrediënten in de keukenmachine en blend tot een egale massa. Hou je van een beetje bite, zorg dan dat de salsa niet helemaal glad is.
Nog wel 1 tip: Bij het gebruik van verse tomaatjes kan het zijn dat de salsa wat zuur blijft als de tomaten niet goed rijp zijn. In dat geval kun je wat extra honing toevoegen aan de tomatensalsa!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
4 reacties
Oh heerlijk een zelfgemaakte tomatensalsa. Zelf maak ik ‘m iets anders, ben benieuwd naar jouw versie!
Mmm, verrukkelijk! Ik heb niets van de chaos gemerkt hoor! En iedereen heeft daar wel eens last van ! Niets om je voor te schamen!
Hoelang kan je deze salsa goed houden in de koelkast?
Wat heerlijk
. ik heb er nog wat handjes stukgeslagen amandelen aan toegevoegd en wat extra knoflook
Je recepten verbazen en inspireren me steeds weer.
hartelijk dank daarvoor