Ooeh, sushi zalm rolletjes, mijn favoriet! Een heerlijk makkelijk hapje voor bij de borrel, of een hele lekkere luxe lunch. Oosterse zalm rolletjes met een vulling van smaakvolle roomkaas, knapperige bos-ui, citroen, frisse komkommer en romige avocado. Met een heerlijke sojasaus dip.
Yep, sounds like sushi, maar dan net even lichter. Een geweldig hapje voor bij een feestje als je het mij vraagt. Want zeg nou zelf, we moeten toch gewoon zelf de slingers blijven ophangen!
Sushi met zalm
Sushi, en dan vooral met zalm en tonijn, zijn bij mij echt favoriet. Tijdens een borrel, als luxe lunch gerecht of als avondmaaltijd. Kom maar door met die heerlijke rolletjes. Ik maakte al eens eerder sushi omelet rolletjes met zalm. En deze keer ga ik voor een frisse variant met roomkaas.
Hapjes met zalm zijn altijd goed. Bij een gezellige borrel op de zaterdagmiddag of bij een feestelijk etentje met lieve familie of vrienden. Als kleine amuse vooraf bijvoorbeeld of als hapje op de borrelplank. Nu de feestdagen om de hoek staan, ga ik je weer volop inspireren!
Wat gaan we toch weer ontzettend hard naar het einde van het jaar toe. Het zijn hier hele drukke tijden. Zoals elk jaar rond deze periode. We vieren de verjaardag van onze oudste dochter. Verwelkomen de Sint. Vieren natuurlijk ook nog Kerst. En dan zijn de weekenden ook nog gevuld met gezelligheid.
Tijd om wat hapjes met je te gaan delen. Want hoe we dit jaar ook bij elkaar komen, lekker eten is nog altijd iets wat mensen verbindt! Er staan al heel wat hapjes op de blog en ik voeg deze sushi rolletjes met zalm daar graag aan toe!
Zalm roomkaas hapje
Zalm en roomkaas blijft een gouden combinatie als je het mij vraagt. Het stond dan ook al lange tijd op mijn lijstje om een eenvoudig maar oh zo lekker zalm roomkaas hapje klaar te maken. Een zalm rolletje, gevuld met roomkaas, maar dan wel net even anders.
Door de frisse bos-ui, reepjes komkommer en de romige avocado. En natuurlijk door de zwarte sesamzaadjes, vind ik deze zalmrolletjes zo wel wat weg hebben van sushi. En ik serveer er een frisse citroen-sojasaus dip bij. Niet helemaal zoals de sushi-chefs zouden goed keuren, maar ik doe dat wel!
Borrelhapjes met zalm
De komende weken ga ik je weer volop inspireren met makkelijke en lekkere recepten voor de feestdagen. Verwacht zeker nog wat lekkere hapjes voor een gezellige Sinterklaasavond. Natuurlijk staan er straks weer ontzettend veel kerstrecepten voor je klaar! En voor Oudejaarsavond heb ik ook al heel wat lekkers in gedachten!
Laten we er weer hele gezellige dagen van gaan maken. Met de liefste mensen om ons heen! Nog op zoek naar meer borrelhapjes met zalm? Wat dacht je van deze wrap rolletjes met zalm en honing mosterd dressing? Of deze gravad lax in limoncello op een toastje? Zo wordt elke borrel een feestje!
Nodig
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm (in plakken)
- 75 gram roomkaas dille
- 1 theelepel citroenrasp
- 1/4 avocado
- 1/4 komkommer
- 4 theelepels sesamzaadjes (zwart & wit)
- 1 theelepel citroensap
- 6 eetlepels Premium sojasaus (Lee Kum Kee)
Bereiden
- Ga aan de slag op een schoon werkblad of gebruik een snijplank. Leg hier een stuk huishoudfolie op van ongeveer 30 x 30 cm. Bestrooi met de sesamzaadjes.
- Leg de gerookte zalm plakken in de vorm van een vierkant op het huishoudfolie met de sesamzaadjes. De plakken zalm moeten elkaar hierbij iets overlappen. Je kunt hier trouwens ook die sandwich plakken voor gebruiken, dat werkt makkelijk om een vierkant te maken.
- Besmeer de zalm plakken met de roomkaas. Laat hierbij de onderste en bovenste rand van het vierkant zo'n 2 cm vrij.
- Snij de bos-ui heel fijn en strooi samen met de citroenrasp over de roomkaas.
- Snij de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna in lange dunne reepjes.
- Snij de avocado in dunne plakjes. Leg nu in het midden van het vierkant horizontaal de komkommer en de avocado.
- Begin met het rollen van de sushi zalm rolletjes door met het huishoudfolie de onderkant van het vierkant van zalmplakken over de komkommer en avocado heen te rollen. Trek het folie terug en rol nu de bovenkant, met behulp van het folie, over de zalm plakken.
- Gebruik het folie om een mooie rol te maken en daarna de zalm rol in te pakken als een soort worstje.
- Leg de zalm rol even 10 minuten in de vriezer, dit maakt het snijden straks makkelijker.
- Meng de sojasaus met een paar druppels citroensap. Snij de zalm met roomkaas vulling in dunne plakken en serveer met de citroen-sojasaus dip.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor sushi zalm rolletjes met avocado en roomkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube