Wow, wat lijkt het toch alweer lang geleden, de feestdagen liggen al weer een maand achter ons. Met Kerst mocht ik de borrelhapjes verzorgen, en ik heb toen al heel wat makkelijke en lekkere recepten met je gedeeld. Maar deze spinazieballetjes met kaas had ik nog bewaard voor een later moment.
Deze heerlijke vegetarische balletjes waren een groot succes op tafel, maar in mijn drukke decemberplanning had ik geen ruimte meer om het recept nog online te zetten. Geen probleem toch? Nu heb ik nog een verantwoord borrelhapje voor je! Het zijn een soort vegetarische gehaktballetjes met spinazie en kaas, een heerlijke snack voor bij de borrel!
Spinazieballetjes met kaas
Heb je deze maand nog een feestje, zet dan zeker deze makkelijke bites op tafel. Ze zijn niet alleen perfect voor de borrel, maar ook ideaal als lunch of als gezonde snack. Spinazieballetjes met kaas zijn namelijk koud ook hartstikke lekker!
Januari zit er bijna op en ik vond het een heerlijke maand. December was geweldig, maar vooral heel druk en vol met uitgebreide maaltijden. In januari heb ik bewust meer tijd voor mezelf genomen en ook qua eten ben ik weer terug naar de basis gegaan. Deze gezonde spinazieballetjes met kaas passen perfect in die mindset. Ze zijn low carb, boordevol smaak en geven je toch dat gevoel van iets lekkers zonder schuldgevoel.
Spinazieballetjes recept
En weet je, het viel me eigenlijk honderd procent mee om weer gezonder te gaan eten. De driegangen maaltijden en makkelijke patatjes uit de oven heb ik zonder al te veel moeite achter me gelaten. Zelfs de fles wijn heb ik deze maand grotendeels laten staan! Maar af en toe moet er wel iets lekkers op tafel komen, zoals deze knapperige spinazieballetjes. Ze zijn eenvoudig te maken en perfect om vooraf voor te bereiden. Je kunt ze prima bewaren in de koelkast en ze blijven heerlijk luchtig door het gebruik van Panko, Japans paneermeel.
Nu is het bijna februari, een bijzondere maand want ik vier dan mijn verjaardag. Dit jaar ga ik 35 kaarsjes uitblazen, en hoewel dat richting de 40 gaat, voel ik me helemaal niet oud. Ik ben al aan het nadenken over welke verjaardagstaart ik voor mezelf ga maken, maar één ding is zeker: februari gaat wat minder gezond zijn dan januari, haha!
En dan nu het recept voor deze heerlijke spinazieballetjes met kaas. Ik maakte een grote batch klaar, en ze waren binnen 5 minuten op! Voor een extra twist serveerde ik ze met een beetje truffelmayonaise om te dippen, maar ook zonder zijn deze spinazie-kaasballetjes een geweldig hapje voor bij de borrel of gewoon tussendoor. Maak er dus zeker lekker veel, want ze zijn in de koelkast goed te bewaren en blijven heerlijk vers.
Meer vegetarische borrelhapjes:
Feestjes vieren we natuurlijk het hele jaar door en in het weekend vind ik het ook heerlijk om lekker uit te pakken met een borrel. Heb je deze spinazie balletjes geprobeerd en smaakt dat naar meer? Of zoek je nog meer borrelhapjes om op tafel te zetten? Ga dan eens aan de slag met:
- Geitenkaas hapjes met pistache en cranberry
- Bruschetta Caprese
- Hummus met geroosterde paprika
- Labneh met za’atar en citroen
- Gevulde eieren met kerrie en mosterd
Ingrediënten
- 100 gram verse spinazie
- 75 gram belegen kaas (geraspt)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram Panko kruimels (of paneermeel)
- 2 eieren
- peper
- zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
- Maak de ui schoon en snij in grove stukken, schil de knoflook. Doe de ui samen met de knoflook en spinazie in de keukenmachine en hak tot fijne stukjes. Voeg nu de geraspte kaas toe, de eieren, het broodkruim en een snuf peper en zout en mix nog even goed door. Is het beslag te nat, voeg dan nog wat panko toe, je moet er zo kleine balletjes mee kunnen draaien.
- Maak je handen even nat onder de kraan, en maak balletjes van het beslag ter grootte van een flinke knikker. Of een cherry tomaat, wat je wilt, als ze maar niet al te groot zijn. Leg de spinazie balletjes met kaas op de bekleedde bakplaat.
- Schuif ze voor 15 tot 20 minuten de warme oven in, ze zijn klaar als ze mooi bruin gekleurd zijn. Laat ze even afkoelen, je zult zien dat ze nog iets knapperiger worden. Ze zijn lauwwarm heerlijk, maar koud ook, enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor spinazieballetjes met kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
Zo dat klinkt lekker zeg! Leuk recept 🙂
Leuk recept! Ziet er heerlijk uit!
Oeh die wil ik proberen. Zou het zonder Panko kunnen? Ik eet geen tarwe.
Zag de balletjes en kreeg meteen zin om ze te maken. Had geen spinazie, toen maar bloemkool gebruikt.
Verder precies hetzelfde gemaakt. Ze zijn heerlijk. Bedankt
Vandaag dit recept tegen gekomen en wat werd ik enthousiast!
Toevallig had ik alle ingrediënten in huis en ben gelijk in de keuken aan de slag gegaan.
Het resultaat was zeer verrassend en wat hebben we genoten van dit lekkere borrelhapje.
Voor ons een blijvertje en dit zullen we dan ook zeker vaker bij de borrel serveren!