Als ik iets lekker vind, dan blijf ik er vaak eindeloos mee variëren. Pesto bijvoorbeeld, ik ben er echt dol op! Op een broodje, door een pastamaaltijd, in een salade met mozzarella, kom maar door hoor! Ik maakte al eerder eens een hele makkelijke pesto met spinazie en walnoten, maar ik vond het tijd voor wat anders. Deze rucola pistache pesto is lekker pittig door de rucola, en daarmee kun je elk gerecht up spicen. Zo simpel, maar dat is wat ik fijn vind aan eten; lekker hoeft niet lastig te zijn.
Simon komt voor zijn werk regelmatig bij een bedrijf waar noten verpakt worden, en elke keer komt hij dan thuis met zakken vol met lekkers. Niet alleen amandelen – met een chocoladelaagje, oh la la – of cashewnoten, nee de laatste keer kwam hij thuis met 1 kilo pistachenoten. Yumm, zo fijn! Ik vind pistachenoten zo mooi, die paarse én groene kleur in 1 noot, echt prachtig. Ze zijn ook nog een hartstikke goed voor je, dus met een kilo nootjes wist ik echt wel raad. Ik heb ze al regelmatig voorbij laten komen de afgelopen tijd, bijvoorbeeld in de havermoutrepen met aardbei en pistache. En nu mochten ze de hoofdrol spelen in deze rucola pistache pesto.
Pesto heb ik eigenlijk altijd in huis, het is voor mij een hele makkelijke smaakmaker. Een salade met mozzarella en tomaat? Pesto erbij! Een snelle doordeweekse pasta? Pesto erbij! Een stokbroodje op zaterdagmiddag? De pesto mag niet ontbreken… Er gaat zeker een pot in de week doorheen! Afgelopen week ontving ik trouwens een heel mooi pakketje foodpost, met daarin 2 flessen olijfolie van Liquido d’Oro. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan, want een goede olijfolie is maakt een gerecht echt af! De variant met peperoncino ging over de pizza, en de variant met basilico verwerkte ik in deze pesto.
Traditioneel wordt pesto gemaakt met basilicumblaadjes, pijnboompitten, goede olijfolie, Parmezaanse kaas en wat knoflook. Maar wat mij betreft kunnen alle groene bladgroenten gebruikt worden voor dit groene goedje. En qua noten kun je ook eindeloos varieren, elke noot heeft zijn eigen positieve eigenschappen qua voedingswaarde, dus waarom zou je het bij pijnboompitten houden? Die zijn trouwens ook nog best prijzig… Nee, als ik een pesto wil maken, dan kijk ik wat voor groens ik in huis heb, en welke noten er nog in de kast staan, en dan laat ik de keukenmachine het werk doen.
Rucola pistache pesto
Voor 1 potje pesto:
- 50 gr rucola
- 50 gr basilicumblaadjes
- 50 gr pistachenoten
- 25 gr walnoten
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook (met basilicum)
- 75 ml olijfolie
- sap van 1/2 limoen
- peper
Nodig; keukenmachine
Bereiden: Verwijder de blaadjes van de basilicum en spoel deze eventueel even af. Doe de rucola, de basilicum, de pistachenoten, de walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
Knijp 1/2 limoen erbij uit.
Voeg olijfolie toe en draai tot een fijne massa.
Mocht de pesto nog te dik zijn, voeg dan nog wat olijfolie toe.
Breng op smaak met peper.
Ga je aan de slag met dit recept voor rucola pistache pesto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Wat een heerlijke recepten!! Ik wil graag een keukenmachine aanschaffen, mag ik vragen welke keukenmachine jij gebruikt?
Misschien een stomme vraag, maar een keukenmachine heb ik niet en ik wil deze eigenlijk ook (nog) niet aanschaffen. Kan het ook op een andere manier? Het ziet er namelijk erg lekker uit en ik wil het graag maken!
Pistachenootjes zijn helaas erg duur.
Een staafmixer is ook prima te gebruiken om pesto te maken.