Pizza hapjes, feestelijke mini pizza rolletjes met een heerlijke vulling van salami, mozzarella, groene pesto en Parmezaanse kaas. Geef je een feestje of ga je binnenkort lekker borrelen met lieve familie of vrienden, dan mogen deze pizza snacks natuurlijk niet ontbreken. Deze opgerolde pizzahapjes zijn ook nog eens super makkelijk om te maken, dus duik gauw de keuken in!
Je kunt natuurlijk een pizza de oven in schuiven en deze in stukjes snijden als makkelijk borrelhapje. Maar, nog veel leuker en lekkerder is het om zelf deze pizza hapjes te maken. Ik gebruik voor deze pizza snacks vers bladerdeeg dat ik rijkelijk beleg met lekkere Italiaanse ingrediënten. Het bladerdeeg rol je op en snij je in rolletjes, een heerlijk borrelhapje voor bij een feestje of gewoon zomaar.
Pizza hapjes met salami en mozzarella
Nu we richting het einde van het jaar gaan, staat mijn agenda de komende weekenden volgepland met gezellig samenzijn met de liefste mensen om mij heen. Ik vind het heerlijk om dan met z’n allen uitgebreid te borrelen en het liefst duik ik zelf de keuken in om lekkere borrelhapjes klaar te maken.
Italiaanse borrelhapjes zijn dan wel mijn favoriet… Het liefst zet ik een hele Italiaanse borrelplank op tafel, met daarop bijvoorbeeld heerlijke bruschetta met tomaat en basilicum. Of wat dacht je van crostini’s met pesto en Parmaham. Ook deze makkelijke pizza hapjes met salami en mozzarella zijn altijd een grote hit. En heel eenvoudig zelf te maken.
Mini pizza hapjes
Voor deze mini pizza snacks gebruik ik een rol vers bladerdeeg in een rechthoekige vorm. Als eerste smeer ik het bladerdeeg in met een beetje tomatensaus bestrooid met Italiaanse kruiden. De basis van de pizza zeg maar… daarop kun je de pizza gaan beleggen met het lekkers waar je zin in hebt. Of wat je toevallig nog in huis hebt..
Ik ging in dit recept voor pizza hapjes voor een beleg van mozzarella, salami, groene pesto en natuurlijk maakte ik ze af met nog lekker wat Parmezaanse kaas. Een rijkbelegde pizza zeg maar… Het verse bladerdeeg rol je daarna op en dan snij je er rolletjes van. Het is het makkelijkst om de pizza snacks af te bakken in een muffinvorm, zo blijven ze mooi rond en heb je geen kans dat ze tijdens het bakken omvallen…
Meer bladerdeeg hapjes:
Op zoek naar meer inspiratie voor feestelijke hapjes van bladerdeeg?! Dat snap ik heel goed, bladerdeeghapjes doen het altijd goed bij de borrel of op feestjes. Trek gekregen? Dan zou ik zeker eens aan de slag gaan met een van de volgende recepten:
- Bladerdeeg hapjes met spinazie en feta
- Indische bladerdeeg hapjes met gehakt
- Bladerdeeg hapjes met pesto
- Mini saucijzenbroodjes
- Worstenbroodjes met oude kaas
- Mini pizza quiches met salami en mozzarella

Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 50 ml tomatensaus
- 100 gram mozzarella (geraspt)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 10 plakken salami
- 3 eetlepels groene pesto
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Bereiden
- Voor dit recept gebruik je het makkelijkst vers bladerdeeg op een rol met een afmeting van ongeveer 20 x 30 cm, een rechthoekige vorm dus.
- Verwarm de oven op 180 graden. Vet de muffinvorm in met een dun laagje boter, olie of bakspray. Gebruik niet te veel!
- Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met een dunne laag tomatensaus. Bestrooi de tomatensaus met de Italiaanse kruiden en strooi dan een flinke laag mozzarella over de saus.
- Bedek de laag met tomatensaus en mozzarella met de plakjes salami.
- Drizzle wat groene pesto over de salami en bestrooi tot slot met mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Nu ga je voorzichtig het verse bladerdeeg over de lange kant oprollen, druk stevig aan maar zorg dat de ingrediënten voor de pizza hapjes op hun plek blijven.
- Snij dan met een scherp mes de pizza rol in repen van ongeveer 2 cm dik. Leg deze op de kant in de muffinvorm.
- Schuif de pizza hapjes van bladerdeeg zo'n 20 minuten de warme oven in. Hou even de tijd in de gaten, dit werkt namelijk voor elke oven anders.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pizza hapjes met salami en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.