Je kunt nooit genoeg recepten voor lekkere dipjes hebben, toch!? Op feestjes zet ik altijd een zelfgemaakte dip op tafel, met verschillende snackgroenten erbij. En een bak met chips natuurlijk, want een feestje is een feestje ten slotte! En ik blijf nou eenmaal dol op chips! Maar ook op een wrap of boterham vind ik het heerlijk om eerst een laag smeersel te smeren, en dan pas te beginnen met beleggen. Dat maakt mijn lunch pas echt compleet. Deze pittige paprika hummus is bijvoorbeeld heerlijk met gegrilde groenten – kom ik binnenkort op terug – maar smaakt dus net zo lekker met een tortillachipje!
Afgelopen zaterdag vierde mijn vader zijn 65e verjaardag en dat was een groot feest! Omdat 65 nogal een leeftijd is, wilde mijn moeder geen standaard handje geven – drankje drinken verjaardag, en dus organiseerde ze een middag vol met mini-workshops. Super leuk! Zo kwam er een schilder, die een workshop portretschilderen gaf, waarbij mijn vader het model was. Nu heeft mijn vader dus 5 schilderijen van zichzelf, daar zal hij wel blij mee zijn… haha!
Er kwam ook een stel een tango workshop geven, en ik baalde wel een beetje dat ik niet mee kon doen. Want wat een prachtige dans zeg! Ik heb echt nooit leren dansen, ook niet voor mijn bruiloft, dus ik bewonder het altijd wel als mensen zo stijlvol, intiem en vol passie over de dansvloer kunnen gaan. Nou is er bij mij een klein dingetje met motoriek, dat werkt niet zo lekker bij mij…. dus ik blijf vooral dromen dat ik ooit ook zo elegant met een hele knappe man aan het dansen ben. Lise vond het trouwens echt gewéldig, die kon niet stoppen met bewegen.
Maar ik was dus ook druk, want ik gaf een mini workshop borrelhapjes maken, die dan daarna natuurlijk door de gasten opgegeten mochten worden. Samen met ongeveer 10 van de gasten dook ik de keuken in en maakten we onder andere de zoete aardappel bruschetta, de bladerdeeghapjes met groene pesto, een hartig havermout broodje en nog veel meer lekkers! En ik maakte dus een grote schaal met snackgroenten klaar, onder andere wortel, paprika en komkommer, en een zelf gemaakte hummus. Tot mijn grote verbazing ging de schaal met hummus achter elkaar leeg…. altijd leuk om te zien! Deze pittige paprika hummus bedacht ik pas daarna. Jammer, want ik denk dat ook deze hummus goed gewaardeerd zou worden!
Pittige paprika hummus
- 1 pot kikkererwten
- 1 rode puntpaprika
- 50 ml olijfolie
- 1,5 el sesampasta (tahin)
- 1 limoen
- 1 el tabasco
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijn
- verse koriander (of peterselie)
Nodig; grillpan, plastic zakje met sluiting, keukenmachine
Bereiden: Verwarm de grillpan op het vuur. Snij de paprika in kwarten en verwijder de zaadjes. Leg de paprika met de schil in de grillpan en rooster de paprika zo’n 5 minuten. Er mogen bruine strepen op de schil ontstaan, maar laat ze niet verbranden! Draai de paprika’s om en laat ook de kant van het vruchtvlees even garen, zo’n 3 minuten.
Haal de paprika’s uit de pan en doe ze – warm! – in het plastic zakje, sluit het zakje af en laat de paprika zo 15 minuten liggen.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder de kraan en doe deze in de keukenmachine. Doe daar de paprika ook bij, verwijder eerst nog eventuele zwarte plekjes van het roosteren. Voeg nu de olijfolie, sesampasta (tahin), tabasco, het sap van de limoen, en de chilipoeder, cayennepeper, komijn en eventueel verse koriander aan toe.
Laat de keukenmachine zijn werk doen, draai van de ingrediënten een gladde hummus. Blijft de pittige paprika hummus nog te droog, voeg dan nog wat olijfolie en limoensap toe. Maak de hummus zo pittig als je zelf wilt door eventueel nog wat extra peper toe te voegen.
Ga jij deze pittige paprika hummus maken, dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
Ik ben ook echt dól op hummus én paprika! Deze combinatie is ook echt heel erg lekker
Mijn zelfgemaakte hummus is tot nu toe nooit een succes geweest, maar met deze versie wil ik het zeker nog een keer gaan proberen!
Lijkt me erg lekker! Hoe lang zal het houdbaar zijn in de koelkast?
Klinkt lekker, hoelang kan ik het bewaren en hoe?