Er zijn van die dingen waar je nooit genoeg van hebt. En dan heb ik het natuurlijk over recepten voor lekkere salades voor op een toastje. Het weekend staat al voor de deur en voor mij horen daar altijd fijne borrelhapjes bij. Vaste prik zo aan het einde van de middag, heel veel lekkers op tafel en even de week doornemen. Deze pittige kip avocado salade mag zeker niet ontbreken!
Ik hou van die momenten. Meestal op zaterdagmiddag, maar zondag werkt net zo goed. Vaak maak ik dan niet eens echt plannen voor het avondeten. We zetten gewoon aan het einde van de dag de tafel vol met borrelhapjes en snacken erop los. Het liefst duik ik zelf de keuken in voor een homemade salade voor op toast, wel zo lekker.
En het grote voordeel van zelf maken, is dat je precies weet wat er in de salade gaat. En dat je zelf de smaken kunt bepalen. Zo ben ik wel fan van een beetje pittig, maar wil ik mijn salade wel graag fris houden. Deze pittige kip avocado salade heeft het allebei, helemaal goed dus. Ik serveer deze salade op de Snackers van Schär, het nieuwe glutenvrije toastje in hun assortiment. Die zijn lekker krokant en het korreltje zeezout geeft net dat beetje extra.
Eigenlijk heb je natuurlijk geen weekend nodig om deze pittige kip avocado salade klaar te maken. Want op een gewone (glutenvrije) boterham zou het ook een prima lunch zijn. Zomaar een ideetje hoor. Nog een stukje kip over? Ga dan zeker aan de slag! En vergeet niet een foto met mij te delen, dat vind ik leuk!
Pittige kip avocado salade voor op toast
Voor 1 schaaltje
- 1 pakje Snackers van Schär
- 200 gr kipfilet
- ½ bouillonblokje (groente)
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- ½ limoen
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 2 a 3 druppels tabasco
Nodig; klein pannetje, mengkom
Bereiden: Zet een pan met water op het vuur en verkruimel het bouillonblokje hierin. Voeg de kipfilet toe, breng aan de kook en laat de kipfilet in zo’n 25-30 minuten helemaal gaar worden.
Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en pluis dan met 2 vorken uit elkaar. Doe in de mengkom en voeg de yoghurt, mayonaise, mosterd en het sap van ½ limoen toe.
Breng de kipfilet op smaak met chilipoeder, cayennepeper, komijn, paprikapoeder, koriander en een paar druppels tabasco. Meng alles goed door en proef of de salade voor jou pittig genoeg is…
Schil de ui en snij deze heel fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de ui en avocado toe aan de mengkom en schep door de salade.
Serveer de pittige kip avocado salade met glutenvrije Snackers. Fijn weekend alvast!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pittige kip avocado salade voor op toast? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees hier mijn disclaimer.
1 reactie
dank je ziet er heel lekker uit