Nog maar een paar dagen en dan is 2019 officieel geschiedenis. Bizar toch, hoe snel een jaar weer voorbij kan vliegen… Ik vind deze laatste dagen van het jaar altijd zo lekker… de drukte van de Kerst is voorbij, we hebben lekker vakantie, er hoeft niet veel en overal begin je de spanning van Oudejaarsavond te voelen…. Het is ook een moment om terug te kijken op afgelopen jaar, er is toch ook weer zoveel gebeurd! De komende dagen ga ik wat lekkere borrelhapjes met je delen, die helemaal passen bij een mooie afsluiting van dit geweldige jaar… vandaag een klein hapje met pittige eiersalade met sambal. Die hoort op de Indonesische borrelplank, het thema van de hapjes van dit jaar!
Amuse hapje met eiersalade
Ik vind het altijd heerlijk om zo aan het einde van het jaar door mijn foto’s op mijn telefoon te bladeren…. Ik maak namelijk niet alleen foto’s van eten (die maak ik ook meestal met mijn camera!) maar van zoveel meer. Zo is mijn telefoon dus 1 grote herinnering en aan het einde van het jaar is het altijd leuk om even terug te blikken. Ik ga nog wat mooie momenten met je delen in het grote MYF Jaaroverzicht! Voor nu een lekker borrelhapje voor Oudejaarsavond. Deze pittige eiersalade met sambal serveerde ik in een amuse-cup, maar kan natuurlijk ook op een toastje of stokbroodje!
Ingrediënten
- 8 eieren
- 3 theelepel sambal Badjak
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kurkuma
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 25 gram verse bieslook
- snuf zout
- 20 amuse cups (of toastjes)
- gebakken uitjes
Bereiden
- Doe de eieren in de pan, voeg hier water aan toe. Zet op het vuur en kook in 8 minuten hard.
- Pel de eieren en prak ze op een snijplank. Ik gebruikte hier een vork voor, maar je kunt ook kleine stukjes snijden. Doe daarna in de mengkom.
- Voeg de yoghurt, mayonaise, sambal en de kruiden toe aan het ei. Snij de bieslook heel fijn en voeg deze ook toe aan de schaal. Meng alle ingrediënten goed voor een smeuïge pittige eiersalade.
- Is de eiersalade nog niet romig genoeg, voeg dan nog wat yoghurt toe. Wil je pittiger, dan kun je uiteraard wat extra sambal gebruiken.
- Serveer de pittige eiersalade met sambal in de amuse cups of op een toastje. Maak af met wat gebakken uitjes on top.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor pittige eiersalade met sambal? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Super lekker heb enkel geen komijn toegevoegd die was helaas op maar desondanks heerlijk goed recept!