Oh genieten jullie ook zo enorm van deze lege dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw? Ik wel, ik loop wat in huis te rommelen, ben druk aan het meezingen met de Top2000 en maak me vooral nog niet te druk. Yep, 2020 staat voor de deur en ik weet nu al dat het een fantastisch jaar gaat worden. Dat voel ik gewoon aan alles!! Het is de hoogste tijd om vol gas te gaan knallen met PAUW Lab en om ook de blog meer armen en benen te gaan geven. Hoe ik dat precies voor ogen heb, ga ik uiteraard met je delen! Voor nu nog weer een lekker borrelhapje voor Oudejaarsavond. Deze Oosterse kipsaté spiesjes mogen namelijk niet ontbreken…. dat gaat me toch een goed feestje worden!
Ik heb deze maand echt heel hard gewerkt om zoveel lekkere recepten online te krijgen, dat ik zelfs de laatste dag voor Kerst nog even extra heb geknald. Zo is het gelukt om tot aan het nieuwe jaar vooruit te werken. En kan ik deze week dus heerlijk rustig aan doen. Voor Oudejaarsavond heb ik deze Oosterse kipsaté spiesjes bedacht. Een borrelhapje dat hier regelmatig op tafel staat, maar dat ik nog niet eerder op de foto had gezet. Nu gelukkig wel, zo kun jij er ook van genieten!
Oosterse kipsaté spiesjes
Voor circa 20 spiesjes
- 750 gr kippendij filet
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 2 tl komijn
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kurkuma
- 100 ml olijfolie
- 50 ml ketjap
- 2 tl sambal Badjak
Nodig; mengkom, grillpan, satéprikkers
Bereiden: Snij de kippendij filet in blokjes van 2 x 2 cm. Doe ze in de mengkom.
Snij de rode peper fijn, ik liet de zaadjes zitten. Maak de knoflook schoon.
Schenk hier de olijfolie en ketjap bij en pers het sap van 1 limoen uit boven de schaal.
Voeg de rode peper toe aan de schaal met kippendij filet en pers de knoflook erbij uit. Doe de komijn, nootmuskaat, kurkuma en sambal bij de kip en zet de schaal zeker 30 minuten weg.
Week de satéprikkers in een glas met water. Dit voorkomt dat de stokjes aanbakken.
Rijg per satéprikker 3 blokjes kip. Gooi de marinade nog niet weg!
Verwarm de grillpan op het vuur en leg de spiesjes met Oosterse kipsaté in de pan. Bak rondom bruin.
Gebruik een kwastje om de Oosterse kipsaté spiesjes tussentijds nog een keer met de marinade in te smeren. Hier wordt het vlees heerlijk zacht en prachtig bruin van. Bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.
Serveer met zelfgemaakte satésaus.
Ga je aan de slag met dit recept voor Oosterse kipsaté spiesjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
U zegt dat je de marinade niet weg moet gooien. Wat kun je er dan nog mee doen? Er heeft rauwe kip in gezeten…. ik neem aan dat je er dan iets in moet bakken?
Hi Marjanne, dank je wel voor je berichtje. Ik snap je vraag en heb in het recept nu aangegeven wat je met de marinade doet! De marinade gooi je niet weg omdat je tijdens het bakken de kipspiesjes nog een keer hiermee insmeert!
Vandaag had ik wat te vieren en de oosterseborrelplankrecepten (hoge woordwaarde,scrabble)
O.a. deze kipspiesjes waarvan ik het recept heb een op een overgenomen heb en bereid heb. Een dag van te voren in de marinade gedaan. Het resultaat was echt lekker afgaande op de reacties van mijn gasten. Zelf vond ik het ook lekker hoor.
Daarom bedankt voor het delen. Wat betreft de oosterse eiersalade en de oosterse gehaktballetjes laat ik ook een bericht achter. Grt Peter