Als de bubbels straks open mogen, dan zet ik de tafel het liefst vol met heel veel lekkers… Ik ben nog een beetje in Italiaanse sferen blijven hangen bij het maken van de borrelhapjes voor Oud & Nieuw.
Na een kerstmenu met Italiaanse touch zaten de smaken van mijn favoriete vakantieland nog zo in mijn hoofd. Deze mini pizza quiche was toen snel bedacht. De smaken van een pizza, maar dan in een klein taartje. Een quiche vind ik altijd super feestelijk, en als je er kleine stukjes van snijdt, kan iedereen lekker mee happen.
Mini pizza hapjes
Wat ga jij doen op de laatste dag van het jaar? Wij hebben onze dag al goed volgepland met alleen maar leuke dingen! Traditiegetrouw gaan we eerst met goede vrienden en een hele bunch kids lunchen.
Dat is ooit zo ontstaan toen de kindjes nog heel klein waren. We vonden het toen allemaal maar lastig om op Oudejaarsavond met de kinderen te gaan slepen. Vandaar dat we al een aantal jaren op de dag af spreken om elkaar te zien en alvast te proosten op het nieuwe jaar.
Daarna moet er natuurlijk nog vuurwerk gekocht worden. Zelf ben ik niet zo’n fan van al dat geknal, maar mooi siervuurwerk kan ik wel waarderen. Als het halverwege de middag al donker begint te worden, steken we de buitenhaard aan. We vieren met de meiden alvast een beetje Oud & Nieuw en Simon vind het stiekem maar wat leuk om alvast een potje te laten knallen. De dames staan dan met hun neus tegen het raam geplakt om naar het vuurwerk te kijken. Het zijn al net zulke helden als hun moeder, haha!
Mini pizza quiche
In de avond gaan we ook weer naar vrienden toe en natuurlijk kom ik niet met lege handen. Het fijne van deze pizza hapjes is dat je ze al van tevoren kunt klaar maken. Zo’n mini pizza quiche warm je dan ter plekke nog even op en snij je vlak voor het serveren in stukjes.
Wat mij betreft kan het feestje beginnen hoor! Meer recepten voor lekkere borrelhapjes vind je trouwens hier!
Ingrediënten
- 4 vellen bladerdeeg
- 4 plakjes salami
- 1 bol mozzarella
- 1/4 courgette
- 1/4 rode puntpaprika
- 4 theelepels tomatenpuree
- 2 eieren
- 1 theelepel oregano
- peper
- zout
- boter (om in te vetten)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg zo’n 5 minuten ontdooien. Vet de quichevormpjes eventueel in met wat boter. Ik gebruikte roomboter bladerdeeg, dus heb niet extra ingevet.
- Was de courgette en paprika en snij in hele kleine blokjes. Snijd e plakjes salami in fijne reepjes en de mozzarella ook weer in blokjes.
- Bekleed de quichevormpjes met een vel bladerdeeg. Druk voorzichtig aan in de boden en snij het overhangende deeg een beetje weg. Gebruik je een muffinvorm, dan maak je een soort cupje van het bladerdeeg.
- Smeer 1 tl tomatenpuree per mini pizza quiche uit over de bodem van de quiche. Leg hier wat de courgette en paprika op. Verdeel de reepjes salami over de quiches en doe hetzelfde met de mozzarella.
- Kluts de eieren met een garde in een schaaltje en breng op smaak met peper, zout en oregano. Schenk voorzichtig in elke mini pizza quiche wat van het ei-mengsel.
- Schuif de quiches voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt ze direct serveren, maar laten afkoelen (en later weer opwarmen) kan ook! Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor mini pizza quiche met salami en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube