Voor mijn gevoel lopen de laatste weken álle dagen in elkaar over en zitten we in 1 lang weekend. Natuurlijk wordt er doordeweeks gewoon gewerkt en hebben de meiden hun schooltaken. Maar met dat prachtige weer dat we al sinds half maart hebben en het tempo dat ik grotendeels zelf kan bepalen, voelt het elke dag een beetje als weekend. Of vakantie zelfs wel. En dat kan maar 1 ding betekenen, tijd om te borrelen. Nee, niet elke dag natuurlijk, maar op zo’n dag als vandaag kan een makkelijk borrel-recept niet ontbreken. Ik maakte loaded nacho’s uit de oven klaar. Zet de zon maar weer aan en laat het weekend beginnen!
Hoewel het tempo hier dus echt wel een aantal tandjes lager ligt dan voordat we allemaal thuis kwamen te zitten, was ik er nog niet aan toegekomen om dit lekkere borrel-snackje met je te delen. Als je het recept voor zelf guacamole maken hebt langs zien komen, dan heb je deze loaded nacho’s uit de oven ook al op de foto zien staan. Uiteraard kun je bij de borrel een zak chips open trekken, maar dit schaaltje comfort food is toch net even wat lekkerder!
Loaded nacho’s doen mij altijd denken aan de borrelhapjes die je op het terras kunt bestellen. Naast de bittergarnituur kun je meestal ook kiezen voor nacho’s met lekker veel kaas on top. Ik hou er altijd wel van, zo’n lading kaas en guacamole! En hoewel we binnenkort vast wel weer van de terrassen mogen genieten, besloot ik toch ook om zelf maar eens deze snack klaar te maken. Een recept valt het bijna niet te noemen, maar een gezellige borrel moet ook weer niet té ingewikkeld worden toch?!
Loaded nacho’s uit de oven
Voor 1 schaal comfort food:
- 1 zak nacho chips / tortilla chips
- 100 gr cheddar (geraspt)
- 50 gr oude kaas (geraspt)
- 1 rode ui
- 5 tl tomatensalsa
- 1 klein blikje mais
- 1 klein blikje zwarte bonen
- 2 el zure room
- 4 el guacamole
Nodig: grote schaal die de oven in kan
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de mais en de zwarte bonen even uitlekken. Schil de ui en snij deze in hele fijne ringen.
Strooi een eerste laag nacho’s uit in de ovenschaal. Schep hier wat van de tomatensalsa op en strooi ongeveer 1/3 van de kaas over de chips.
Maak een volgende laag met de nacho’s en strooi hier de mais, de ui en zwarte bonen overheen. Bewaar nog een klein beetje voor de top.
Strooi hier weer 1/3 van de kaas over en maak nog een laatste laag nacho’s. Strooi daar het restje kaas, mais en zwarte bonen overheen en schuif de schaal voor 10 – 15 minuten de oven in. Schep als laatste wat zure room en zelfgemaakte guacamole op de nacho’s. Cheers! Fijn weekend!
Ga jij aan de slag met dit recept voor loaded nacho’s uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube