Zelfgemaakte kruidenboter….. Voor mij onmisbaar bij een vers stokbroodje. Of bij een bbq. Laatst hadden we de verjaardag van mijn jongste dochter en tijdens het boodschappen doen greep ik bijna gedachteloos naar de kruidenboter in de supermarkt. Maar ik bedacht me toch…. Kruidenboter zelf maken is namelijk super eenvoudig, en nog wel 10 keer lekkerder dan kant-en-klaar! Oh, en je weet precies wat erin zit!
Soms zijn recepten zo eenvoudig dat ze bijna geen recept meer zijn. Zo ook met deze kruidenboter, maar toch wil ik het recept graag met je delen. Want als je dit recept eenmaal in je collectie hebt, gaat er echt een wereld voor je open! Nou, ja, een beetje dan, haha! Bij de volgende borrel of bbq kun je jouw gasten zelfgemaakte kruidenboter voorzetten, en dat is toch leuk!
Ik hou trouwens erg van knoflook, maar teveel knoflook in de kruidenboter vind ik zelf niet zo lekker. Je kunt er dus uiteraard nog wat extra knoflook bij doen, leef je lekker uit! En wil je er een lekker broodje bij maken? Wat dacht je van een focaccia met mozzarella, ui en olijven?
Nodig
Ingrediënten
- 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 teen knoflook
- 3 stengels verse bieslook
- 1 takje verse peterselie
- ½ citroen (uitgeperst)
- snuf zout
- snuf peper
Bereiden
- Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, dus dat je er echt met een vork doorheen kunt gaan. Doe de boter in een schaaltje.
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de boter. Knip de bieslook en peterselie bij de boter en schep alvast goed door.
- Voeg het sap van de halve citroen bij de boter en doe er nog een snuf peper en zout bij. Alles goed omscheppen en in de koelkast bewaren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
1 reactie
Is het niet leuk om een voorraadje in de vriezer te hebben???
Als ik begin pak ik toch graag een kilootje boter en draai de boter als hij klaar is in de huishoud-/vershoudfolie..