Vroeger, heel lang geleden, toen ik nog wel eens bij de grote gele M kwam, toen ging ik altijd voor de kipnuggets…. Toen wist ik nog niet hoe die gemaakt werden en wat er eigenlijk allemaal in zit (of niet, volgens mij zit er weinig kip in….). Lekker dippen met zo’n nugget in een sausje, en ik vond ze echt altijd wel lekker. Maar de laatste jaren is er een hoop veranderd bij mij, en ik moet zeggen dat ik die grote gele M nog maar heel weinig van binnen heb gezien de laatste jaren. Alleen een enkele keer op terugreis van vakantie…. Ik word er gewoon echt niet blij van, en ik wil juist alleen maar food that makes me happy eten. Nou maakte ik laatst deze kipnuggets uit de oven en daar word ik wel heel blij van! En jij vast ook!
Na al zelf eens aan de slag te zijn gegaan met visnuggets met een havermoutkorstje, wilde ik me toch ook nog een keer wagen aan kipnuggets uit de oven. Want zo moeilijk is het niet, en ik kan echt genieten van comfort food dat ik zelf heb gemaakt. Dit is echt de ideale snack voor bij een feestje of bij een borrel met vrienden. En weer zo’n typsich oh ja recept, maar als je eenmaal weet hoe je zelf kipnuggets maakt dan wil je niet meer anders. Deze nuggets zijn echt veel lekkerder dan die van een fastfood restaurant.
Ik maakte deze keer wraps klaar met kipnuggets. De wraps besmeerde ik eerst met hummus en belegde ik toen met wat ijsbergsla, wortel en komkommer. Hartstikke makkelijk om zo een lekker gerechtje klaar te maken voor een dagje uit of voor een picknick. Lekker op een kleedje in het gras, zonnetje erbij en genieten maar.
Kipnuggets uit de oven
Voor 4 personen:
- 250 gr kipfilet
- 2 eieren
- 50 gr boekweitmeel
- 100 gr amandelmeel
- 2 tl Italiaanse kruiden
- peper
- zout
Nodig: 3 schaaltjes, bakpapier, bakplaat
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de kipfilet in blokjes. Zet 3 schaaltjes klaar, doe in 1 de boekweitmeel, in de 2e het ei en in de 3e het amandelmeel. Kluts het eitje. Voeg aan het boekweitmeel de Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Het is handig om de schaaltjes naast elkaar te zetten en aan het einde van het rijtje de bakplaat neer te zetten, want het is even een kliederklusje….
Haal nu als eerste een stukje kip door de boekweitmeel, dan door het ei, en dan even omwentelen in het amandelmeel. Leg nu de kipnugget op de bakplaat. Haal alle stukjes kip door het boekweitmeel, ei en amandelmeel.
Schuif de bakplaat de oven in en laat in 25 minuten gaar, krokant en mooi goudbruin worden. Halverwege even alles omdraaien. Enjoy!
Lekker in een wrap, met zelfgemaakte ketchup. Of met zoete aardappelfrietjes en appelmoes!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
2 reacties
Heeeeerlijk!!! En vooral zo leuk denk ik om met kids te maken.
Mijn kinderen kiezen ook altijd kip nuggets bij de Mac Donalds. Maar die van jou lijken me een stuk gezonder!